Dezodoranty i antyperspiranty

Alterra Active Deo Roll-on Extra langer Schutz mit Actiscent 48h Dezodorant w kulce

• 7 kwietnia 2024 o 16:31
    Nie działa 48h, ledwo wytrzymuje godzinę
    Ogólnie nie ufam takim produktom, ale oczywiście by móc się wypowiedzieć trzeba samemu to użyć. Wiadomo. Mój wybór padł właśnie na ten, w sumie też i przypadkiem bo zauważyłam niską cenę, więc czemu by nie... Na moje pocenie mało co działa, jedynie chyba Ziaja-bloker do którego często wracam bo robi dobrą robotę. Daję też szansę innym produktom, ale z tym ciężko. Na początku opakowanie- chyba już się odzwyczaiłam od takich form, jakoś nie leży to dobrze w dłoni, jest niewygodne. Zapach dziwny, do niczego nie mogę go porównać, może to jakieś zioła? Nie wiem ale zapach jest trochę świeży i w zasadzie mocny. Nie da się go stosować od razu po goleniu, bo skóra pod pachami pali dosłownie żywym ogniem. Ból jest nie do zniesienia, do tego mam wrażenie, że podczas użycia zbyt duża ilość wydobywa się z opakowania, jakby opakowanie było niezbyt szczelne. Sprawia to, że wydajność produktu jest słaba. W sumie może to i dobrze, bo produkt jako całość mi nie pasuje i ocenię go nisko. Niestety brudzi ubrania, przez to, że podczas używania dość sporo go "wychodzi" z opakowania niestety powoduje, że dłużej schnie na skórze, a ja z reguły nie mam czasu by czekać aż produkt raczy się wchłonąć. Trochę trzeba to wetrzeć, wytrzeć, wklepać, bez sensu. W sumie próbowałam już różnych opcji i nie mam sił na tego typu produkt. Jeśli chodzi o zniwelowanie zapachu potu to u mnie jest to krótkie. Może na godzinę jest jako-tako, po tym czasie wszystko wraca i dalej jestem spocona pod pachami. ZALETY: brak zalet WADY: niewygodne opakowanie zawartość ucieka, wylewa się podczas aplikacji nakłada się za dużo produktu który długo schnie brudzi ubrania działa na około godzinę, po tym czasie znów to samo bo pachy są mokre zapach mocny, dziwny nie da się używać po goleniu bo bardzo podrażnia skórę, która boli i dosłownie pali żywym ogniem
  • 10 lutego 2024 o 23:29
    beznadziejny
    Kompletnie na mnie nie działa. Mimo, że nie mam problemu z nadmiernym poceniem się ani nie używałam go z myślą o aktywnościach fizycznych to i tak sobie nie poradził. Mam wrażenie, że przez ten produkt jeszcze bardziej się pociłam i nieprzyjemny zapach był mocniejszy niż jakbym nic nie użyła. Totalnie nie polecam.
  • 28 grudnia 2023 o 7:49
    słaby produkt
    kupiłam go bo tani i dużo obiecywał producent ale sie bardzo rozczarowałam. Opakowanie ładne kulka bardzo wygodna lecz strasznie rzadka konsystencja przez co długo się wchłaniał a ja z reguły ogarniam się rano w biegu stad też nie mam za bardzo czasu na to aby czekać az produkt wchłonie sie szybko. Zapach praktycznie niewyczuwalny. Niestety po jakims czasie czuję od siebie powiew potu dlatego jest za słaby dla mnie. Niestety ja mam dużą nadpotliwość i oprócz blokerów ratuje się takimi antyperspirantami lecz ten w ogóle nie sprawdził sie u mnie dlatego nie jestem zadowolona i nie kupie go po raz kolejny.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    • tani
    • wygodna kulka
    Wady:
    • rzadka konsystencja
    • długo sie wchłania w skórę
    • niestety jest za słaby dla mnie
  • 22 listopada 2023 o 19:36
    Niezły, brakuje alkoholu
    Zalety: – niezły skład – jak na dezodorant ok – alkohol wysoko w składzie jednak jeszcze za mało – nie podrażnia Wady: – średnie działanie za mało alkoholu – bardzo wodnisty, ale ok
  • 1 grudnia 2021 o 22:53
    To niestety nie był dobry wybór
    Active Deo Roll-on Extra langer Schutz czyli dezodorant w kulce marki Alterra kupiłam, bo skończył mi się mój antyperspirant i akurat nie było innego, który by mi odpowiadał. To nie był dobry pomysł. I nie chodzi nawet o działanie, ale o całokształt. Opakowanie, zapach produktu Dezodorant otrzymujemy w białym opakowaniu z niebieską nakrętką i zielonym logo marki plus czerwonym logo Rossmanna oraz znaczkiem, że produkt jest pozbawiony aluminium, który to znaczek też jest czerwony. Grafika opakowania w moim odczuciu jest tak eklektyczna, że aż bolą oczy. Grafik płakał, jak ją projektował. Za żart uznaję informację na opakowaniu, że dalszych informacji o produkcie mam szukać w części wewnętrznej opakowania. I owszem, znajdują się tam, ale w języku niemieckim. Serio? Ale najgorsze jest to, że produkt wylewa się ponad miarę z opakowania i poza nie. Gdy go używam mam ręce wysmarowane dezodorantem. Coś ewidentnie tu poszło nie tak. Dezodorant ma zapach mocno drażniący oczy. Trochę przypomina mi aromat z indyjskich sklepów z kadzidłami, koralikami i kolorowymi chustami. Może ze względy na ten nadmiar produktu, który wylewa się poza nakrętkę jest tak nieprzyjazny dla moich oczu? Skład Cóż mi z tego, że produkt nie zawiera soli aluminium skoro na drugim miejscu składu ma alkohol. Nawet jeśli z gwiazdką, więc wyprodukowany z upraw naturalnych. Mamy w składzie także Benzyl alkohol na przedostatnim miejscu, zapewne jako konserwant, I tego się nie czepiam. Bo jest dopuszczony do stosowania w kosmetykach naturalnych. W INCI znajduje się też m.in. Paullinia Cupana Seed Extract, czyli wyciąg z owoców guarany oraz Lippia Citriodora Leaf Extract, a więc wyciąg z werbeny cytrynowej. W INCI widnieje także Equisetum Arvense Leaf Extract, ekstrakt z liści skrzypu polnego. Geraniol natomiast jest to substancja alergenna, oceniana w skali do 5 na 4 pod względem alergenności, jak widzę w naszej bazie oraz sklasyfikowana jako groźny alergen. Alergennie może też działać Linalool, choć nie musi, a także Limonene, składnik, o którym w naszej bazie widnieje taka adnotacja: „Znajduje się na liście potencjalnych groźnych alergenów. Obecność tej substancji musi być uwzględniona w wykazie składników INCI, gdy jej stężenie przekracza 0,001% w produkcie niespłukiwanym lub 0,01% w produkcie spłukiwanym”. Wrażenia z użytkowania i efekty działania Dezodorant po użyciu mocno chłodzi, szybko się wchłania i nie pozostawia u mnie lepkiej warstwy, ale ku mojemu zdziwieniu piecze pod pachami. Do tego podrażnia moje oczy, które niemal łzawią, co kompletnie odbiera mi ochotę na stosowanie tego produktu. Jestem przyzwyczajona i moja skóra też do stosowania antyperspirantów bez soli aluminium, więc u mnie produkt ten działa w miarę i nie potęguje nieprzyjemnych zapachów, niwelując je na około 8 godzin. Po tym czasie, a nie po 48 godzinach, jak obiecuje producent, wymaga już poprawek. Ale ja go zmywam i używam innego produktu, który w międzyczasie zakupiłam. Na potrzeby tego testu męczyłam się z recenzowanym dezodorantem przez tydzień, ale dłużej nie wytrzymałam. Nie moja bajka. Do tego wydobywający się ponad miarę z opakowania produkt oblepia też butelkę, którą muszę po każdym użyciu czyścić. Czyżbym miała feralne opakowanie? Trochę dużo tych minusów, jak na jeden mały dezodorant. Podsumowanie Jestem rozczarowana tym produktem. Nie jest tani, ma na drugim miejscu składu alkohol. Z opakowania wydobywa się tak dużo produktu, że oblepia ręce i butelkę, którą po każdym użyciu trzeba czyścić. Recenzowany kosmetyk podrażnia mi oczy oraz piecze pod pachami. Plusem jest to, że przez 8 godzin niweluje nieprzyjemne zapachy oraz, że nie zawiera aluminium. Ale co mi z tego, kiedy nie mogę go używać? Jego stosowanie jest dla mnie niekomfortowe, więc go nie polecam.
    Zalety:
    • Niweluje nieprzyjemne zapachy na około 8 godzin
    • Nie pozostawia lepkiej warstwy
    • Nie zawiera aluminium
    Wady:
    • Cena nie jest niska
    • Opakowanie eklektyczne, przegadane, niespójne kolorystycznie
    • Wylewa się z niego dezodorant i oblepia butelkę oraz brudzi ręce
    • Informacja na opakowaniu odsyła po dalsze wiadomości o produkcie do testu w języku niemieckim
    • Zapach drażniący i podrażniający moje oczy
    • Alkohol na drugim miejscu składu
    • Dezodorant piecze po użyciu pod pachami
    • Kiepska wydajność - sporo produktu się marnuje