Pasty do zębów

Curaprox Enzycal 950, Wzmacniająca szkliwo pasta do zębów

• 12 lutego 2025 o 18:43
    Uważam,że jest to dobry produkt do codziennej pielęgnacji
    Pasty do zębów schodzą u mnie w ogromnej ilości, stąd też co jakiś czas inwestuje w coś nowego dla urozmaicenia. Pasta wzmacniająca szkliwo firmy Curaprox to bardzo dobra pozycja do codziennego użytku. Nie ma agresywnego smaku,odświeża,jest wydajna,dobrze współpracuje ze szczoteczką soniczną. Ja jestem zadowolona z tej pasty.
  • 23 lipca 2024 o 22:59
    Ot, przeciętna pasta
    Lubię szczoteczki od Curaprox, więc postanowiłam wypróbować również ich pastę do zębów. Nie jest najtańsza - prawie 3 dychy w cenie regularnej. Ma biały kolor i delikatny, specyficzny smak, który nie jest miętowy, ale też nie mdły. Niestety, słabo odświeża oddech, co jest dla mnie dużym minusem. Podczas szczotkowania pieni się przeciętnie, więc muszę nakładać jej więcej niż standardowej pasty. Piana jest rozwodniona, a nie puszysta. Nie podrażnia dziąseł ani zębów, co zdecydowanie jest na plus, ale nie zauważyłam, żeby jakoś szczególnie chroniła szkliwo (choć podobno pasta nie jest w stanie ochronić szkliwa - dentysta mówił). Po umyciu brakuje mi efektu gładkości, przez co zęby wydają się niedomyte. Może to być kwestia szczoteczki (używałam Curaprox CX5460), ale wcześniej na nią nie narzekałam, więc to dziwna sytuacja. Zużyłam ją, ale nie kupię ponownie - po prostu nie spełniła moich oczekiwań.
    Zalety:
    • delikatna dla dziąseł i zębów
    • delikatny smak
    Wady:
    • pieni się słabo, przez co trzeba używać więcej
    • słabo odświeża oddech
    • nie daje efektu gładkich, domytych zębów
    • cena nieadekwatna do działania
    _inga
    11 kwietnia 2021 o 6:33
    Pasta do zębów wzmacniająca szkliwo, Enzycal 950, Curaprox
    Pastę do zębów Enzycal 950 kupiłam w Drogerii Natura Opakowanie to prosta praktyczna tuba którą bez trudu można postawić na blacie, pojemność to 75 ml zapłaciłam około 20 zł. Pasta dobrze myje zęby, nie podrażnia dziąseł ma delikatny smak, mało się pieni, jest bardzo wydajna. Kiedyś używałam pasty do zębów Enzycal 1450 ale była dla mnie zbyt mocna ta mi znacznie bardziej odpowiada. Podsumowując pasta jest delikatna ale skuteczna.
    Zalety:
    • dobrze myje zęby
    • nie podrażnia dziąseł
    • łagodny smak
    • wydajna
    • nie zawiera SLS
    Wady:
    • moim zdaniem brak
    Drogeria Natura