Toniki i hydrolaty

Dermedic Hydrain3 Hialuro
Dermedic Hydrain 3 Hialuro Nawilżający fizjotonik do twarzy 200 ml

• 10 września 2024 o 18:13
    nieźle
    Jak pisałam wcześniej, mam skórę tłustą z trądzikiem. Ponieważ używam kwasów i retinolu, moja skóra koniecznie potrzebuje nawilżenia. Będę dzielić się swoim doświadczeniem. Opakowanie jest proste i niczym się nie wyróżnia, ale dozownik jest całkiem wygodny. Doskonale widać, ile produktu pozostało w opakowaniu. Konsystencja toniku jest lekka, na skórze zupełnie niewyczuwalna. Zapach jest przyjemny, nienachalny. Tonik Dermedic to podstawowy nawilżający tonik, który będzie odpowiedni dla większości osób. Nie ma żadnych dodatkowych składników, tonik po prostu nawilża, czyli spełnia wszystkie obietnice producenta. Zużyłam 4 opakowania tego toniku i wszystko było w porządku, ale ostatnie opakowanie spowodowało pojawienie się pryszczy na czole – być może była to mniej udana partia. Tonik nakładam rękoma, co zmniejsza zużycie produktu. Wystarczy na 2-3 miesiące codziennego stosowania. Podsumowując, całkiem niezły nawilżający tonik w swojej cenie.
    Zalety:
    • Dobrze rozprowadza się na twarzy, szybko się wchłania, nawilża
  • 23 czerwca 2024 o 14:58
    Lekki tonik nawilżający za atrakcyjną cenę
    Tonik z serii dermokosmetyków od marki Dermedic, nawilżający i przygotowujący do dalszej pielęgnacji. Tonik został zamknięty w plastikowej butelce, i niestety nie jestem fanką wylewania płynu na ręce a potem na buzię, a tym bardziej na wacik, dlatego przelałam sobie go do butelki z atomizerem i o wiele latwiej mi się go stosowało. Fizjotonik jest bardzo lekki, dodaje uczucie świeżości i nawilżenia. Super łączy się z dalszą pielęgnacja, nie podrażnia ani nie uczula, a przede wszystkim nie zapycha buzi. Znajdziecie go w super cenie w drogerii hebe czy też w aptekach. Niska cena i świetny skład. Na pewno do niego wrócę. Polecam!!
    Zalety:
    • Nawilża i łagodzi
    • Lekki
    Wady:
    • Forma butelki i aplikowania produktu
  • 6 czerwca 2024 o 21:43
    Zupełnie nic mi nie daje
    Pokładałam w nim ogromne nadzieje... Kupiony na promocji, czekałam aż wykończe poprzedni, żeby móc cieszyć się moim wymarzonym fizjotonikiem. Zapach to jest jakaś tragedia. Nie mogę go wytrzymać, coś na pograniczu sztucznego ogórka. Jest bardzo wodnisty, nakładam rękoma tak jak zawsze tego typu produkty - połowa spływa mi do buzi dosłownie. Tak, smak jak już wiem również okropny. Uczucie jakbym używała samej wody z tą różnicą, że ma bardzo intensywny zapach. Zero nawilżenia, zero ukojenia, wręcz skóra jest jeszcze bardziej czerwona. Zero efektów, kompletnie nic. Nie tego się spodziewałam. Zmuszam się do skończenia, bo została mi resztka. Wydajność u mnie żadna przez to że połowa się leje po rękach i spływa strasznie :(
    Wady:
    • Nie czuję nawilżenia
    • Skóra bardziej zaczerwieniona
    • Mało wydajny
  • 1 marca 2024 o 10:43
    Dobry
    Opakowanie dla mnie totalnie odpada, przelałam do psikacza. Zapach mi nie przeszkadza, taki typowy tonikowy. Używam go przeważnie do demakijażu. Najpierw zmywam olejkiem i dokańczam tym tonikiem. Dobrze zbiera pozostałości makijażu i film po olejku. Wycisza skórę i jej nie ściąga. Czasem użyję go po kwasach do wyrównania pH. Dobrze się sprawdza. Jeśli chodzi o skład, to szkoda że jest DMDM Hydantoin. Za to jest kwas hialuronowy i Betaina. Cena jak dla mnie za wysoka, ale na promce da się ustrzelić taniej.
    Zalety:
    • Działanie
  • 4 lutego 2024 o 12:50
    Bardzo dobry
    To jest mój pierwszy tonik z tej marki jestem mile zaskoczona. Faktycznie jest inny niż pozostałe, które używałam - faktycznie nawilża. Zakrętka też jest dobrze przemyślana. Na pewno będę do niego powracać po skończeniu opakowania.
    Zalety:
    • Nawilżenie
    • sposób aplikacji