Wody perfumowane męskie

Rituals Maharaja d'Or Oriental Essence EDP

• 3 maja 2023 o 12:06
    Podbieram je czasem mężowi...
    Kolor opakowania zdecydowanie nie koresponduje z zawartością, jaką tu mamy. Taka zmyłka. Bo zapach jest niezwykle przestrzenny i ma w sobie ducha wolności, powiew świeżego powietrza. To zapach dla osoby nie spętanej konwenansami i ceniącej sobie życiowy luz. Dla osoby młodej duchem. Myślę, że za ten efekt odpowiada sosna. Wyczuwalny jest tu delikatny orient, ale on nie przytłacza, a stanowi tło. Nuty drzewne też w nim pobrzmiewają, ale na pierwszym planie mamy tą sosnę, podkręconą kardamonem, która zdecydowanie robi dobrą robotę. Trwałość całkiem dobra, projekcja przez pierwsze 2 - 3 godziny bajeczna. Opakowanie to osobna bajka - przepiękny orient, kształt flakonu prosty, lecz szlachetny, drewniany korek podkreśla aurę oryginalności. Marka rituals naprawdę zasługuje na uznanie, jeśli chodzi o zapachy.
    W perfumerii
  • 4 września 2019 o 20:28
    Perfumy stworzone przez podróżników rodem z Indii. Rituals potrafi robić nie tylko kosmetyki, ale i dobre perfumy...
    Z luksusową marką Rituals mam do czynienia nie poraz pierwszy. Uwielbiam ją za oryginalne kompozycje zapachowe, opakowania z elementami drewna i serie inspirowane podróżami, które przenoszą nas w odległe miejsce na Ziemi. Perfumy Maharaya d'Or kupiłam swojemu mężczyźnie w firmowym sklepie Rituals podczas zagranicznej wycieczki. Zdecydowałam się na mały flakon, wzięłam na próbę zaskoczona, że Rituals oprócz kosmetyków zajmuje się też perfumami. FLAKON Ten niepozorny flakonik urzekł mnie detalami. Zaczynając od góry, duża, prostokątna zakrętka w mahoniowym kolorze, pod nią złoty atomizer. Wybrałam pojemność 10 ml. Flakonik ma brązowy kolor szkła, widać zużycie perfum. Na flakonie wygrawerowany napis Rituals... PERFUMY Stworzone przez podróżników i najlepszych perfumiarzy świata. Nuty zapachowe to kardamon, sosna i paczula. Na początku intensywnie czuć sosnę, chwilę później cytrusowe nuty łączą się z korzennymi zapachami, a wszystko scala paczula. Jest to bardzo męski zapach i na pewno nie dla nastolatków. Będą odpowiednie dla 30, 40, 50-latków. Gdy wącham Maharaja d'Or mam przed oczami dwa obrazki. Pierwszy - businessmana w białej koszuli i marynarce pędzącego na spotkanie biznesowe. Drugi - mężczyznę podróżnika, płynącego łódką na egzotyczną wyspę. Zapach jest bardzo męski, z początku intensywny, mocny, z czasem wyczuwalny tylko przy skórze. Trwałość dobra, ale nie rewelacyjna jak na EDP, wyczuwalne ok. 5 godzin, więc do perfum z wyższej półki trochę im brakuje.
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane męskie