Kremy i maski do stóp

notino.pl
Ziaja MED MOCZNIK 15% Krem do stóp 100ml

• 4 kwietnia 2025 o 22:02
    Ulubiony krem do stop!
    Krem do stóp z mocznikiem Ziaja to mój top produkt do stóp - idealnie nawilża, po nałożeniu kremu na noc, rano stopy są gładkie. Produkt ma gęstą konsystencję, zapach jest ledwo wyczuwalny. Jest skuteczny na popękane, suche i szorstkie stopy. Nie zliczę ile opakowań już zużyłam. Z całego serca naprawdę polecam.
    Zalety:
    • Nawilża
    • Koi
    • Regeneruje
  • 4 kwietnia 2025 o 22:02
    Ulubiony krem do stop!
    Zalety:
    • Nawilża
    • Koi
    • Regeneruje
  • 13 stycznia 2025 o 19:47
    Skuteczny na bardzo suche, szorstkie i popękane pięty
    Ziaja Med, Kuracja Ultranawilżająca Mocznik 15% to krem do stóp, który zakupiłam w osiedlowej aptece. Krem umieszczony jest w tubce z zamykaniem na klik. Pojemność 100 ml, zapłaciłam za niego 20 zł. Produkt ma dosyć gęstą konsystencję i delikatny, słabo wyczuwalny zapach. Dosyć dobrze rozsmarowuje się na skórze stóp, dobrze, choć nie błyskawicznie, się wchłania. Krem do stóp, kuracja ultranawilżająca to świetny i skuteczny sposób na poprawę wyglądu pięt. Zawsze miałam suche i szorstkie pięty z tendencją do pękania, dlatego staram się o nie szczególnie dbać. Ten krem to doskonałe antidotum na suche, szorstkie i popękane pięty. Kram Ziaja Med ma działanie nawilżające i wygładzające. Zmiękcza zrogowaciałą skórę pięt. Dzięki temu produktowi kondycja moich pięt zdecydowanie się poprawiła. Moje pięty stały się gładkie, nawilżone i zregenerowane. A ja czuję się bardziej komfortowo.
    Zalety:
    • opakowanie,
    • wydajność,
    • dobrze nawilża i wygładza,
    • regeneruje suche, szorstkie i popękane pięty,
    Wady:
    • niezbyt szybko się wchłania
  • 6 listopada 2024 o 14:22
    Natychmiastowa regeneracja
    Ziaja Med, Kuracja Ultranawilżająca Mocznik 15%, Krem do stóp, to produkt, który z pewnością sprawdzi się w pielęgnacji wymagających, przesuszonych stóp. Już po pierwszym użyciu można zauważyć efekty – stopy stają się wyraźnie zregenerowane i głęboko nawilżone, co jest rzadko spotykane przy innych produktach dostępnych na rynku. To naprawdę mocna kuracja, która działa błyskawicznie, dlatego krem sprawdzi się idealnie, gdy skóra stóp potrzebuje natychmiastowej ulgi. Dodatkowym plusem jest łatwa dostępność tego kremu, a także jego wydajność. Niewielka ilość wystarczy, aby pokryć całą powierzchnię stóp, co sprawia, że produkt wystarcza na dłużej. To szczególnie istotne, biorąc pod uwagę intensywne działanie mocznika w tak wysokim stężeniu – 15%, co sprawia, że kosmetyk skutecznie zmiękcza zrogowaciały naskórek i daje wrażenie komfortu. Niestety, krem ma jedną znaczącą wadę – bardzo wolno się wchłania. Po nałożeniu trzeba odczekać sporo czasu, zanim produkt całkowicie się wchłonie, co może być uciążliwe, zwłaszcza jeśli stosuje się go na noc. Dlatego polecam zakładać bawełniane skarpetki po aplikacji, aby uniknąć uczucia lepkości i zwiększyć komfort użytkowania.
    Zalety:
    • zybko regeneruje stopy już przy pierwszym użyciu, mocno nawilża, dostępność, wydajność
    Wady:
    • bardzo wolno się wchłania
  • 4 października 2024 o 5:20
    Nie mam zastrzeżeń
    Oceniany tutaj krem znalazłam w boksie kosmetycznym Pure Beauty. Wcześniej naczytałam się o nich sporo pozytywnych opinii, więc ochoczo przystąpiłam do testów Mam stopy suche, dosyć wymagające. Lubię nałożyć na nie na noc solidną warstwę kremu, a na to bawełniane skarpetki. Również i oceniany tutaj specyfik stosowałam najczęściej w taki sposób. Krem tworzy na skórze taka ochronna warstwę, niczym niewidzialne skarpetki- lubię to uczucie. No i działa! Rano, po zdjęciu skarpetek stopy są gladziutkie niczym u niemowlaka. Znika uczucie przesuszonej, szorstkiej skóry . Krem wyraźnie wygładza , nawilża i zmiękcza suche stopy. Od tego typu produktów nie oczekuje, że będą wchłaniać się błyskawicznie. Również i tutaj trzeba trochę odczekać, aż kremik się wchłonie. Zaznaczam jednak, iż nie wchłania się on godzinami. Ja kilkakrotnie stosowałam go również rano, kiedy się spieszyłam do pracy. Kosmetyk ma biały kolor i dosyć gęstą konsystencję. W moim odczuciu nie jest to kosmetyk bezzapachowy, choć jest to raczej zapach neutralny. Opakowanie to mała zamykana na klik tubka koloru białego. Krem m jest łatwo dostępny i niedrogi, warto zatem wypróbować.
    Zalety:
    • wygładza, nawilża i zmiękcza suchą skórę stóp