Wody perfumowane damskie

Tiffany & Co Tiffany & Love for Her EDP

• 11 kwietnia 2025 o 9:29
    Śniadanie u Tiffany’ego"... tylko że w warzywniaku
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Perfumy obok ser do twarzy i peelingów do ciała to moja słabość, chociaż zaczynam myśleć że ten asortyment coraz bardziej się powiększa…do którego mam słabość :D. Moje ulubione zapachy to: *Euphoria CK klasyczna *Dior Addict *Follow the Beauty,Joanna Krupa *Lancome-Tresor La Nuit,La Vie Est Belle,Idole Aura *Versace-Noir *Valentino-Valentina *C.Herrera-Good Girl, *Roberto Cavalli edp,Paradiso edp. *Dior-Joy edp, Poison Girl *Armani-Code,My Way,Mania,She,Because It's You *Givenchy-L'Interdit edp, *Ysl-Black Opium *DKNY-Be Tempted *Escada Santorini Sunrise *Hugo Boss The Scent Magnetic Próbki wody perfumowanej otrzymałam w perfumerii Douglas przy zakupach z nadzieją, że będę paradować ulicą z nutą luksusu w powietrzu i uśmiechem godnym Audrey Hepburn. A potem... poczułam bazylię :D. I nie byle jaką, bazylia niebieska miała być tą szlachetniejszą, specjalnie opracowaną dla Tiffany, wyjątkową, luksusową. Tylko że na mojej skórze... rozgościła się jak przyprawa prosto z ogródka. Naprawdę, pierwsze minuty po aplikacji to nie finezja tylko solidne „zielone uderzenie” intensywne, aromatyczne i przyprawowe. No niestety ale ja nie chcę pachnieć jak pizza margherita ani świeżo zerwany bukiet ziół a tak niestety czuję się przez pierwsze 20 minut.Gdy bazylia się uspokaja, pojawia się neroli delikatnie kwiatowe, trochę mydlane, trochę kremowe, całkiem przyjemne. Serce zapachu łagodzi pierwsze wrażenie i wprowadza odrobinę słodyczy.Baza z wetiwerią, sekwoją i cedrem daje coś bardziej kobiecego, drzewnego, cieplejszego. I tu faktycznie zaczyna się robić bardziej sensualnie w końcówce zapach otula, jakby Tiffany przypomniał sobie, że miało być elegancko i z klasą, a nie jak spacer po warzywnym ryneczku. Podsumowując, nie są to złe perfumy, są trwałe, unikatowe, zapadają w pamięć. Ale u mnie... za bardzo przypominają warzywniak w środku lata. Bazylia dominuje i trudno jej się pozbyć, a ja jednak wolę pachnieć kobieco, zmysłowo, może z nutą kwiatów, może z kremowym piżmem ale nie jak przyprawa do sałatki. Chociaż wiem ze perfumy potrafią robić psikusy i u innej osoby ten zapach będzie pachnieć zupełnie inaczej w zależności ph naszej skóry ale ten Tifanny po prostu nie jest mój.
  • 24 czerwca 2022 o 11:47
    Mój ideał
    Każdy z nas poszukuje dla siebie idealnego zapachu i ja w końcu po wielu próbach i poszukiwaniach odnalazłam swój ideał. Przy zakupie w jednej z perfumerii otrzymałam próbkę tego zapachu i od razu mnie oczarował ponieważ nuty które w nim czułam były dla mnie idealną kompozycją. Moim zdaniem Tiffany idealnie nadają się na każdą porę roku, są bardzo trwałe, zapach kwiatowo -drzewny spodoba się niejednej fance luksusu. Co prawda flakon trochę kosztuje ale mi nie żal ani jednej wydanej złotówki
    Zalety:
    • Elegancki a zarazem prosty flakon
  • 28 kwietnia 2022 o 20:19
    Wart swojej ceny
    Perfum Tiffany & Co Love są delikatnie kwiatowe z nutą bazylii i grejpfruta. Lekko słodkawe, bardzo rześkie i dziewczęce. Ich flakonu nie sposób nie zauważyć. Dodatkowo zamknięte w miłe dla oka pudełeczko.
  • 24 kwietnia 2021 o 10:43
    Nie powala
    Zapach delikatny, poprawny, bezpieczny dla osób w każdym wieku, przyjemny w odbiorze, nada się do biura, nie spowoduje bólu głowy. Raczej na wiosenne lub letnie dni. Niestety krótko się trzyma na skórze, dwie -trzy godziny i jest po wszystkim. Sama kompozycja ok ale to nie jest nic szczególnego. Uwielbiam pozostałe zapachy od Tiffany, tutaj również liczyłam na efekt wow głównie ze względu na bazylię w składzie niestety rozczarowałam się. Nie czuję jej prawie wcale... Zapach jest ładny ale nie za te pieniądze. Nie pachnie ani trochę luksusowo ani drogo. Wręcz przeciwnie. To zapach jak z kiosku za 30 zł. Dodatkowo na minus zaliczę trwałość flakonu: Zatyczka rozpadła mi się na dwie części a o nic nie uderzyłam
    Zalety:
    • Uniwersalny, spodoba się większości osób
    • Delikatny zapach
    Wady:
    • Trwałość zapachu 2-3 h (!!!!)
    • Przeciętna kompozycja zapachowa
    • Trwałość flakonu
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie