Szampony do włosów

L'Oreal Professionnel Pure Resource, Shampoo Szampon do włosów przetłuszczających się

L'Oreal Expert Pure Resource Szampon Oczyszczający 250Ml

Nasi użytkownicy zostawili 18 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 8 maja 2020 o 21:29
    Zawiedziona jestem nim bardzo.
    Kupiłam z ciekawości ten szampon,bo akurat trafiłam kiedy był na promocji. Tak w normalnie cenie nie kupiłabym go. Jest to mocny szampon i nie nadaje się do codziennej pielęgnacji. Ma przezroczystą formułę i jest przeznaczony do włosów tłustych. Myślałam, że się sprawdzi. Po pierwszym użyciu włosy są ciężkie, matowe, bardzo wysuszone. Po kilku godzinach zaczęła swędzieć mnie skóra. Miałam trudności z rozplataniem włosów i ich ułożeniem. Są mocno oklapnięte. Po samym spłukaniu piany włosy są dziwne w dotyku - mocno szorstkie. Po umyciu mam wielki łupież, ale same włosy są świeże przez około 2 dni. Sam szampon ma wygodną butelkę z plastiku. Zapach jest w porządku i sama wydajność bardzo dobra.
    ally5
    15 września 2019 o 16:42
    Nie spełnia obietnic, nie wart swojej ceny
    Szampon może nadaje się do włosów normalnych, ale do przetłuszczających absolutnie nie. Zupełnie nie jest wart swojej ceny. Czytając przed zakupem opis i pozostałe recenzje spodziewałam się czegoś innego... Według mnie nie spełnia obietnic producenta. Kilka słów o moich włosach: niskoporowate, zdrowe, skóra głowy szybko się przetłuszcza i potrzebuje mocnego oczyszczenia - muszę myć włosy codziennie. Szampon niestety nie oczyszcza dobrze skóry ani włosów - pewnie dlatego, że ma w składzie zbyt dużo substancji wygładzających i nawilżających. Dla w miarę dobrego efektu trzeba umyć nim włosy 2x (dopiero wtedy uzyskamy efekt jak po umyciu 1x jakimkolwiek drogeryjnym szamponem o podobnym przeznaczeniu), nie jest więc wydajny, tym bardziej, że do uzyskania porządnej piany trzeba użyć sporą ilość. Włosy po umyciu są gładkie i dobrze się rozczesują (ja nie potrzebuję już odżywki), ale tracą świeżość szybciej, niż po innych szamponach. Do tego szampon ma paskudny zapach, którego nie znoszę i który mocno obniża komfort używania. Za kilkukrotnie niższą cenę można bez problemu znaleźć w każdej drogerii lepsze szampony oczyszczające. Dla mnie totalnie na NIE.
    Zalety:
    • łagodny dla skóry
    • ułatwia rozczesywanie
    • fajna przezroczysta butelka z pompką (w wersji 500 ml)
    Wady:
    • słabo oczyszcza (po jednokrotnym umyciu włosy i skóra wydają się niedomyte)
    • obciąża włosy, przyspiesza przetłuszczanie
    • śmierdzi !! ma okropny, mdły, męski zapach, który utrzymuje się po wysuszeniu włosów :/
    • bardzo niewydajny
    • wysoka cena
  • 23 marca 2019 o 16:13
    Nie mam zastrzeżeń.
    Szampon bardzo dobrze oczyszcza skórę głowy z wszelkich zanieczyszczeń, a więc nie tylko z pozostałości po kosmetykach, ale również z łoju. Bardzo dobry do włosów przetłuszczających się, jednak radziłabym stosować go na zmianę z innym szamponem, a nawet myć dwoma szamponami na raz. Ja używam go właśnie w ten sposób. Skórę głowy myję szamponem Pure Resource, a włosy szamponem nawilżającym. W ten sposób oczyszczam, a jednocześnie nie wysuszam włosów. Nie wiem, jak szampon wpływa na włosy farbowane, dlatego nie ryzykuję i nie stosuję go krótko po wizycie u fryzjera.
    Zalety:
    • Szampon dogłębnie oczyszcza skórę głowy, dając jej ukojenie. Ma bardzo ładny zapach.
    Wady:
    • Włosy trudno jest po nim rozczesać.
  • 12 października 2017 o 13:56
    Ulubieniec
    Zużyłam kilka opakowań tego cuda.Super oczyszcza włosy oraz skórę głowy z łoju i łupieżu.Ma przepiękny leśny zapach.Odświeża czupryne i pozostawia wlasnie ten leśny fajny zapach na wlosach.Za to go lubię bardzo.
    Zalety:
    • dzialanie
    • ekonomiczne butle z pompką
  • 6 kwietnia 2017 o 0:05
    Nie do końca.
    Kupując go myślałam, że będzie bardziej oczyszczał. Tymczasem uważam, że jest na naprawdę łagodny, nieobciążający szampon. Skóra i włosy są oczyszczone, ale nie ma takiego specyficznego uczucia lekkości i świeżości. Włosy po użyciu są głądkie, miękkie i nawilżone, ale nie super czyste. Do tego szampon jest mało wydajny i słabo się pieni - dla mnie efekt, jak po szamponie bez SLS.