WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Toniki i hydrolaty

Fitokosmetik C + Citrus Power, Tonik do twarzy

• 22 stycznia 2022 o 13:36
    Niestety nie polubiłam go
    Muszę przyznać że nie miałam zmiaru kupować tego toniku ponieważ już dawno temu zrezygnowałam z używania takich produktów na rzecz hydrolatów które mają proste i czyste składy. Uległam jednak fascynacji serią CitrusC+.Testowałam wszystkie produkty i w końcu stwierdziłam że kupię też tonik.Cena była niewysoka (11zł) więc zaryzykowałam. Grafika jest niby skromna a jednak bardzo rzuca się w oczy-mamy tu plaster czerwonego grapefruita.Butelka jest zwyczajna, plastikowa wypełniona lekko różowym płynem co potęguje wrażenie naturalności (skojarzenie z sokiem) Tonik ma delikatny zapach ale w żadnym stopniu nie przypomina mi cytrusów. Najbardziej zachwyca mnie skład zresztą cała seria CitrusC+ jest świetna w tym aspekcie. Mamy tu łagodzący i kojący ekstrakt z róży. Następnie ekstrakt z grapefruita, pomarańczy,radioli. Kompleks AntiagEnz w skład którego wchodzą m. in. kwasy AHA, papaina, ekstrakty roślinne które uelastyczniaja , wygładzaja i rozjaśniaja skórę. Poczatkowo nakładałam płyn w zagłęnienie dłoni i wmasowywałam w skórę.Niestety pienił się ( zawiera delikatne substancje myjące) co mi nie odpowiadało.Przerzuciłam się na waciki ale było to samo. Nie lubię widzieć piany na skórze bo mam wrażenie niedomycia i osadzania się czegoś na skórze. Nie czuć żadnej tłustości czy lepkości ale nie podoba mi się taki efekt. Tonik likwidował uczucie ściągnięcia po myciu , wierze że przywraca odpowiednie pH ale po chwili czułam wzmożoną suchość i musiałam się wspomóc kremem/olejkiem. Ze względu na skład liczyłam na rozświetlenie i wygładzenie a tak na prawdę nie odczuwałam nic z tych rzeczy. Może lepiej sprawdziłby się przy skórze mieszanej a nie suchej. Zużyłam 1/3 butelki a reszta powędrowała dalej. Przykro mi że produkt ten otrzymuje ode mnie tylko 2 gwiazdki bo myślałam że będzie lepiej . Niestety świetny skład nie zawsze gwarantuje dobre efekty. PLUSY *niska cena *skład *ładne opakowanie *subtelny zapach MINUSY *pieni się na skórze *daje uczucie przesuszenia *nie rozświetla skóry
    Czubas
    30 listopada 2021 o 13:36
    Nie znam się, aleeeeeee....
    ..., chyba jest tutaj jakaś substancja myjąca, która sprawia, że produkt się pieni. Wiem, że nie każdy składnik myjący w toniku jest zły, bo przykładem może być tonik z duetus, ale tutaj jeżeli chodzi o działanie to nie zauważyłam ani rozświetlenia ani jakiegoś złuszczenia czy nawilżenia, a właśnie to powinny robić kwasy AHA i witamina C zawarta w toniku. Używam go niezbyt często bo boję się nakładać go regularnie przy swojej skórze, natomiast raz w tygodniu czy półtora jeszcze jest to do wykonania. Nie chcę wylewać połowy butelki, więc staram się ją jakoś wykończyć chociaż nie robię tego z przyjemnością, a raczej z powodu tego, że szkoda wyrzucać część produktu. Może jeszcze znajdę jakieś zastosowanie co do niego, ale raczej wątpię. Butelka fajna, bo przejrzysta i widać ile zostało toniku, zapach całkiem fajny, wydajność spoczko, dostępność - kupiłam kiedyś w sklepie spożywczym i nie widziałam by wrócił.
    Gogo145
    10 listopada 2021 o 7:42
    Czegoś mi zabrakło
    Pielęgnując twarz najczęściej sięgam po hydrolaty, tonik kupiłam robiąc większe zakupy internetowe, skusiła mnie marka, znana z innych dobrych kosmetyków, poprawny skład i cena produktu. Opakowanie toniku to zwykła, przezroczysta butelka z zatyczką, w środku płyn o zabarwieniu lekko różowym i zapachu cytrusowym, świeżym, przyjemnym . Hydrolaty najczęściej stosuję spryskując atomizerem twarz, w tym przypadku miałam lekkie obiekcje , ponieważ zauważyłam ,że produkt ma tendencję do pienienia. Aplikowałam go na twarz przy użyciu płatków kosmetycznych. Produkt rozprowadza się właściwie, ale uczucie spienionego płatka jest wyczuwalne i denerwujące. Po tonizowaniu skóra jest gładka , bez uczucia ściągnięcia i lepkości. Nie zauważyłam innych pozytywnych właściwości pielęgnacyjnych produktu , zabrakło mi uczucia świeżości, lekkości i odświeżenia, który towarzyszył mi przy uprzednio stosowanych produktach.
    Zalety:
    • zapach produktu - przyjemny, świeży cytrusowy
    • atrakcyjna cena
    • pozostawia uczucie gładkiej skóry
    • nie podrażnia, nie wysusza
    Wady:
    • silne pienienie produktu
    • nie zauważyłam właściwości pielęgnacyjnych
    • nie zauważyłam właściwości odświeżających, które widzę w przypadku innych toników i hydrolatow
  • 24 września 2021 o 11:09
    Polubiliśmy się :)
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Tonik marki Fitokosmetik otrzymałam w spadku od siostry do wypróbowania :),to co mnie zachwyciło to wydajność i działanie,produkt wystarczył mi na 2 tygodnie codziennego używania rano i wieczorem. Moja cera:mieszana/tłusta,dojrzała,nierówny koloryt,rozszerzone pory,tendencja do zapychania się i wysypu niedoskonałości,do tego częsta poszarzała i ziemista. Na chwilę obecną nawodniona,nawilżona i promienna :). Tonik znajduje się w butelce o pojemności 200 ml,ładna szata graficzna,przedstawiająca plaster grejpfruta,zapach jest faktycznie energetyzujący w kolorze różowej wody. Przy mojej dojrzałej,mieszanej cerze skłonnej do ziemistego koloru sprawdził się fantastycznie,dodatkowo moja cera uwielbia ekstrakty z róży a tu mamy już ją na drugim miejscu w składzie,tonik mnie nie uczulił ani nie zapchał a jego stosowanie było samą przyjemnością,z pewnością powrócę do niego za jakiś czas...gdy skończą mi się zapasy :).
    Zalety:
    • spełnione obietnice producenta
    • działanie,nawilża,wygładza,nadaje blasku,skóra nie ma takiego szarego i ziemistego koloru,koi,odświeża,domywa resztki makijażu
    • delikatnie wyrównuje koloryt
    • usuwa oznaki zmęczenia
    • przywraca odpowiednie ph,tonizuje
    • cera po zastosowaniu jest bardziej miękka i sprężysta
    • przygotowuje skórę do kolejnych etapów pielęgnacji
    • nie wysusza,nie podrażnia,nie uczula
    • przyjemny zapach świeży,pachnący cytrusami
    • skład
    • łagodny,delikatny dla skóry
    Wady:
    • dostępność stacjonarna
  • 29 sierpnia 2021 o 7:45
    Szału nie ma
    Kupiłam tonik z ciekawości w drogerii internetowej. Zamknięty jest w zgrabnej przezroczystej butelce. Ma lekki (bardzo lekki) cytrusowy zapach. Jeśli chodzi o działanie to obiecuje wiele, ale nie zauważyłam żadnego działania. Dość szybko wysycha i pozostawia skórę lekko napiętą. Przy nakładaniu płatkiem jest dość tępy, nie sunie ładnie po twarzy. Moja dojrzała skóra wymaga czegoś więcej, więc raczej po ten tonik już nie sięgnę.