Isana Q10 Anti-Falten Maske Maseczka przeciwzmarszczkowa

• 22 maja 2022 o 17:58
    Lubimy się :)
    Fajna, nawilżająca maseczka o fajnej cenie. Nie da się chyba rozpisywać za dużo - robi to, co ma robić. Odżywia, nawilża, wygładza. Kupuję czasami jak do mnie zamruga w Rossmannie - nie jest to produkt wybitny, są lepsze za podobne pieniądze, ale czasami raz po raz wrzucam do koszyka :-) Chyba tyle starczy. Wolę treściwe i krótkie recenzję niż rzekę słów, bo nie chce mi się takich czytać :-) Szukacie taniej maseczki nawilżającej o właściwościach anti-aging (biorąc pod uwagę, że sama maseczka raz kiedyś to za mało)? Wypróbujcie - jest okej.
    Zalety:
    • cena, nawilżenie, wygładzenie
    Wady:
    • brak, ale jednak lubię używać kosmetyków genialnych a nie tylko zwyczajnych :P
    • Szata graficzna mogłaby zostać zaktualizowana - Isana jest taka odepchnięta pod tym względem - daleko za mu..ynami. Jest nudno.
  • 1 kwietnia 2022 o 19:28
    Co za odżywienie!
    Jedno opakowanie maseczki składa się z dwóch mniejszych saszetek. Każda z nich mieści 8 ml produktu. To sprawia, że jest to chyba najbardziej wydajna maska, z jaką miałam do czynienia. Tym bardziej, że ilość kosmetyku w jednej części wystarcza na pokrycie twarzy oraz szyi. Produkt jest również jedną z najtańszych maseczek i ma całkiem niezły skład. Żeby otworzyć saszetkę, trzeba się trochę posiłować. Jednak da się to zrobić bez użycia nożyczek. Zapach produktu jest taki kremowy, olejkowy. Wyczuwam w nim również jakieś słodkie nuty. Podejrzewam, że to migdał, którego olej znajduje się w składzie. Nie jest on jakiś niesamowity, ale jest w porządku. Czuć go podczas trzymania maski na twarzy, ale nie jest na tyle intensywny, aby kręcić w nosie lub powodować łzawienie oczu. Nie zaczyna męczyć po dłuższym czasie. Kolor maseczki to biel z domieszką żółci. Jej konsystencja jest bardzo gęsta i kremowa. Łatwo się rozprowadza na skórze. Jest to produkt, którego nie trzeba zmywać wodą - wystarczy zebrać jego resztki płatkiem kosmetycznym. Ta czynność nie sprawia problemów. Zostawia minimalnie, naprawdę minimalnie tłustą powłoczkę. Z racji że mam cerę mieszaną i obawiałam się zapchania, wolałam przetrzeć skórę wacikiem nasączonym wodą - wówczas ta tłustość znika, a zostaje warstwa ochronna. Efekty po użyciu maski są natychmiastowe. Cera dostała dawkę odżywienia, i to potężną. Rzadko kiedy się zdarza, żeby jakiś kosmetyk miał takie działanie. Mam wrażenie, jakby maseczka docierała do głębokich warstw skóry, "odnawiając" ją od środka. Cera staje się sprężysta oraz napięta. W dotyku wydaje się być jakby grubsza i mocniejsza. Dzięki temu skóra wygląda młodziej i jestem w stanie uwierzyć, że ma właściwości antyoksydacyjne. Można również zaobserwować, jakie maseczka daje mocne rozświetlenie i nie jest to skutek tłustej powłoki. Cera wygląda o wiele zdrowiej i po prostu pięknie.
    Zalety:
    • solidnie odżywia,
    • cera jest sprężysta i napięta,
    • pięknie rozświetla,
    • dwie saszetki w jednym opakowaniu,
    • wydajność,
    • dostępność,
    • cena.
    Wady:
    • zostawia minimalnie tłustą warstwę, ale można ją zmyć wodą.
    Dinulka
    3 marca 2022 o 11:58
    Przeciętna
    Maseczka, mimo że producent sugeruje, że starczy na 2 dni, starcza na więcej użyć. Użytkowanie jest przez to trochę irytujące, bo potem ta napoczęta saszetka mi zalega i niejako wymusza szybkie nałożenie maski ponownie, by nie pozasychało, nie namnożyło bakterii w opakowaniu itd. Nie wyobrażam sobie jednak wypaćkać takiej ilości na raz na twarz, bo produktu jest naprawdę dużo, a konsystencja bogata. O dziwo jakoś się wchłania w skórę, czasem resztek jest więcej, czasem mniej, ale bez problemu je ścieram/zmywam, zależnie o jakiej porze używałam. Jeśli chodzi o efekt, to czuję się jak po kremie nawilżającym/natłuszczającym i właściwie to tyle. Nie widzę za bardzo sensu stosowania jej.
  • 22 października 2021 o 22:39
    Ciężko powiedzieć
    Używa od:próbka
    Kupiłam tę maseczkę w promocji za chyba 1,29 zł w Rossmanie. Tanio, bo pojemność jest duża, dwie saszetki po 8 ml, więc mamy na dwa razy, a można jeszcze jedną wykorzystać na dwa razy, jak się nie potrzebuje dużo. Maseczka jest w postaci białego kremu. Skład jest całkiem poprawny, a zapach dość przyjemny. Jak na razie użyłam tylko połówkę maseczki (jedną saszetkę 8 ml), druga czeka jeszcze na swoją kolej. Co do efektu, to podejrzewam, że można go uzyskać dopiero przy dłuższym stosowaniu? Po jednorazowym użyciu nie zauważyłam szału, no może twarz wydawała się bardziej nawilżona. Nie wiem, czy naprawdę redukuje zmarszczki. Ja mam na czole i między nosem a ustami, ale nie zauważyłam raczej, żeby stały się mniejsze, co raczej było oczywiste. Szczerze to ogólnie wątpię w redukcję zmarszczek przez produkty za niecałe 2 zł (regularna cena to 1,79 zł). Może skóra stanie się bardziej napięta, nie wiem. Ale maseczka to dla mnie taki produkt, przy którym efekt chciałabym zobaczyć od razu. W sumie coś tam chyba było widać, skóra była bardziej odżywiona chyba, więc ok. Można używać regularnie, raczej krzywdy nam nie zrobi. Maseczka jednak nie wchłania się całkowicie. Pod koniec to co zostaje przybiera konsystencję tłustego wosku i trzeba to zmyć. Uznam ją za typowego średniaka, którego jednak ze względu na niską cenę można kupić na próbę.
    Zalety:
    • podwójne opakowanie na 2 razy
    • ładne opakowanie i zapach
    • łatwe nakładanie
    • twarz może jest trochę odżywiona, ale zmarszczek pewnie nie redukuje ani przy jednorazowym stosowaniu, ani regularnym. A jeśli się mylę, to zwracam honor, ale ogólnie nie wierzę w takie zapewnienia w przypadku najtańszych kosmetyków.
  • 8 października 2021 o 10:45
    zasycha tworząc skorupę, po zmyciu skóra OK, ale nic nadzwyczajnego
    Używa od:próbka
    Maseczka Isany (fimę generalnie lubie za tanie i dobre kosmetyki). Tym razem produkt tej firmy nie sprawdził się. Moja skóra jest mieszana i dojrzała, więc maseczka dla mnie. Maseczki jest dużo. Wystarcza na solidne przykrycie twarzy, szyi i dekoltu i jeszcze wystarcza na dłonie. Konsystencja kremowa, zapach nienadzwyczajny, ale nie przeszkadza. Problemem jest to, że maseczka bardzo szybko zaczyna schnąć. Po 15 minutach miałam na skórze nieprzyjemną, suchą skorupę. Producent pisze, że można pozostałości maseczki wsmarować w skórę. Nie można. Maseczkę zmyłam. Skóra nie jest najgorsza. Mam wrażenie, że trochę bardziej elastyczna. Jednocześnie jest bardziej matowa czego nie lubię, bo w moim wieku wolimy skórę błyszczącą, a nie matową. Producent zachęca do używania kilka razy w tygodniu. Jeśli tak, to dlaczego pojedyncze opakowania? Powinna być w tubce, lub słoiczku. Więcej nie kupię, bo nie widzę żadnych wartych stosowania efektów. A używanie ze względu na skorupę jest nieprzyjemne.
    Zalety:
    • skóra trochę elastyczna po użyciu
    • skład OK
    Wady:
    • zasycha w postaci skorupy
    • brak większych efektów