Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Himalaya Botanique Himalaya Hydrating Face Wash Nawilżający żel do mycia twarzy

• 29 stycznia 2023 o 11:21
    Totalny niewypał
    Zachęcona niską ceną i marką, która mi się zawsze sprawdzała, zakupiłam ten żel do twarzy. Niestety, totalnie mi się nie sprawdził. Zapach okropny, sztuczny. Żel słabo zmywał się z twarzy. Podrażniał, szczypał w oczy. Zużyłam do mycia dekoltu i ramion, jednak nie wrócę do niego więcej.
    Zalety:
    Wady:
    • działanie
    malwi73
    23 czerwca 2022 o 22:04
    Jakoś nie polubiłam.
    Żel zakupiłam w sieci za jakieś małe pieniążki, ok 3zł. I niby nic do niego nie mam, ale jednak nie wrócę do niego. Żel ma rzadką konsystencję- z tegoż powodu szybko przelałam go do opakowania z pompką, i łatwiej było go wylewać na dłoń nawet jedną reką. Żel dobrze myje skórę, usuwa zanieczyszczenia, resztki makijażu. Skóra po nim jest taka lekko napięta. To co mi w nim przeszkadza to zapach. Przed nim używalam ziołowego z miodlą, , potem cytrynowego peelingującego, a teraz aloesowego. I każdy z tych żeli pachniał ziołowo. I tak już mam dosyć tych ziołowych zapachów przy myciu buzi.
  • 8 czerwca 2022 o 20:40
    Sztuczny, intensywny zapach. Lekko wysusza.
    Żel otrzymałam w prezencie. Osobiście słabo kojarzę tę markę i sama bym jej raczej nie zakupiła, zwłaszcza że kojarzę iż kiedyś stosowałam inny kosmetyk tej marki z którego nie byłam zadowolona. Opakowanie żelu to zwykła plastikowa butelka o spokojnej, oszczędnej szacie graficznej, która nie narzuca się otoczeniu tylko spokojnie wtapia w tłum. Butelka jest stabilna i łatwo z niej dozować produkt pomimo, iż nie posiada pompki. Ścianki nie są przezroczyste więc trudno ocenić ile jeszcze produktu zostało w opakowaniu. Żel rozczarował mnie zapachem. Bardzo lubię zapachowe kosmetyki i osobiście wolę je od kosmetyków bezzapachowych, nie przeszkadza mi nawet intensywny zapach, ale tutaj zapach jest tak intensywny, słodko mdlący, perfumowany, że za każdym razem czuję dyskomfort. Dziwny biorąc pod uwagę, że marka kojarzy się ze składnikami naturalnymi. Żel dobrze się pieni, jednak w mojej ocenie przeciętnie oczyszcza skórę, brakuje mi głębszego oczyszczenia. Skóra po nim jest lekko ściągnięta i wysuszona (recenzja dotyczy suchej i dojrzałej skóry 40+). Nie przepadam za tym żelem i czekam tylko aż się skończy by na zawsze pożegnać tę toksyczną relację. Nie polecam i nie wrócę.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    • dobrze się pieni
    Wady:
    • zbyt intensywny perfumowany zapach
    • lekko wysusza skórę
    • nie oczyszcza dogłębnie
    rerith
    11 marca 2022 o 21:13
    Nic specjalnego
    Żel do twarzy o dość ostrym zapachu aloesu. Słabo się pieni i nie do końca zmywa z twarzy wodoodporny makijaż (bardziej go rozmazuje niż usuwa). Z kurzem i zwykłymi kosmetykami radzi sobie dobrze i oczyszcza cerę, lecz bez jakiegoś efektu "wow". Po umyciu skóra jest po prostu czysta, lecz bez efektu nawilżenia. Osoby o wrażliwej cerze mogą mieć odczucie ściągnięcia cery, więc nie polecałabym im tego żelu. Muszę jednak przyznać, że jest to wydajny żel. Używam go regularnie od kilku miesięcy i jeszcze nie skończyłam opakowania. Jednak jak już mi się to uda, to nie kupię go więcej. Wolę poszukać czegoś innego, co bardziej odpowie na potrzeby mojej skóry.
    Zalety:
    • wydajny
    Wady:
    • nie dla osób o wrażliwej cerze
    • nie radzi sobie z wodoodpornymi kosmetykami do makijażu
  • 20 grudnia 2021 o 7:07
    dziwny
    Żel ma ciekawy, naturalny skład, jednak u mnie się zupełnie nie sprawdza. Za każdym razem po zastosowaniu twarz jest rozgrzana i czerwona, lekko podpuchnięta. Żel dość mocno pachnie, ziołowo, nie każdemu ten mocny zapach odpowiada. Jeśli nie używam go do twarzy sprawdza się dobrze, jednak nie mogę go polecić jako dobrego i delikatnego żelu do twarzy.
    Zalety:
    • skład
    Wady:
    • mocno rozgrzewa
    • lekko podrażnia