Odżywki do włosów

Bodyland.pl
Bioelixire Vegan szampon intensywnie nawilżający Baobab 300ml

Agafii
    6 marca 2024 o 0:53
    Cudowna odżywka. Mam do niej sentyment
    Tą odżywkę poznałam, gdy rozpoczęłam swoją przygodę z wlosingiem. Bardzo miło ją wspominam. Dała mi uczucie niesamowicie lekkich i sypkich włosów. Fajnie się ją nakłada, jest dosyć gęsta. Dzięki niej moje włosy były nawilżone i wygładzone. Efekt był na prawdę zadowalający i aż z chęcią bym teraz do niej wróciła. Opakowanie jest świetne, aczkolwiek ciężko pod koniec wydobyć resztki produktu. Ma delikatny, niedrażniący zapach. Z tą odżywka tylko kilka minut dzieli nas od pięknych włosów.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Nawilżenie
    • Wygładzenie
    • Wysokość włosów
    Wady:
    • Opakowanie?
    Tasu
    5 września 2023 o 22:38
    Nie polecam
    Mam włosy niskoporowate oraz pasmo włosów wysokoporowatych (zniszczonych przez rozjaśnianie). Po pierwszym użyciu tej odżywki zobaczyłam poprawę pod względem gładkości i miękkości całych włosów. + nadaje włosom gładkość + gęsta konsystencja - silny zapach, który pozostaje na włosach przez długi czas, a nie jest ładny moim zdaniem, przypomina mi pewne męskie perfumy - niewygodne opakowanie: ciężko z takiego sztywnego plastiku wycisnąć produkt Za taką cenę kupiłabym ponownie, gdyby nie ten zapach
    Zalety:
    • efekty
    Wady:
    • zapach, opakowanie
  • 1 marca 2023 o 13:27
    Nie podpasowała mi
    Maska z czarnuszką to było cudo, włosy po niej były wyraźnie nawilżone i w dobrej formie. Kupiłam tę wersję i jestem bardzo zawiedziona. Sama konsystencja tej odżywki to jakieś nieporozumienie dla mnie. Na ręce jest dość gęsta, a z włosów zaraz spływa, robi się taka ciapa, co bardzo mi się nie podoba. A po drugie efekt na włosach jest mizerny, kłaczki nie wyglądają za ładnie. Na pewno to nie jest odżywka, którą kupiłabym ponownie.
  • 4 lutego 2023 o 13:05
    Mocno perfumowany zapach i kontrowersyjne konserwanty w składzie
    To chyba moje pierwsze spotkanie z Mysterium. Nie powiem, że ostatnie choć odżywka mocno mnie zniechęca. Początkowo kupiłam ją dla siostry, choć ostatecznie z braku innej odżywki, postanowiłam z niej skorzystać. Tak jak już ktoś niżej tutaj wspomniał, odżywka aż krzyczy opakowaniem „Kup mnie, jestem bezpieczna, wegańska etc. etc.). Przyznam szczerze, że właśnie przez to nie spojrzałam dokładnie na skład. A tam takie perełki: na 4 (!) miejscu w składzie „Parfum”, 5 miejsce „Isopropyl Alcohol”, 10 miejsce: Methylchloroisothiazolinone Methylisothiazolinone (!) - więc UWAGA, jeśli ktoś jest uczulony. Opakowanie jak dla mnie też takie sobie. No ale przejdę do rzeczy. Odżywka jest dość wodnista w konsystencji, podczas nakładania unosi się zapach jakbyśmy właśnie wylewali na włosy butelkę perfum (no serio, po co tak perfumować odżywkę?). Butelka totalnie nie przypadła mi do gustu. Jeśli chodzi o odżywki, to zdecydowanie bardziej wolę tuby. Używałam jej zgodnie z sugestią producenta, tzn. trzymałam na włosach od 3-5 min. Co robi z włosami? Może delikatnie (ciężko mi napisać, że nawilża), wygładza. Choć przy dłuższym stosowaniu z pewnością może przesuszyć. Całe szczęście nie jest zbyt wydajna (uff) i udało mi się ją szybko skończyć. Używałam jej praktycznie co mycie (myje włosy 3-4 razy w tygodniu) i wystarczyła mi na 2 tygodnie. Jeśli chodzi o perfum…(zapach w tym przypadku to dosłownie „za mało” powiedziane) to słabiutko… mimo, że jest wiodącym składnikiem odżywki to nie utrzymuje się na włosach.
    Zalety:
    • vegan, cruelty free itp.
    • cena (ale tylko i wyłącznie w promocji)
    • bez soli, parabenów i silikonów
    Wady:
    • cena regularna (No niestety perfumy są dosyć drogie :D)
    • Katastrofalny skład produktu. W dodatku moim zdaniem, trochę podpada pod popularny ostatnio „Greenwashing”
    hej_ema
    1 kwietnia 2020 o 11:52
    Jedna z najlepszych odżywek jakie stosowałam
    Odżywkę do włosów zakupiłam na promocji w Rossmannie. Jest to jak najbardziej trafiony zakup. Po pierwsze odżywka jest wegańska, ma dobry skład, stworzona z myślą o naturze. Bardzo cenie sobie marki, które tworzą produkty z myślą o zwierzętach i naturze, wtedy z większą przyjemnością po nie sięgam, kiedy wiem, że dzięki temu nikt nie ucierpiał. Odżywkę nakłada się nieco inaczej niż te, które stosowałam do tej pory, ponieważ aplikuje się ją od końcówek w stronę głowy i rozczesuje. Po upływie kilku minut spłukałam i już podczas tego wyczułam jak moje włosy są delikatne. Niesamowite jest to, jak ta odżywka wygładziła moje włosy, po raz pierwszy czułam to tak intensywnie. Nie było żadnego problemu z rozczesywaniem włosów, ani jednego kołtuna. Odżywka rzeczywiście nawilża włosy, pozostawia je pełne blasku, lekkie, nie obciąża ich, a delikatnie dociąża. Dzięki temu moje włosy się nie puszą i nie muszę ich prostować. Po umyciu pierwszy raz cieszyłam się aż tak puszystymi włosami, bo z reguły większość odzywek powoduje, że są one lekko oklapnięte. Jak dla mnie fenomenalny efekt. Odżywka jest również bardzo wydajna. Mogą być lekkie problemy z atomizerem, lecz nie jest to powód dla którego bym odejmowała jakikolwiek punkt. Polecam odżywkę wstrząsnąć, a wszystko bez problemu się wydobędzie. Odżywkę czuć intensywnie i jest znaczna różnica przy jej używaniu. Poprawia wygląd i kondycję włosów. Na moich długich o średniej gęstości sprawdziła się rewelacyjnie.
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • nawilża włosy
    • bardzo intensywnie wygładza
    • pozostawi się w dotyku bardzo delikatne
    • nie obciąża
    • lekko dociąża
    • można cieszyć się „gęstszymi” włosami
    • włosy są błyszczące
    • skład