Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Soraya Plante, Roślinny żel myjący do twarzy

HOBB
Soraya Roślinny żel myjący do twarzy

• 15 kwietnia 2025 o 21:45
    Świetny produkt, zresztą jak cała linia
    Żel do mycia twarzy z linii Soraya Plante to jeden z tych kosmetyków, do których wraca się z przyjemnością. Już od pierwszego użycia zauważyłam, że produkt jest wyjątkowo delikatny dla skóry – nie powoduje uczucia ściągnięcia, nie przesusza, a jednocześnie bardzo dobrze oczyszcza cerę z zanieczyszczeń i resztek makijażu. Konsystencja jest lekka, łatwo się rozprowadza i spłukuje, a naturalny skład działa na plus – wyraźnie czuć, że formuła została stworzona z myślą o świadomej pielęgnacji. Po umyciu twarz jest gładka, odświeżona i przyjemnie nawilżona. Nie pojawiły się żadne podrażnienia, co przy mojej cerze (normalna, ale ze skłonnością do przesuszeń) jest naprawdę ważne. Cała linia Soraya Plante zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie – kremy, toniki i inne produkty z tej serii świetnie się uzupełniają, a regularne stosowanie wyraźnie poprawiło kondycję mojej skóry. Czuć, że pielęgnacja jest spójna i dobrze przemyślana. Podsumowując: żel Soraya Plante szczerze polecam osobom z cerą normalną i suchą, które szukają skutecznego, ale łagodnego produktu do codziennego oczyszczania. Dodatkowy plus za piękny, subtelny zapach i przystępną cenę.
    Zalety:
    • Nie wysusza
    Wady:
    • Dość szybko mi się konczy
  • 16 marca 2025 o 20:16
    Mój ulubieniec
    Delikatny żel myjący od Soraya Plante - z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że żel można porównać do kosmetyków aptecznych. Żel jest delikatny, nie podrażnia skóry i nie zostawia efektu ściągnięcia. Dużym atutem jest dobry skład - brak SLS, brak sztucznych barwników. Produkt nadaje się do skóry trądzikowej i wrażliwej. Żel jest wydajny - jedno opakowanie starcza na naprawdę długo. Jest to moje 4 opakowanie i na pewno nie ostatnie!
    Zalety:
    • Jest delikatny
    • Nie podrażnia
    • Dobry skład
    • Jest wydajny
    Alaxyh
    25 lutego 2025 o 23:21
    Najlepszy żel do delikatnej twarzy!
    Nawet gdy skóra jest bardzo delikatna, to nadal potrzebuje dobrego oczyszczenia. Jest to możliwe właśnie dzięki temu żelowi. Plante, roślinny żel myjący do twarzy oczyszcza skórę z drobnych zanieczyszczeń, ale też świetnie radzi sobie z demakijażem. Jednocześnie nie podrażnia skóry i nie zostawia efektu ściągnięcia.
  • 21 lutego 2025 o 22:26
    Nic specjalnego ale nie jest źle
    Roślinny żel myjący do twarzy SORAYA plante naturalnie ma całkiem spoko skład - aloes, biała herbata, roślinne substancje myjące. Niby wszystko fajnie, ale... No właśnie, zawsze jest jakieś "ale". Zacznijmy od zapachu - no cóż, nie jest to najpiękniejszy aromat, delikatnie mówiąc. Czuć naturalne składniki, ale wolałabym coś bardziej świeżego i przyjemnego. Konsystencja żelu jest w porządku, łatwo się rozprowadza i dobrze myje. Zmywa makijaż i inne zanieczyszczenia bez problemu, więc pod tym względem nie mam zastrzeżeń. Moja skóra po umyciu jest czysta i świeża, ale niestety czasami czuję, że jest trochę przesuszona. Mam cerę suchą, więc muszę od razu nałożyć krem nawilżający. Myślę, że osoby z cerą tłustą lub mieszaną będą bardziej zadowolone z tego żelu. Zauważyłam też, że od kiedy zaczęłam używać tego żelu, mam mniej wyprysków. To na pewno zasługa aloesu i białej herbaty, które mają właściwości łagodzące i przeciwzapalne. Podsumowując: Roślinny żel myjący do twarzy SORAYA plante naturalnie to dobry produkt do oczyszczania twarzy, ale ma swoje wady. Zapach mógłby być lepszy, a dla osób z suchą skórą może być trochę za bardzo wysuszający. Na pewno dobrze sprawdzi się u osób z cerą tłustą i mieszaną. Jeśli szukacie naturalnego żelu do mycia twarzy, który skutecznie oczyszcza i pomaga w walce z wypryskami, to warto wypróbować ten produkt.
    Zalety:
    • Fajna konsystencja
    • Porządnie wszystko domywa
    Wady:
    • Nieprzyjemny zapach
    • Przesusza skórę
  • 17 lutego 2025 o 15:50
    Świetny żel myjący z rossmanna
    Zużyłam już cztery opakowania tego żelu i na pewno sięgnę po kolejne! To jeden z najlepszych produktów do mycia twarzy, jakie miałam okazję stosować. Przede wszystkim jego naturalny skład to ogromny atut – brak SLS, parabenów i sztucznych barwników sprawia, że jest niezwykle delikatny dla skóry. Po umyciu cera jest odświeżona, dobrze oczyszczona, ale bez uczucia ściągnięcia. Świetnie sprawdza się zarówno rano, jak i wieczorem, a jego lekka żelowa konsystencja przyjemnie się rozprowadza i łatwo spłukuje. Dodatkowy plus to piękny, naturalny zapach, który uprzyjemnia codzienną pielęgnację. Żel jest też bardzo wydajny – jedno opakowanie starcza na długo, nawet przy codziennym stosowaniu. Co ważne, nie powoduje podrażnień ani wysypu niedoskonałości, a wręcz pomaga utrzymać skórę w dobrej kondycji. Jeśli miałabym się do czegoś przyczepić, to jedynie do tego, że może nie być wystarczający do zmycia mocniejszego makijażu – w takim przypadku lepiej sprawdzi się jako drugi etap oczyszczania. Poza tym nie pieni się zbyt mocno, co dla niektórych może być minusem, ale dla mnie to akurat zaleta, bo świadczy o jego łagodnym składzie. Poza tym to naprawdę świetny produkt w doskonałej cenie.
    Zalety:
    • naturalny skład, brak SLS i parabenów
    • delikatny
    • Dobrze odświeża cerę
    • Naturalny zapach
    • Wydajny
    • Tani
    Wady:
    • Może nie domywac mocniejszego makijażu
    • Nie pieni się zbyt intensywnie