Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Tołpa Dermo Face, Physio, Żel do mycia twarzy i oczu

Tołpa Dermo Face Physio żel do mycia twarzy i oczu 195ml

• 2 kwietnia 2025 o 17:15
    Totalnie mnie nie zachwycił
    Żel zakupiłam na stronie Tołpy przy okazji promocji i większych zakupów innych produktów. Jestem posiadaczką cery mieszanej, jednak z tendencja do przesuszenia i ściągania po myciu. Kupując żel, który dedykowany jest m.in. cerze wrażliwej nie spodziewałam się niczego innego jak ukojenie, nawilżenie i ładne domycie. Niestety jakoś tak z tymi oczekiwaniami, a efektem końcowym było nam nie po drodze. Żel jest bardzo gęsty i niesamowicie wydajny, ładnie ślizga się po skórze, ale nie pieni. Na pewno duży plus za tą wydajność, miałam wrażenie że nigdy mi się nie skończy. Zapach to właściwie prawie jego brak, ale zapewne osoby wrażliwe w tym kierunku bardziej to docenią. Ja wolę czuć zapachy nakładanych kosmetyków. Opakowanie to przeźroczysta buteleczka z pompką, która dobrze dozuje i się nie zacina. Szatą graficzna jest minimalistyczna, stonowana i wręcz wydaje się taka apteczna. Żel nie wywarł na mnie efektu wow, miałam wrażenie że skóra się przesusza i lekko ściąga. Trochę się męczyłam i szczerze powiedziawszy nie wrócę do niego ponownie
    Zalety:
    • Gęsty produkt
    Wady:
    • U mnie ściągał skórę i ją przesuszał
  • 17 marca 2025 o 13:34
    superrr
    Żel do mycia twarzy i oczu od Tołpy to naprawdę fajny produkt, zwłaszcza jeśli masz skórę wrażliwą i potrzebujesz czegoś, co będzie łagodne, ale skuteczne. To, co wyróżnia ten żel, to fakt, że świetnie sprawdza się zarówno do oczyszczania twarzy, jak i do demakijażu oczu, co jest naprawdę wygodne, bo nie musisz używać osobnego płynu do demakijażu. Jest bardzo delikatny, więc nawet wrażliwa skóra wokół oczu nie poczuje żadnego dyskomfortu. Żel ma dość lekką konsystencję, dobrze się pieni i świetnie radzi sobie z usuwaniem zanieczyszczeń oraz makijażu, ale bez uczucia ściągnięcia skóry. Po użyciu skóra jest czysta, świeża i gładka, ale nie wysuszona, co jest dla mnie kluczowe, bo często po oczyszczaniu z innymi produktami mam wrażenie, że moja skóra jest napięta. Tutaj nic takiego się nie dzieje – cera jest nawilżona, ale nie tłusta. Jego zapach jest subtelny, nieinwazyjny, co także jest plusem, jeśli masz skórę wrażliwą na zapachy. Produkt jest bardzo przyjemny w codziennym stosowaniu, daje poczucie komfortu i świeżości, a do tego jest naprawdę bezpieczny dla skóry wrażliwej. Jeśli szukasz czegoś do codziennego oczyszczania, co nie podrażni skóry, to ten żel będzie świetnym wyborem!
    ZuzkaG
    18 listopada 2023 o 12:24
    Delikatne oczyszczanie idealne dla skóry wrażliwej
    Po rozpoczęciu kuracji leczenia trądziku szukałam łagodnego żelu do mycia twarzy, ale również takiego, który mimo swoich łagodzących i delikatnych walorów domyje twarz zarówno rano jak i wieczorem. Skusiłam się na ten żel i nie żałuję! Jestem w trakcie już nie wiem którego opakowania, ale zdecydowanie jest to kosmetyk, ktory zawsze musi być w zapasie u mnie na półce. Jeżeli chodzi o zalety produktu to jest to zdecydowanie jego formuła. Kosmetyk jest w postaci żelu i po nałożeniu czujemy takie przyjemne otulenie, nie ma żadnego pieczenia (uważać trzeba na oczy bo przy wrażliwych może delikatnie szczypać). Dodatkowo żel znajduje się w wygodnym do stosowania opakowaniu (zarówno ten w tubie jak i w buteleczce z pomką). Co bardzo ważne żel nie zapycha! Nie powoduje podrażnień, nie pieni się. Ja stosuje go jako drugi etap oczyszczania i tak sprawdza się dla mnie najlepiej. Żel jest bardzo ale to bardzo wydajny! Aby umyć całą twarz wystarczy jego niewielka ilość, świetnie pracuję pod palcami, nie ma grudek. Zdecydowanie nie polecam stosować tego kosmetyku jako jedyny etap oczyszczania (chyba, że mycie twarzy rano wtedy radzi sobie bardzo dobrze). Żel bardzo delikatnie oczyszcza więc jeżeli używacie SPF I do tego nakładacie makijaż to wieczorem polecam zacząć od czegoś co do wszystko pięknie rozpuści i oczyści a ten żel zastosować jako drugi etap i uzupełnienie oczyszczania.
  • 19 lipca 2022 o 20:11
    Tołpa, Dermo Face, Physio, Żel do mycia twarzy i oczu
    Delikatnie usuwa zanieczyszczenia ale nie radzi sobie dobrze z mocnym makijażem. Pozostawia efekt ściągniętej skóry . Bardzo łagodny nie podrażnia i nie szczypie podczas okolic włoku oka. Jest bezwonny, gęsta konsystencja żelu i nie pieni się.
    Zalety:
    • Nie szczypie oczu
    • Nie podrażnia
    • Delikatny
    Wady:
    • Pozostawia efekt ściągniętej twarzy
    • Nie radzi sobie z mocnym makijażem
  • 9 czerwca 2022 o 16:54
    Rozczarowanie
    Mocno rozczarowałam się tym produktem. Niby żel do mycia twarzy i oczu, a jednak podrażnia mi oczy, a skórę wysusza. Za tę cenę spodziewałam się czegoś lepszego. W moim przypadku najtańszy żel do oczyszczania oczu i twarzy (z ziajki) działa dużo lepiej, nie podrażnia, nie wysusza.