Kremy i maski do stóp

Avon Foot Works, Extreme Cracked Heel Restoring Cream Kuracja na popękane pięty [Regenerujący 3-dniowy krem na popękane pięty]

• 16 marca 2025 o 12:38
    Dobry krem do stóp za grosze :)
    Krem kupiłam w drogerii internetowej, kosztował grosze coś około 10zł więc skusiłam się go przetestować. Ogólnie moje stopy mają tendencję do delikatnego rogowacenia na dużym palcu i już zdecydowanie większych zrogowaceń na piętach. W sytuacji kiedy skóra na piętach mi się mocniej przesuszy zaczynają tworzyć się zadziorki no i po prostu wygląda nie estetycznie. Tutaj z pomocą przyszedł mi właśnie ten krem. Daje długotrwałe nawilżenie skóry, uelastycznia ją i zmiękcza. Najlepsze rezultaty osiągniemy stosując go bezpośrednio po wykonaniu pedicure i usunięciu nadmiaru zrogowaceń, wtedy ten krem ma możliwość zadziałania zdecydowanie głębiej na skórę i jej silniejszej regeneracji. Producent obiecuje regenerację pękających pięt w 3 dni, myślę że w sytuacji profesjonalnego zabiegu u podologa i stosowaniu tego kremu to może w kilka dni pękające pięty miałby by możliwość zregenerowania się ,sam ten krem aż takich cudów na pewno nie zrobi. Mimo to uważam że jest to naprawdę dobry i tani krem do stóp i na pewno skuszę się na kolejne opakowanie. Kilka słów o konsystencji - lekka emulsja o białym kolorze i bardzo delikatnym, wręcz nie wyczuwalnym zapachu. Bardzo szybko się wchłania, skóra nie nie klei ani nie lepi, pozostawia na skórze jakby delikatną wygładzającą, silikonową warstwę. Skóra jest przyjemna w dotyku, czuć nawilżenie i wygładzenie. Jedyne do czego mogę się przyczepić to wydajność kremu, przez tak lekką konsystencję musimy nałożyć większą porcję kremu, pomimo tego wszystko dobrze się wchłania. Opakowanie to tubka z zakrętką, pojemność 75ml, mi ta pojemność wystarczyła na około miesiąc przy stosowaniu co drugi, trzeci dzień. W składzie znajdziemy tu m.in. glicerynę, alantoinę i mocznik czyli typowe składniki kremów do rąk i stóp. Osobiście aplikując krem na stopy nadmiar produktu wmasowuję w dłonie, w roli kremu do rąk również dobrze się sprawdza :)
    Zalety:
    • dobrze nawilża i regeneruje skórę stóp
    • zabezpiecza przed ponownym pękaniem stóp
    • wygładza
    • sprawdza się jako krem do pielęgnacji skóry dłoni
    • niska cena
    Wady:
    • wydajność, lekka konsystencja sprawia że musimy nałożyć większą ilość kremu
  • 17 lipca 2024 o 16:57
    DO ZADAŃ SPECJALNYCH...
    Tego kremu Avon używam dwutorowo: zgodnie z przeznaczeniem oraz... do ekstremalnie przesuszonej skóry na łydkach i przedramionach... W sezonie grzewczym od dłuższego czasu miewam problem z mocno suchą skórą. Testowałam już w zasadzie wszystkie kosmetyki i maści, jakie tylko są dostępne i przeznaczone do tego rodzaju skóry. Jeśli coś przynosiło mi ulgę, to jedynie na krótki czas. Krem Avon na skórę nóg zastosowałam na zasadzie "tonący brzytwy się chwyta". Potrzebowałam natychmiastowego efektu, a nic innego nie miałam pod ręką. O dziwo nie tylko zadziałał, ale zapewnił ekspresową regenerację i efekt WOW, na który po cichu liczyłam. ZALETY: + EFEKTY: natychmiastowa poprawa stanu skóry; przy regularnym stosowaniu możemy zapomnieć o suchych, szorstkich i zniszczonych piętach (i nie tylko piętach), + WYDAJNOŚĆ: niewielka ilość kremu wystarczy, żeby pięty przestały straszyć, + DOSTĘPNOŚĆ: w każdym katalogu oraz w sprzedaży wysyłkowej, + CENA: w okresie świątecznym duże opakowanie (150 ml) jest dostępne w cenie około 10,00 zł za sztukę. WADY: - ZAPACH: trochę zalatuje chemią. PODSUMOWUJĄC: Wobec produktów Avon mam mieszane uczucia, ale kilka perełek udało mi się wyszukać. Foot Works Extreme Cracked Heel Restoring Cream to jedna z nich i szczerze polecam go wypróbować.
    Zalety:
    • EFEKTY+++WYDAJNOŚĆ+++DOSTĘPNOŚĆ+++CENA
    Wady:
    • ZAPACH
  • 4 czerwca 2024 o 18:41
    Bardzo dobry
    Producent obiecuje, że ten krem zmiękczy pięty w 3 dni i faktycznie tak się stało. Używałam tego kremu codziennie na noc. Rano stopy były miękkie i gładkie. Nie mam jakichś mega dużych problemów z rogowaceniem i u mnie ten krem sprawdził się bardzo dobrze.
    Zalety:
    • niedrogi
    • wydajny
    • treściwa konsystencja
    • nawilża, wygładza i zmiękcza
  • 3 kwietnia 2024 o 22:14
    Zmiękcza, nawilża, przygotowuje do dalszej pielęgnacji
    Krem na popękane pięty z linii Avon Foot Works jest moim zdaniem godnym polecenia produktem. Dobrze nawilża on i zmiękcza skórę stóp. Polecam nałożyć sobie dodatkowo zwykłe skarpetki i zastosować np na noc czy na wieczór, wtedy działanie kremu będzie lepsze. Często mam problem ze skórą na stopach, ponieważ dużo chodzę oraz trenuję siłowo, moja skóra na stopach jest narażona na duże obciążenie co niestety jej nie służy. Krem Avon dobrze sobie radzi z jej problemami. Zmiękcza martwy naskórek co sprawia, że stopy są przygotowane na dalszą pielęgnację. Oczywiście całej roboty nie zrobi, czasem potrzebne jest po prostu moczenie, pumeksowanie, itp, ale zdecydowanie ułatwia i przyspiesza powrót stóp do ładnego wyglądu.
    Zalety:
    • nawilża
    • zmiękcza skórę
    • ułatwia dalszą pielęgnację
    • duże opakowanie
    • długi 12miesięczny termin ważności
  • 22 kwietnia 2023 o 15:33
    super nawilża
    Krem mieści się w miękkiej tubce, która jest zakręcana zakrętką. Konsystencja kremu jest lekka, super się ją rozprowadza. Krem wchłania się w ekspresowym tempie. Nie zostawia tłustych ani lepkich stóp. Nie ma też zapachu. Krem nawilżył moje suche stopy, znacznie je wygładził. Skóra na stopach jest naprawdę miękka, gładka i nawilżona już po 3-4 zastosowaniach. Nie mam ekstremalnie suchych pięt więc nie wiem jak by sobie z takimi poradził, chociaż w mojej ocenie mógłby nie dać sobie rady. Krem jest bardzo wydajny, na jedną aplikację zużywa się go niewiele.