Kremy na dzień

Marilou Bio Creme De Jour a l`Huile d'Argan Krem na dzień z olejem arganowym - pielegnujący

• 9 czerwca 2023 o 23:45
    Bardziej krem na noc niż na dzień
    Krem zamknięty jest w plastikowej tubce z zamknięciem na klik. Niestety to co jest dość uciążliwe, to to, że mocno brudzi się zamknięcie od resztek kremu, które zasychają. Konsystencja kremu jest gęsta, treściwa. Ja mam cerę mieszaną i nakładając go na twarz niestety nie wchłania się całkowicie i pozostawia tłustą warstwę. Jest to dość uciążliwe przy aplikacji makijażu, tym bardziej, że używam kosmetyków mineralnych, które są sypkie. Dość często na tym kremie, zarówno zimą jak i latem ważył mi się podkład. Zapach jest dość specyficzny, taki słodko-gorzki. Mnie osobiście to nie przeszkadza ale rozumiem, że ktoś może być bardziej wyczulony na różne zapachy. Na pewno nie można odmówić działania tego kremu. Stosując go zimą ani razu nie miałam podrażnionej skóry, ani suchych miejsc. W ciepłe dni nie jestem w stanie używać go na dzień, więc aplikuję go na noc i w tej roli także bardzo dobrze sobie radzi. Moja skóra lubi olej arganowy więc nie wystąpiło zapchanie porów pomimo ciężkiej konsystencji. Skóra rano była miękka, nawilżona i odżywiona. Myślę że jest to całkiem dobry krem ale do stosowania bardziej na noc niż na dzień. Co więcej, jest to produkt w pełni naturalny, o ładnym składzie i dlatego też skusiłam się na jego zakup.
  • 18 kwietnia 2022 o 11:54
    Tak, ale na zimę
    Krem zakupiłam w Hebe na promocji. Szukałam akurat produktu, który poradzi sobie z moją suchą skórą. Uważam, że jest naprawdę odżywczy i treściwy, dlatego zimą sprawdza się dużo lepiej niż w sezonie letnim. Bałam się trochę tego olejku arganowego w składzie, że będzie mnie zapychał, ale nic takiego nie miało miejsca. Faktycznie zapach jest dość dziwny i nie każdemu będzie odpowiadał. Samo działanie kremu jest naprawdę dobre. Robi to co powinien robić czyli nawilża i odżywia skórę. Zauważyłam, że po kilku godzinach od aplikacji kremu i makijażu niestety zaczynałam się świecić więc konieczne było częstsze przypudrowanie. Dlatego nie wiem czy jeszcze kiedyś po niego sięgnę.
    Zalety:
    • odżywia
    • nawilża
    Wady:
    • świecenie po kilka godzinach
  • 20 lutego 2022 o 16:29
    Mówię nie zapachowi
    Krem na dzień a niestety dla mnie trochę zbyt ciężki? Niby nie zapychał ale miał być lekko tłusty a jak dla mnie to tluscioszek co na dzień niespecjalnie mi się podoba ponieważ tłusty film na skórze pozostawał. Kolejną rzeczą co mi się nie spodobało to zapach... Jak ja nienawidzę marcepanu a tu to już przesada zapach był tak intensywny że mnie wręcz odrzucał.. mimo to zużyłam ten krem i muszę przyznać że całkiem dobrze nawilzaly i.. i nic więcej. Krem musi dostać jednak pochwałę za świetny skład bo naturalny oraz że nie jest testowany na zwierzętach. Nie polecam jeśli ktoś nie lubi marcepanu. A i był dość wydajny .
    Najlina
    23 lipca 2021 o 16:11
    Francuska pielęgnacja skóry
    Bardzo lubię markę Marilou Bio za naturalne składy i za skuteczność w działaniu. Ten krem jest w ładnym, poręcznym opakowaniu. Pachnie pięknie wanilią, jest lekki, szybko się wchłania, nadaje się pod makijaż. Nie jest komedogenny i nie uczula. Składniki są naturalne i bio. Świetnie odżywia i nawilża suchą skórę, nie pozostawia lepkiego filmu. Jest wydajny i bardzo przyjemny w stosowaniu. Moje udane kosmetyczne odkrycie.
    Dinulka
    14 lipca 2021 o 14:01
    Niespecjalny
    Opakowanie ma ładną szatę graficzną, jednak sam krem mnie nie zachwycił. Nie przepadałam za nim. Nie robił nic pozytywnego, czułam jakby jedynie natłuszczał, a wg etykiety ma nie być tłusty... Zostawała mi nieprzyjemna, tłusta powłoczka na twarzy. Stosowany na dzień, jak zaleca producent, kompletnie mi się nie sprawdzał. Był za tłusty po prostu. Na noc było lepiej, ale efekt raczej przeciętny. Nie zauważyłam by jakoś poprawiał jakość mojej skóry.