Peelingi do twarzy

Ziaja Pro, Program oczyszczający do cery tłustej i mieszanej, Peeling z mikrogranulkami bardzo mocny

• 11 czerwca 2024 o 14:01
    Konkretny zdzierak
    Dla wrażliwych i delikatnych skór, to totalnie nie jest dobry produkt. Ale jeśli ktoś potrzebuje konkretnego zdzierała, który oczyści i wypeelinguje skórę w pełni tego słowa znaczeniu, to jest hit. Ja nie odczułam, żeby moja skóra jakoś odchorowała takie oczyszczenie, ale jestem względnie przyzwyczajona do peelingu mechanicznego. Zwłaszcza gdy na szczytach kości policzkowych robiły mi się drobne zaskórniki, to było jak wyszorowanie twarzy pumeksem. Ale jeśli ktoś boi się użyć takiego zdzieraka na twarz, to jest genialny do ciała. Niesamowicie wydajny, bo taka butla spokojnie może służyć do całego ciała. U ujścia butelki trochę przysycha, ale idzie to wyskrobać. Pachnie cudnie, cytrynowo, rześko. Cena też bardzo przystępna jak na taką pojemność.
    piccess
    29 grudnia 2023 o 10:12
    Bardzo mocny peeling, wygładza ale podrażnia
    Szczerze mówiąc zachęciło mnie samo opakowanie tego peelingu, uznałam, że skoro to linia "pro" to warto wypróbować tym bardziej, że gdy go kupowałam jego cena sięgała ok 20-22zł. Wiec całkiem ok, tym bardziej, że ma dużą pojemność. To bardzo mocny peeling. Zawiera dużo drobinek, które nie są zbyt delikatne. Przy używaniu od razu czuć, że to peeling przez duże P. Trzeba uważać i nie zalecam mocno trzeć palcami o skórę bo można sobie podrażnić twarz. Cera oczywiście po tym peelingu była gładziutka niczym pupcia niemowlaka, miękka ale za każdym razem zaczerwieniona i widocznie podrażniona. Po kilku aplikacjach miałam wrażenie, że skóra dodatkowo jest przesuszona. No i na tym zakończyłam historię z tym peelingiem. Oczywiście stosowałam się do zaleceń producenta, ale resztę butelki spożytkowałam jako peeling do ciała, gdzie nie zrobił żadnej krzywdy. Na plus zapach- bardzo delikatny i przyjemny. Konsystencja dość zbita jak na tego typu produkt, trochę przypominał kisiel. Na minus butelka- uważam, że peeling w butelce z tymi zamknięciem z drobną szparką to nietrafne rozwiązanie. Po kilku użyciach peeling zastygał w otworze dzięki czemu za każdym razem musiałam go przetykać patyczkiem bądź inną szpatułką.
  • 9 października 2023 o 8:41
    Polecam Ale nie dla wrażliwych
    Myślę, że każda osoba, która nie lubi wykonywać regularnych zabiegów złuszczających doceni ten produkt, ponieważ jest tak mocny, że zbyt częste używanie może uszkodzić naskórek. Efekty jak to po peelingu - oczyszczona, zdrowo wyglądająca cera. Myślę, że jeśli ktoś ma taką potrzebę to może go stosować na dowolne partie ciała. Działanie 10/10, ale podejrzewam, że nie jest to dobry produkt dla osób z wrażliwą cerą.
  • 9 października 2023 o 8:35
    polecam serdecznie !!!
    Kosmetyki serii Ziaja Pro używałam już od jakiegoś czasu. Stosowałam ten peeling kilka razy. Co mogę powiedzieć jeśli lubisz gruboziarniste mocne peelingi to polecam. Ja mam problem ze skórą mam mieszaną, tłustą jest zanieczyszczona. Lubię sobie zrobić mocne oczyszczanie. Peeling ma dobry skład jest duża pojemność dla gabinetów, ale ja stosuje w domu. Nie podrażnia buzia po nim od razu jest ładniejsza. Serdecznie polecam
    Zalety:
    • działanie
    • jakość
    Wady:
    • BRAK
  • 5 października 2023 o 11:38
    Jest wydajny
    Jest wydajny - wystarczy niewielka ilość, żeby czuć jego działanie. Ma średnio-grube drobinki. Piękny i dość intensywny zapach cytrynowy. J estem zadowolona za tę cene