Dezodoranty i antyperspiranty

Nivea Fresh Comfort, Dezodorant roll-on 0% soli aluminium

• 25 lipca 2023 o 21:34
    Nie i nie
    Myślałam, że to antyperspirant, ale się myliłam. Szklane opakowanie jest ładne. Etykieta prosta. Konsystencja dezodorantu bezbarwna i ładnie pachnie bawełną. Niestety długo się wchłania i lepi się pod pachami. Brudzi ubrania. Nie chroni przed potem. Jest to rani produkt. Jędrnym plusem to brak aluminium i soli w składzie. Na pewno nie jest to długotrwała świeżość tak jak jest to napisane na opakowaniu. Nie czułam się komfortowo przy używaniu tego produktu.
    Wady:
    • Brudzi, lepi się.
  • 4 czerwca 2021 o 20:17
    Przyjemne uzywanie
    Odkąd pamietam zawsze lubiłam i uzywalam dezodorantów nivea, tych w kulce. Po kilku latach przerwy postanowiłam wrócić do nivea, szukałam czegoś łagodnego, bez zbędnej chemii. Dezodorant jest łatwy, przyjemny w uzyciu, szybko wysycha, ma przyjemny świeży zapach, zaraz po uzyciu dla mnie trochę za mocny, ale szybko łagodnieje. Utrzymuje świeżość rzeczywiście przez cały dzień, dla osób o umiarkowanej potliwości będzie w sam raz. Pacha nie jest idealnie sucha, no ale to nie antyperspirant, wiec tak może być. Mnie sie spodobał. Nawet gdy ba drugi dzień nie użyłam w ogóle dezodorantu, np siedząc w domu to miałam wrażenie ze efekt nadal sie trochę utrzymywał( mniejsza potliwość).
    Wady:
    • Trochę zbyt intensywny zapach zaraz po uzyciu;
    • Szklane opakowanie
    DagMary
    27 listopada 2020 o 20:23
    Zapomniano postawić przecinka...
    Kwiatowa świeżość zapachu była bardzo kusząca a wielkie o% aluminium dawało poczucie bezpieczeństwa w chwili zakupu. Na opakowaniu wyraźnie pisze "dezodorant", więc nie oczekiwałam, że produkt będzie zmniejszał potliwość, jednak mieszczące się obok "48 godzin ochrony" napawało mnie optymizmem tym bardziej, iż nie pocę się zbyt mocno. Zapach faktycznie bardzo przyjemny po aplikacji dawał dużo przyjemności, ale świeżość deklarowana utrzymywała się raczej 4,8 h a nie 48 h. Absolutnie nie polecam osobom mającym problem z potliwością i szukających dobrej ochrony.
    Zalety:
    • Zapach, wygodne i przezroczyste opakowanie dające wizualną informację, ile jeszcze pozostało produktu w środku, wystarczająco szybki czas schnięcia.
    Wady:
    • Trwałość ochrony przed przykrym zapachem.
    Cyryna
    28 września 2020 o 12:32
    Nie działa.
    Zgdadzam się w 100% z poprzednimi opiniami. Również kupiłam go skuszona napisem '0% aluminium'. Dezodorant nie spełnia swojej podstawowej roli - nie chroni przed przykrym zapachem. Nie kupię ponownie.
    Zalety:
    • 0% aluminium
    Wady:
    • Nie działa
  • 29 marca 2020 o 11:12
    Nigdy więcej!
    Kupiłam ze względu na promocję w Biedronce i to był pierwszy i ostatni raz. Ten produkt nie robi zupełnie nic poza ładnym zapachem! Fakt, że odór potu może nie jest tak intensywny, ale w porównaniu do innych antyperspirantów w kulce, które używałam ten jest istną porażką. Zamiast zmniejszać jego ilość to mam wrażenie, że jest go wręcz więcej i jest o wiele bardziej zauważalny. Przy każdym użyciu wypływa go zdecydowanie za dużo, a kiedy dobijamy do końca to wydostanie płynu z opakowania nie jest zbyt proste, bo osadza się na ściankach. Podsumowując, za nic nie polecam i więcej nie kupię. Zero działania, już nie mówiąc o podstawowym zadaniu każdego antyperspirantu!