Szampony do włosów

Nature Box Szampon do włosów w kostce z olejem migdałowym

Nasi użytkownicy zostawili 16 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 22 grudnia 2023 o 12:05
    Ciekawa alternatywa dla zwykłych szamponów w płynie
    Szamponu w kostce używałam po raz pierwszy tak dawno temu, że już nie pamiętam jakie miałam wrażenia, dlatego ten traktuję jako ponownie pierwsze spotkanie z tego typu produktem. Szampon przypomina mydło, chociaż nie ma takich tendencji do rozmiękania. Ma delikatny, nieinwazyjny zapach. Dość szybko spienia się do takiej ilości piany, że możemy umyć głowę. Łatwo się spłukuje. Nie powoduje podrażnień ani nie uczula. Włosy są dobrze oczyszczone i odświeżone. Nie przetłuszczają się w szybszym tempie. Ja stosuje po nim odżywkę lub maskę. Jest dobrą opcją na wyjazdy - plastikowa butelka nie zabiera dodatkowo miejsca ani nie ma ryzyka, że coś się wyleje. Jeśli dbamy o to, aby kostka porządnie wyschła po użyciu, produkt nie rozmięka i zachowuje zwartą formę.
    Zalety:
    • Wydajność, produkt jest ekologiczny, ma naturalny skład, dobrze oczyszcza włosy i skórę głowy
    Ocena6
    11 sierpnia 2022 o 12:13
    Bardzo dobry szampon
    Bardzo dobry szampon - pielęgnuje włosy, odbija je od nasady , sprawia że są puszyste i zadbane, ładnie pachnie . Cena adekwatna do jakości. Wydajność jak 500 ml szamponu w płynie.
    Zalety:
    • Działanie zapach
    Drogeria Natura
  • 6 czerwca 2022 o 18:11
    Oceniłabym go na 3+
    Od zawsze chciałam spróbować szamponu w kostce bo to bardzo ekologiczny produkt a ja niestety jestem z tych które kupują dużo i potem butelek plastikowych zbiera się cały worek. .Małymi i nie wymuszonymi gestami chciałabym bardziej zadbać o środowisko. Czy taki rodzaj kosmetyki się u mnie sprawdził ?I tak i nie. Na wstępie dodam że pierwszym tego typu produktem przeze mnie testowanym był szampon Cztery Szpaki więc chcąc nie chcąc będę Nature Box do niego porównywać. Szampon ma kształt okrągły , kolor powiedzmy biały(kremowy)i przypomina po prostu kostkę mydła. Musiałam o tym uprzedzić domowników żeby nie wpadli na pomysł mycia sobie nim rąk:) Pachnie olejkiem migdałowym połączonym z czymś jeszcze co mi po dłuższym czasie niespecjalnie się podobało, zapach mnie męczył, był mdły .Ale ok nie był to zapach z tych nie do zniesienia. Kostka szybko spienia się pod wpływem wody, wystarczy kilka razy obrócić ją w dłoniach. Oczywiście żeby dokładnie umyć głowę trzeba czynność powtórzyć i dwukrotnie spłukać wodą bo czasem wydaje mi się że zostaje taki osad na włosach i staja się one nieco tępe w dotyku. Skład Jest tam mocniejszy detergent ale nie jest to SLS który u mnie wywołuje mocne przesuszenie skóry i swędzenie. Mamy oczywiście ole migdałowy który ma odżywiać i wygładzać włosy MINUS Najbardziej wkurza mnie to że kostka mocno rozmięka i po zużyciu połowy nie zachowuje kształtu tylko robi się papka. Owszem nadal można jej używać wkładając np. do lnianego woreczka wszystkie kawałki ale jest to mało estetyczne. Przy mydle Cztery Szpaki nie było takiego problemu. Rozwaliło się gdy było bardzo cieniutkie i malutkie. Działanie Moim zdaniem szampon dobrze oczyszcza skórę głowy, nie obciąża włosów ale też nie nadaje im jakieś zniewalającej objętości. Jest po prostu poprawne. Użycie odzywki która ułatwi rozczesanie włosów jest obowiązkowe. Nie kupie go ponownie ze względu na minus który opisałam powyżej. Nie zrezygnuje z szukania czegoś co bardziej mnie zadowoli
  • 22 kwietnia 2022 o 14:34
    Ciekawa forma produktu
    Kiedy zobaczyłam ten produkt w drogerii, przyznam szczerze że bardzo mnie zaskoczył. Szampon w kostce? Czego to już ludzie nie wymyślą. Szampon jest w formie kostki, ma biały kolor a jego zadaniem jest zwiększyć objętość włosów. W swoim składzie zawiera olej ze słodkich migdałów tłoczony na zimno, a jego zapach jest bardzo ładny (po prostu migdałowy). Dodatkowo produkt jest wegański i dzięki papierowemu opakowaniu jest również wolny od plastiku. Podobno może zastąpić nawet dwie butelki szamponu o pojemność 250 ml. Jego używanie jest bardzo proste, wystarczy kostkę szamponu zwilżyć wodą a wytworzoną pianę "wetrzeć" w skórę głowy oraz we włosy. Szampon naprawdę dobrze i intensywnie się pieni oraz łatwo się spłukuję. Niestety po umyciu moje włosy są lekko splątane i szorstkie w dotyku, jednak po wyschnięciu ten efekt znika. Ale czy zwiększa objętość? Niestety u siebie nie zauważyłam tego efektu. Ale wiem jedno, na pewno jest bardzo wydajny, użyłam go już kilka razy a kostka prawie się nie zmniejszyła.
    Zalety:
    • ciekawa forma produktu
    • ładny zapach
    • ekologiczny
    • wydajny
    Wady:
    • plącze włosy
    • mimo ciekawej formy, uważam że używanie zwykłych szamponów jest bardziej wygodniejsze
  • 3 marca 2022 o 17:24
    Lepszy niż się spodziewałam
    Wcześniej obawiałam się szamponów w kostce. Miałam wrażenie, że będą się trudno aplikować, słabo pienić i po prostu nie będą myły. Na szczęście ten produkt udowodnił mi, że byłam w błędzie. Sprawdza się bardzo dobrze. Nie ma problemu, by zaaplikować go na włosy - choć trwa o dłużej niż przy klasycznym szamponie. Dość dobrze się pieni, słabiej niż płynny produkt, ale nadal skutecznie. Myje włosy z zanieczyszczeń w postaci suchych szamponów, naturalnego łoju i pozostałości innych kosmetyków. Dobrze się spłukuje. Nie obciąża włosów i nie pozostawia na nich mydlanego filmu. Jest bardzo wydajny - starczy na dłużej niż typowy szampon. Jest eko rozwiązaniem. Kupujemy go w kartonowym opakowaniu, a potem kostkę zużywamy w całości. Żadnych plastikowych odpadków tu nie ma. Nie zauważyłam, by robił coś więcej poza myciem. Nie zwiększa objętości, nie unosi włosów. Choć to dla mnie nie ma znaczenia, bo w takie obiecanki nie wierzę. Ogólnie spełnia swoją funkcję, polecam przetestować
    Zalety:
    • myje włosy
    • nie obciąża ani nie pozostawia filmu
    • ładnie pachnie
    • jest wydajny
    • eko rozwiązanie
    Wady:
    • aplikacja jest bardziej czasochłonna niż przy zwykłym szamponie