Pudry do twarzy

W7 Flawless Face Pressed Colour Correcting Mineral Powder Mineralny puder korygujący

4 na 51 opinię

Mara78
    28 czerwca 2020 o 14:04
    Niezły mineralny puder za grosze !
    Produkty W7 wpisują sie w najnowsze trendy i często są odpowiednikami droższych produktów, ale w duzo bardziej przystępnych cenach. Ten prasowany mineralny puder jak za 8 gramów kosztuje nie dużo. Ma ciekawą stylistykę już w pudełku. Lusterko cieszy oko, tak samo jak i puder, w którym zatopiono kolorowe punkty ( pigment żółty, zielony, różowy i biały ) Jest to, nie tylko stylistyczny zabieg. Ten prasowany mineralny puder ma bowiem zadanie korygować niedoskonałości naszej cery ! tj.zniwelować niewielkie sińce, szarości, drobne zaczerwienie skóry i inne drobniutkie niedoskonałości cery i jednocześnie delikatnie rozświetlić cerę. Myślę, ze w praktyce to cudów nie zdziałał, ale sprawnie wyrównuje ,ujednolica i upiększa koloryt skóry. Na dodatek zawiera oprócz talku też proszek mineralny ! To naprawdę jest fajne. Finalnie po naniesieniu na cerę prezentuje sie dobrze. Nie daje twarzy młynarza, ani nie zmienia tonu odcienia skóry. Poza tym dobrze stapia sie z cerą. Nie jest za gruby, ani za matowy, ani mączny. Jak dla mnie jest to idealny produkt. Daje naturalne wykończenie zdrowej aksamitnej skóry, a nie tępy toporny mat. Dobrze scala sie z podkładem. Nie daje efektu pudrowej maski. Nie roluje sie. Nie zatyka porów. Nie uwydatnia wieku, a przy tym matowi na całkiem długo. Niestety przy dużych niedoskonałościach pewne się nie sprawdzi przy korekcji, ale ja takowych nie mam. Poza tym nie jest to 100 % puder mineralny, ponieważ posiada w składzie jedynie domieszkę proszku mineralnego. W składzie niestety na pierwszym miejscu jest jednak talk, a także znajdziemy dalej sub. ropopochodną i sztuczne barwniki. Jeżeli wiec ktoś szuka 100 % pudru mineralnego, to zdecydowanie nie jest to taki produkt. Niestety domieszka talku sprawia , ze puder nie tworzy przepuszczalnej tzw. oddychającej powłoki na naszej cerze. I nie jest to tez produkt w 100 % ekologiczny i naturalny. No ale cena korzystna robi swoje ! Ja jestem miło zaskoczona produktem. Myślę za kupię go jeszcze raz. Ale Hit to to nie jest, od ekonomiczny średniak ! Skład : - Talc - Talk - Mica - Sub mineralna. Daje efekt Glow. Rozprasza światło, daje satynowe wykończenie, a także optycznie redukując widoczność zmarszczek i niedoskonałości. - Kaolin - Glinka Porcelanowa, daje mat. Zawiera wiele mikroelementów (głównie krzem, glin, żelazo, magnez, cynk i wapń) i sole mineralne. Ma działanie pielęgnujące skórę oraz pochłaniające nadmiar sebum. Zawarty w niej glin pomaga również zwężać pory skóry. - Magnesium Stearate - Polepsza krycie, przyczepność, zwiększa trwałość makijażu. - Mineral Oil ( Paraffinum Liquidum ) - Parafina sub ropopochodna. - Ethylhexyl Palmitate - sub pomocnicza formuły, prasowanie - Tridecyl Trimellitate - sub pomocnicza formuły - Polyethylene Phenoxyethanol - konserwant - Caprylyl Glycol, dobry konserwant w funkcji humektantu, pomaga utrzymać wilgoć w skórze, nie wysusza. - Iron Oxides ( CI77491 - czerwony, CI77492 - zółty, CI77499 - czarny ) Tlenki żelaza. Syntetyczne barwniki, zmieszane dają naturalny odcienie ziemi - Ultramarine ( CI 77007) - Syntetyczny barwnik niebieski - Manganese Violet - (CI 77742) - Syntetyczny filetowy pigment - FD & C Yellow No.6 ( CI 15985) - Syntetyczny pigment żółty - D & C Red No.27 (CI 45410) - syntetyczny barwnik Chromium Oxide Greens ( CI 77288 ) - syntetyczny zielony pigment
    Zalety:
    • Ekonomiczny puder mineralny
    • Zawiera w swoim składzie w pierwszej trójce naturalne substancje ( Mica - minerał i glinkę Kaolinową )
    • Forma, ze jest to puder prasowany. Poręczny -mozna go zabrać zawsze,
    • Sprawnie sie aplikuje, bez chmurki pyłku i przybrudzenia ciuchów. jak to bywa w pudrach sypkich
    • Estetyczne pudełko z lusterkiem, w tej cenie cieszy ! I bywa też poręczne zwłaszcza w torebce czy przy szybkim ratowaniu makijażu !
    • Efekt finalny jaki daje na skórze ( zdrowa, aksamitna, lekko zmatowiona ujednolicona cera, bez efektu sztucznego matu i twarzy młynarza )
    • Nie roluje sie, nie uwidacznia zmarszczek, nie postarza, daje estetyczny foto blur.
    • Delikatnie zniweluje i skoryguje drobniutkie niedoskonałości.
    • Puder matuje estetycznie, jest wydajny, a efekt zmatowienia wystarczy nam w ciągu niemal całego dnia
    • Po za tym skład ma całkiem krótki i dość dobry jak za te cenę !
    Wady:
    • Nie podoba mi sie to ze w składzie na pierwszym miejscu jest jednak Talk !
    • Mamy tez sub ropopochodną - Parafinę,
    • Nie jest to 100 % pudru mineralny. Ani produkt ekologiczny ani naturalny.
    • Domieszka talku, ropy i barwników nie daje 100 % oddychającej powłoki