Emulsje, esencje i boostery

AA Pure & prebiotics, Naturalne serum odżywcze- koncentrat

• 15 grudnia 2023 o 14:57
    Niefunkcjonalne opakowanie i konsystencja
    Serum kupiłam na promocji za bardzo niewielkie pieniądze (około 5 zł). Było to moje pierwsze doświadczenie z olejkiem do twarzy. Niestety nie polubiłam się z tym produktem. Serum zamknięto w przezroczystej buteleczce z pipetą, ale jest ona plastikowa więc nie ma funkcji dozowania dzięki naciskaniu jej górnej części. Ogólnie dziwnie skonstruowano to opakowanie - jest nieszczelne i produkt wylewa się natłuszczając wszystko wokół (a przede wszystkim palce). Serum ma postać jakby suchego olejku. Bardzo delikatnie pachnie, raczej neutralnie i dość przyjemnie. Nie wchłania się całkowicie, zostawia tłustą warstwę na skórze, wyświecając ją. Trzeba też uważać przy nakładaniu na twarz bo może z niej spływać. U mnie z czoła pomigrowało w dół tak, że miałam tłuste powieki. Wywołało to swędzenie i pieczenie oka, gdy produkt dotarł do worka spojówkowego. Nie próbowałam używać serum w połączeniu z makijażem, bo raczej nie widzę możliwości współgrania. O długotrwałych efektach nie mogę nic powiedzieć, ponieważ nie jestem w stanie dłużej używać tego produktu. Ewentualnie mogłabym w weekendy, ale nawet w wolne dni serum wywołuje u mnie dyskomfort. Przy każdym dotknięciu twarzy moje ręce robią się tłuste. Dodam, że nie nakładam dużo produktu - około 3 krople. Wydajność jest więc według mnie w miarę dobra, ale cóż z tego. Skład dość krótki, ale na pierwszym miejscu mamy substancję silnie komedogenną. Jako osoba ze skórą skłonną do pokrywania się niedoskonałościami, wolę unikać takich składników. Serum zniechęciło mnie już na początku - dziwna konstrukcja opakowania utrudnia "czyste" użytkowanie. Tłusta i niewchłanialna forma produktu odepchnęły mnie na dobre. Dobrze że kupiłam na dużej promocji, bo inaczej bym żałowała zakupu.
    Zalety:
    • Neutralny zapach
    • Niefunkcjonalna pipeta
    • Brak wchłaniania
    • Wyświecenie skóry
    • Migrowanie olejku
    • Podrażnienie oczu
    • Silnie komedogenna substancja na pierwszym miejscu w składzie
  • 25 maja 2020 o 11:16
    Bez szału
    Kupiłam to serum na promocji w Rossmanie chyba za 10 zł? Potrzebowałam czegoś mocno nawilżającego do twarzy, moja skóra aż się łuszczyła. Chyba od samego początku użycia kosmetyku nie jestem zadowolona. Buteleczka przecieka, stać może tylko w pionie, nie daj by się przewróciła. Pipetka nie sięga do końca opakowania więc wydobycie reszty serum będzie na pewno problematyczne. Sam produkt dość tłusty, leisty i niekoniecznie bardzo wydajny. Zapach jest jak dla mnie mało wyczuwalny tak samo jak efekt stosowania. O tyle, że po chwili odczekania i nałożenia kremu wszystko dobrze się wchłania. Jednak większego efektu odżywienia, czy elastyczności skóry nie zauważyłam.
    • sposób aplikacji
    • skład
    Wady:
    • brak zauważalnych efektów
    • przeciekające opakowanie
    Summer
    18 kwietnia 2020 o 21:13
    Olejek...
    Serum nie jest kosmetykiem którego używam na co dzień, nie mam z nimi dużego doświadczenia. Kupiłam je, kiedy trzeci z kolei krem nie zapewnił mi wystarczającego nawilżenia. Okazało się mieć konsystencję olejku co mnie zaskoczyło, bo myślałam, że serum to kosmetyk o konsystencji lekkiej emulsji czy kremu-żelu. Tym bardziej, że producent proponuje jego stosowanie pod krem. Raz spróbowałam - i to był ostatni raz, bo po prostu nie ma to sensu, krem się na tym olejku roluje, nie ma szansy przebić się do skóry. Co do działania, to rzeczywiście trochę mi pomogło, ale nie jest to jakiś duży efekt. Używam je na noc lub na dzień, kiedy nie nakładam makijażu. Po kilku minutach od aplikacji usuwam nadmiar chusteczką, bo zostawia tłustą warstwę. Plus za wygodny sposób nanoszenia - z pipetką. Z tym że kiedy serum się kończy, to już nie da się go w ten sposób nabrać, bo pipetka nie sięga dna, nawet przechylając buteleczkę. Także trzeba nabrać bezpośrednio na dłoń. Cóż, nie kupię go ponownie, głównie dlatego, że jako posiadaczka tłustej skóry nie lubię olejków. Nawet suchych. Według mnie to nie jest kosmetyk do każdego rodzaju cery, jak twierdzi napis na opakowaniu.
  • 8 kwietnia 2020 o 15:48
    Zbędny dla mojej tłustej cery
    Dostałam ponad 5 ml, myślałam, że raz dwa zużyję, a tu niespodzianka, taka porcja wystarczyła mi na prawie 3 tygodnie, a pewnie miałabym dłużej, gdybym w końcu nie zużyła na siłę ;) Ogólnie nie jestem fanką olejków wszelakich, nie znoszę uczucia tłustości, klejenia itp. Serum używałam codziennie na noc, dosłownie 3 - 4 krople na całą twarz. Jako posiadaczka tłustej cery bałam się, że już po kilku dniach zapcha mi skórę, ale na szczęście nic takiego się nie stało, aż sama się zdziwiłam. Jeśli chodzi o nawilżenie to nie zauważyłam różnicy, tak samo działają zwykłe kremy, jednak moja skóra nie potrzebuje jeszcze cudów w tym zakresie. Tak samo ze zmarszczkami, bo jeszcze ich nie mam. Czego mogłam się spodziewać po olejku? Tłustości i oczywiście to dostałam :P Preparat u mnie się nie wchłaniał ani trochę, mam wrażenie, że całą tę warstwę ostatecznie zawsze wtarłam w poduszkę :P I właśnie z powodu tego tłuszczu ani raz nie użyłam go na dzień. Serum wystarczyłoby mi pewnie jeszcze na dobre kolejne 2 tygodnie, gdybym w końcu się nie zdenerwowała - resztkę rozmieszałam z glinką i zrobiłam maseczkę do twarzy. Co prawda powstały gluty, a nie gładka maź, ale jakoś to przeżyłam. Nie zauważyłam żadnego działania na mojej cerze, może dla posiadaczek suchej skóry lub mieszanej sprawdziłoby się lepiej.
  • 21 marca 2020 o 13:40
    Taki na 4
    Na początku pobiegłam do drogerii kupić to serum, bo słyszałam masę pozytywnych opinii + jeszcze ten wspaniały naturalny skład, co się rzadko zdarza. No i koncentrat, wiec myślę bomba. Serum jest trochę ciężkie do rozprowadzenia, w formie olejku, wiec trzeba lubic taki rodzaj kremu/serum. Koniecznie muszę na to nałozyć jeszcze jakiś krem, żeby to miało sens, wtedy nie jest tak zle ;) Nie stosuję rano tego produktu, uwazam, ze jest za ciezki a podkład moze sie zwarzyć... Mimo dobrego składu i stosowania tego serum nie widzę zadnej roznicy ani po nałozeniu serum ani rano. No niby jest dobry, nie uczula, nie roluje się, ale jakby też (tak mi się przynajmniej wydaje nic nie robi). Nie wiem czy kupię drugą buteleczkę....
    Zalety:
    • Fajny skład, ale nie do konca jestem zadowolona z działania produktu.
    • dosc tani ok.19,99
    • dostepnosc
    Wady:
    • brak spektakularnych efektów
    • dosc ciezko się rozprowadza