Serum do twarzy

Bielenda Cera Naczynkowa, Serum zmniejszające widoczność naczynek

• 8 marca 2025 o 14:23
    Nie zachwyca
    Serum postanowiłam wypróbować ze względu na jego skład: witaminę C, kwas laktobionowy czy pochodna kwasu azelainowego. Konsystencję ma rzadką, lejącą się a więc zbyt wydajne to nie jest. Buteleczka z pompką potrafi się zacinać. Samo serum jest bezzapachowe, szybko się wchłania ale twarz pozostawia lepką z uczuciem ściągnięcia. Rezultatów po nim nie zauważyłam żadnych. Serum nie zredukowało rumienia, nie wyrównało kolorytu skóry, nie rozjaśniło przebarwień i przede wszystkim nie zmniejszyło widoczności naczynek jak obiecuje producent.
    Zalety:
    Wady:
    • Wodnista konsystencja
    • Pompka potrafi się zacinać
    SandriQ
    26 marca 2024 o 19:39
    Współgra z nadreaktywną cerą
    Moja pielęgnacja oparta jest na stosowaniu kosmetyków ze składnikami zalecanymi dla mojej cery ,które są znane z leczenia dermatoz jakie posiadam. Moją cerę czasem trudno okiełznać,ale gdy trafię akurat na 'ten' kosmetyk skóra mi się odwiecza i sprawia mi mniej problemów. Jest przesuszona z pierwszymi zmarszczkami,ale też pełna przebarwień i popękanych naczynek. I tym razem Bielenda zajęła miejsce w mojej kosmetyczce. Często szukam wśród jej oferty jakiegoś produktu dla siebie. Nie muszę jej przedstawiać- jedna z głównych marek drogeryjnych,ale nie tylko. Serum należy do linii 'Cera naczyniowa',z kombo kosmetycznym w składzie-wit C,kwasem laktobionowym,azeloglicynom,d-pantenolem. Kosmetyk kupujemy schowany w kartoniku,który jak najczęściej bywa, odpowiada bliźniaczym designem do kosmetyku. Szata graficzna jest prosta i estetyczna,jaskrawe tło w towarzystwie srebrnych i różowych wstawek z mimimalną grafiką. Porządny opis na każdej stronie pudełka pozwala doskonale zapoznać się z serum przed pierwszym zastosowaniem. Producent nie zapomniał o dacie ważności i PAO- 4 miesiące. Sam specyfik natomiast znajduje się w szklanej,małej 30 ml buteleczce z grubszego ,białego szkła. Jest ono przejrzyste,więc bez trudu możemy zobaczyć zawartość. Dodatkowo oklejono je etykietą,która jest bezbarwna. Powtarzają się na niej niektóre info z pierwszego oznakowania. Dozownik połączony ze srebrną nakrętką to pompka.Górę można z powodzeniem odkręcić,aby jak najwięcej wydobyć na koniec,a czego aplikator nie da rady wyrzucić. Serum nie jest barwione,a jego konsystencja jest lejąca i bardzo rzadka choć nie wodnista,jakby minimalnie żelowa.Formuła jest lekka i błyskawicznie się wchłania, nie pozostawiając żadnej warstwy. Produkt ma nieprzyjemną,chemiczną woń,charakterystyczną dla kwasów. Na szczęście nie jest intensywny,a na skórze to już w ogóle jest niewyczuwalny. Serum używam rano i wieczorem,pamiętając o porannej ochronie UV i muszę stwierdzić ,że mi pomogło. Gdy miałam zaostrzony rumień i towarzyszące mu grudki to produkt w kilka dni uspokoił skórę,wygładził i pomógł mi zniwelować niedoskonałości,ale na początku dawał wrażenie delikatnego szczypania. Było to uczucie do przeżycia,ale nie należało do przyjemnych. Zaczerwienienie zeszło i nie pojawiało się przez kolejne tygodnie. Oprócz tego buzia po użyciu była gładka i nawilżona. Wierzę w pewnym stopniu,że produkt hamuje pojawienie się nowych naczynek,bo ich nie zauważyłam. Jednak nie zmniejsza widoczności tych ,które już są. Delikatnie rozjaśnił przebarwienia pozapalne,ale nie jest to efekt powalający. Jest to ciekawe serum,które naprawdę działa i jeśli ktoś ma podobne problemy skórne to uważam,że jest to pozycja godna polecenia,bo lepiej działać już teraz,gdy ma się pierwsze symptomy. Wspomaga pielęgnację antynaczynkową i razem z innymi produktami hamuje rozwój poważniejszego schorzenia skóry. Myślę,że zasługuje na porządną 4. Produkt charakteryzuje się wydajnością i dobrą dostępnością z ceną do przełknięcia. Z serii 'Cera naczynkowa' można jeszcze dopasować dla siebie płyn micelarny,krem na dzień/na noc,krem z pigmentem.
    Zalety:
    • Design❤️
    • Dostępność❤️
    • Wydajność❤️
    • Zmniejsza rumień i chroni przed jego ponownym pojawieniem się❤️
    • Nawilża i koi ❤️
    • Skład❤️
    Wady:
    • Zapach????
    • Szczypał mnie????
    • Nie zmniejsza widoczności powstałych już naczynek ????
  • 15 marca 2024 o 10:03
    Cera mieszana i wrażliwa
    Kupiłam to serum, ponieważ mam 2 widoczne naczynka na twarzy. Nie oczekiwałam cudów, ale akurat na naczynka nie działa. Opakowanie jest bardzo poręczne. Pompka po pewnym czasie zaczęła się delikatnie zacinać, ale udało mi się zużyć serum do ostatniej kropelki. Dla mnie było bezzapachowe. Po nałożeniu na twarz szybko się wchłania i pozostawia delikatnie lepką warstwę, co fajnie współgra z makijażem. Wydaje mi się że to serum spowalniało wydzielanie sebum w ciągu dnia. Jeśli chodzi o widoczne efekty to zauważyłam mniejsze zaczerwienienie skóry, co dla mnie już jest na duży plus. Cera była fajnie uspokojona.
    Raava
    12 marca 2024 o 14:16
    Kiepskie
    Szukałam produktu do użytku miejscowego. Na policzkach po zimie zauważyłam kilka naczynek które potrzebują wsparcia. Mam skore dla tendencja do przesuszenia, a serum obiecuje wiele…. I na obietnicach koniec. Używam ponad miesiąc. Nakładam na te miejsca które tego potrzebują, wiec serum zdaje się być bardzo wydajne. Jednak pomimo systematyczności nie zauważam żadnej poprawy. Serum samo w sobie ma lekko żelowa konsystencje. Dobrze się wchłania, lecz proby nałożenia na większa powierzchnie przy suchej skórze jest nieprzyjemne. Daje efekt ściągnięcia. Niestety nie polecam takich rozwiązań. Z racji niewysokiej ceny i fakty „wydajności” przy moim stosowaniu zużyje buteleczkę do końca licząc ze nie zaszkodzi - bo fakt poprawy nie widzę, ale dam jeszcze dłuższa szanse lub znajde inne zastosowanie ;)
    Zalety:
    • Wygodne opskowanie
    Wady:
    • Nie dla suchej skóry
    • Brak efektow
  • 15 grudnia 2023 o 9:31
    Nie zrobiło nic z rumieniem i naczynkami
    Użyłam chyba ze dwa opakowania. Efektu zero. Moja cera: zasadniczo mam 3 największe problemy: Ekstremalne przetłuszczanie Rumień, czerwona skóra Trądzik grudkowaty Moja skóra jest trudna, bo przez przetłuszczanie i grudkowaty trądzik traktuję go ją dość mocnymi zabiegami (kwasy, retinol). Samo serum jest przyjemne, żelowe, lekkie. Nie piekło na podrażnionej skórze. Niestety też nie zlikwidowało u mnie rumienia, nie uspokoiło naczyniek, dość słabo nawilżyło. Jedyny plus to opakowanie - uwielbiam serum z pompką, po zużyciu zostawiłam je sobie do innych kosmetyków. Obecnie znalazłam swój hit do mojej cery - serum z niancynamidem od Bielendy wzbogacone o koncentrat na naczynka od fitomed. Taka kombinacja dużo lepiej się u mnie sprawdza i faktycznie zadziałała na rumień i naczynka.
    Zalety:
    Wady:
    • Brak efektu