Bronzery i pudry brązujące

Pixie Cosmetics Feerie Celeste, Bewitched Bronze Puder brązujący do konturowania z wyciągiem z brązowych alg

• 31 sierpnia 2023 o 23:29
    Coś idealnego dla jasnej karnacji
    Ten bronzer skradł moje serce. Mam najjaśniejszy odcień Taup Whisper - jest to jasny beżowy braz o chłodnym odcieniu. Bronzer ma świetną pigmentację, można budować intensywność koloru. Pięknie stapia się że skóra i nie robi plam. Ma świetny skład i jest super wydajny. Jednak prócz jakości jego ogromną zaletą jest kolor - pierwszy bronzer którego mogę użyć i który wygląda na mojej jasnej skórze dobrze. Dla mnie jest idealny ☺️
    Zalety:
    • pigmentacja
    • trwałość
    • dobry, naturalny skład
    • paleta kolorów
    • jakość
    • piękne opakowanie
    Wady:
    • dla mnie nie ma wad
  • 9 lipca 2021 o 15:32
    Najpiękniejszy chłodny odcień na świecie! :)
    W końcu udało mi się znaleźć zarówno bronzer w chłodnym odcieniu, o dobrym składzie, jak i z efektem matu! :) Jako posiadaczka bardzo jasnej karnacji jestem zachwycona jego odcieniem. Szczerze powiedziawszy nigdy wcześniej nie spotkałam się z tak pięknym kolorem w bronzerze jak ten. Bronzer nie pyli, nie osypuje się, jest bardzo dobrze napigmentowany, bardzo dobrze się rozprowadza, ślicznie stapia się ze skórą, nie uczula (mam skórę alergiczną) i nie działa komedogennie (jestem posiadaczką skóry tłustej). Dodatkowo nie pozostawia nieestetycznych plam na skórze, jest lekki i naprawdę długo utrzymuje się na skórze. Nie posiada żadnych połyskujących drobinek, dzięki czemu można uzyskać klasyczny efekt matu (jednak taki lubię najbardziej). Z jednej strony umożliwia w łatwy sposób na uzyskanie naturalnego, subtelnego efektu w makijażu, a z drugiej umożliwia zbudowanie mocniejszego konturu. Jest to produkt dość wydajny z oryginalnym designem zdobiącym tekturowe opakowanie. Ogromnym plusem jest możliwość wymiany wkładu po zużyciu broznera. Jedyny minus jaki przychodzi mi do głowy to cena, która, nie ma co ukrywać, jest dość wysoka. :(
    Zalety:
    • Piękny chłodny odcień
    • Super, naturalny skład
    • Efekt matu
    • Bardzo dobrze się rozprowadza
    • Długo się utrzymuje na skórze
    • Możliwość zbudowania mocniejszego efektu konturu
    • Mocno napigmentowany
    • Lekki produkt
    • Nie zapycha
    • Wymienny wkład
    • Piękny design
    Wady:
    • Wysoka cena :(
    krokuch
    29 maja 2021 o 15:09
    przepiękne kolory
    Wybór kolorów jest fantastyczny, można wybrać coś dla siebie. Opakowanie jest cudne, nie rozpada się. Produkt nie pyli, rozprowadza się doskonale. Można budować poziom intensywności. Skład doskonały, moja skóra nie cierpi po jego użyciu.
  • 16 lutego 2021 o 22:22
    110 Ancient Amber
    Bronzer kupiłam kiedy odbyła się jego premiera w promocyjnej cenie na stronie pixiecosmetics. Od lat jestem wierna tej marce. Wcześniej posiadałam bronzer sypki, który czasem gdy zbyt dużo go nabrałam robił plamy i występował tylko w jednym odcieniu. Ancient Amber moim zdaniem jest najjaśniejszy z całej kolekcji, idealny dla osób o jasnej karnacji jak i dla nastolatek, które zaczynają przygodę z makijażem lub tych którzy chcą ocieplić swoją buzię. Jest niesamowicie wydajny, wystarczy odbrobine nałożyć na pędzel, lecz nie polecam pocierać pędzlem o ten prasowany produkt bo wówczas się osypie i zmarnujemy kosmetyk. Cenię Pixie za naturalne składy. Podoba mi się to ,że po zużycie produktu można dokupić same reffile przy czym dbamy o środowisko. Mam w planach zakupić jeszcze odcień Serenade do mocniejszych makijaży.
    Zalety:
    • skład
    • przepiękne opakowanie
    • możliwość dokupienia samych reffili
    • piękne odcienie
    EmaaD
    8 kwietnia 2020 o 11:44
    HIT!!!
    Dla nnie ten bronzer jest rewelacyjny! Co do samego bronzera to jest dobrze napigmentowany, ale przy tym super sie blenduje. Nie robi plam oraz jezt długotrwały. W opakowaniu jest delikatny i trochę się pyli, ale to nic, wystarczy używać miękkich pędzelków. Posiadam kolor 100, uważam, że jest to HIT dla bladolicych! Chłodny, ale nie za chłodny. Jasny, ale nie za jasny. Nigdy wcześniej nie spotkałam się z takim kolorem. POLECAM Z CAŁEGO SERCA!