Kremy pod oczy

KOI Cosmetics

sagissi
    22 stycznia 2023 o 12:37
    Nie mogę uwierzyć...
    ... że wydałam tyle pieniędzy na to coś. Przysięgłam sobie, że to ostatni raz, kiedy zaufałam powszechnie popularnemu kosmetykowi "wartemu każdych pieniędzy". Na początku jest jeszcze okej. Fajny, prosty w designie słoiczek, bezapachowy kosmetyk, który przyjemnie nawilża skórę. Po dwóch miesiącach stosowania krem robi się gęsty jak pasta do zębów. Przed kremem zawsze nakładam wodniste serum, które nie wchłania się do końca - każdy chyba jest sobie w stanie wyobrazić, jaki efekt daje nałożenie gęstej maści na śliską skórę. Doceniam proste składy, doceniam polskie marki, ale ten krem nie robi żadnego efektu "wow". W tej cenie można kupić 3-4 dobrej jakości kremy pod oczy, które będą miały przynajmniej przyjazą konsystencję.
    • Polska marka
    • Skład
    Wady:
    • Krem po kilku miesiącach zmienił konsystencję na bardzo gęstą
  • 3 stycznia 2023 o 17:27
    Bardzo dobry, uwielbiam, ale...
    Bardzo dobry krem dla delikatnej i wrażliwej suchej skóry wokół oczu. Ma świetną bogatą, ale nie obciążającą konsystencję, sprawia, że skóra staje się lepiej nawilżona i wyraźnie odżywiona. Świetnie współpracuje z kosmetykami do makijażu. Ładnie delikatnie pachnie, ma naturalny skład i ekologiczne opakowanie. Skąd więc "ale" ? No właśnie. Tak jak już wspominały inne recenzentki mniej więcej po zużyciu połowy opakowania reszta produktu tężeje i zbija się w gęstą pastę,którą bardzo trudno nałożyć na skórę. Mam dwa opakowania i dziwne jest to,że w jednym opakowaniu doszło do takiej reakcji, a w drugim krem zachował swoją pierwotną konsystencję. Oba mają szczelne wieczka. Nie wiem, z czego wynika problem, ale ewidentnie producentki powinny go rozwiązać, bo kosmetyk jest dość drogi i fakt,że w połowie opakowania nadaje się do wyrzucenia nie świadczy o nim najlepiej.
    Zalety:
    • skład
    • działanie
    Wady:
    • po zużyciu połowy produktu krem zbija się w gęstą pastę
    Bambor
    10 grudnia 2022 o 20:26
    Świetny
    Zazwyczaj mam problem z wyborem kremu pod oczy, ponieważ większość nie odpowiada moim wymaganiom. Krem pod oczy Koi jest pierwszym kremem, który zakupiłam już po raz kolejny. Krem jest treściwy, dobrze się wchłania. Nawilża, koi wrażliwe okolice oczu. Przy dłuższym stosowaniu skóra jest dobrze nawilżona, sprawia wrażenie wypoczętej i zdrowej.
    Zalety:
    • nawilża
    • koi
    • nie uczula, nie powoduje łzawienia oczu
    • fajna konsystencja
    • ładne opakowanie
    Ganette
    17 listopada 2022 o 0:03
    Kupiony, sprawdzony, dobry ale więcej nie kupię...
    Kupiłam zachęcona wszystkimi pozytywnymi opiniami których naczytalam się wszędzie, dosłownie. Krem zamknięty w porządnym szklanym ciemnym słoiczku. Konsystencja gesta, tresciwa. Dobrze nawilża i odżywia, skóra po oczami jest wyraźnie bardziej napięta i lepiej wygląda. Krem po kilkunastu uzyciach zrobił się bardziej gęsty, trochę ciężko się go nakladalo. Po ponad miesiącu stosowania, jest wydajny i ciężko szybko go zużyć, zaczął twardniec i jakby wytworzyła się na nim gumowa powloczka , nie tego spodziewałam się po kremie za dość wysoka cene. Nie wiem czy to wina tego opakowania, czy może jest nie do końca szczelne i dostaje się do środka powietrze, może w tubce nie zastygalby tak szybko. No ale fakt jest taki że resztki kremu nie dało się użyć i pomimo tego, że krem jest fajny i dobrze działa nie kupię go ponownie, no nie lubię wyrzucać kosmetyków, tym bardziej w tak wysokiej cenie.
    Ejvaaa
    16 sierpnia 2022 o 21:07
    Świetny krem ,ale coś nie tak jest z wieczkiem ,którym zamykamy krem ? Kilka moich znajomych kupiło ten krem i u każdej gdy zostało im około 1/3 słoiczka krem im zasechł na a'la pastę cynkową ? Dla mnie jest świetny, używam od około 2 msc - nie wiem czy
    Krem kupiłam na cocolita.pl zachęcona dość pochlebnymi opiniami internautek , ale i moja przyjaciółka go sobie bardzo chwali. Krem otrzymałam zawinięty tylko w tekturowe " coś ", więc o pudełeczku się nie wypowiem. Chyba ,że w ogóle takowe nie istnieje:D nie wiem, jest to mój 1 Krem z tej marki - akurat pod oczy ;). Produkt otrzymujemy w szklanym opakowaniu. Szata graficzna w kolorach czerni plus białe napisy . Póki co nie mogę się przyczepić do wieczka, którym zamykamy kosmetyk. U mnie nakrętka nie pękła . Sam produkt też póki co mi się nie zsechł. Ale powaga! 7/10 moich znajomych ma z niego pastę cynkową zamiast kremu pod oczy i im wszystkim pękło to wieczko . Dziwne? Mam cichą nadzieję, że mo się to nie zdarzy , bo było by to mega faux pas , gdybym krem za ponad 100 zł nagle zmienił konsystencję i całkowicie zasechł. ! Niby producent mówi o tym ,że po około 7-9 tyg krem może nagle gęstnieć bo skład jest naturalny- i to jest powód. No troszkę to nie fair;) Co nam obiecuje Producent? ● spłycone zmarszczki i zmniejszone cienie - potwierdzam skóra po używaniu go około 2 tygodni była o 2 tony jaśniejsza z rana , mniej opuchnięte, drobne zmarszczki spłycone ( myślę, że na tych większych ten krem nie poszaleje ,bo nadal są) ● doskonale napiętą i elastyczną skórę wokół oczu -tak! Skóra jest mega nawilżona, napięta I wygląda na zdrową ! ●rozjaśnione „zmęczone spojrzenie” -tak , skóra pod oczami wygląda na wypoczęta. Mam wrażenie jakbym wróciła z jakiegoś botoksu w drogim salonie kosmetycznym:) ● lepszą strukturę skóry - skóra pod oczami jest zdecydowanie bardziej napięta, nawilżona I wydaje się mniej "papierowa " I cienka w dotyku. Jest bardziej elastyczna. Zapach Dość specyficzny i nje każdemu może przypaść do gustu. Mi odpowiada. Nadaje się do stosowania zarówno rano jak i wieczorem. Idelany pod makijaż, pomimo swojej bogatej formuły nic się nie waży ani nie roluje . Formuła treściwa i gęsta. Niewielka ilość produktu wystarcza na pokrycie naszej strefy pod oczami.
    Zalety:
    • Wyżej napisałam już wszystko:) Dodam tylko, że jest to kosmetyk w 100 % naturalny :)
    Wady:
    • przydatność kremu tylko na 3 msc , a jest dość treściwy:D
    • wysoka cena