Kremy uniwersalne

Eau Thermale Avène Cicalfate +, Repairing Protective Cream Regenerujący krem ochronny

• 29 kwietnia 2025 o 13:16
    Cudowny
    Polecam dla osób ze suchą skórą i problematyczną. Jest tłusty, ale mimo wszystko nie zapycha lecz chroni przed podrażnieniami. Bardzo wydajny i delikatny ponieważ stworzony dla dzieci.
  • 25 marca 2025 o 17:08
    ekspresowe ukojenie i nawilżenie w jednej tubce
    Cicalfate+ to jeden z tych kremów, które zawsze mam w swojej kosmetyczce. Stosuję go, gdy moja skóra potrzebuje intensywnego nawilżenia i regeneracji – szczególnie wieczorem, gdy mieszam go z kremem na noc, by rano cieszyć się miękką i odżywioną cerą. Jego konsystencja przypomina maść – jest gęsta, ale zaskakująco dobrze się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy. Mimo bogatej formuły nie powoduje u mnie wyprysków ani zapychania porów, co przy cerze mieszanej jest dla mnie dużym plusem. Do tego ma prawie niewyczuwalny zapach, co sprawia, że korzystanie z niego jest jeszcze przyjemniejsze. Sięgam po niego regularnie i nigdy mnie nie zawodzi – działa szybko, koi skórę i daje natychmiastowe uczucie nawilżenia. Jeśli ktoś szuka skutecznego kremu regenerującego, który nie jest zbyt ciężki, a jednocześnie przynosi ulgę suchej i podrażnionej skórze, to zdecydowanie warto go wypróbować.
  • 15 lutego 2025 o 11:30
    Turbo regenerujący krem naprawczy
    Idealny krem do cer podrażnionych, uwrażliwionych z zaburzoną barierą hydrolipidową, oraz po zabiegach kosmetologicznych. Dzięki zawartości składników aktywnych działa antybakteryjnie, kojąco oraz mocno przyspiesza gojenie skóry. Stosowany w potrzebie, nie w codziennej profilaktyce z racji cięższej konsystencji. Polecam jako kosmetolog!
    Zalety:
    • Wydajność, składniki aktywne, ekspresowe działanie
    Wady:
    • Z uwagi na konsystencję przy długotrwałym stosowaniu może zapchać skórę
    ParIris
    25 listopada 2024 o 19:36
    Bardzo dobry krem ochronny
    Krem dostałam w ramach testowania na Wizaż.pl. Bardzo przydał się ja ten moment ponieważ stosuję retinol, a krem idealne wpisuje się w potrzeby mojej skóry. Koi, regeneruje, odżywia, nawilża moja skórę. Używam go także na ustach oraz dłonie. Świetny ogólnie dla całej rodziny oraz małych dzieci. Krem zawiera miedź i cynk. Kiedyś pamiętam ten krem był w metalowej tubce , która podczas stosowania pękała i niestety utrudniało to stosowanie kremu. Krem też kiedyś miał bardziej gęsta, tempą konsystencję. Teraz tubka jest miękka, a kremik jest delikatniejszy nie tdk mocno gęsty. Jakoś ta sama mocno regenerująca. Pomimo cery mieszanej w kierunku tłustej cudownie się wchłania i nie lepi się. Nie powoduje również żadnych dodatkowych zaskórników. Polecam.
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
  • 31 października 2024 o 8:57
    Rewelacja
    Absolutnie rewelacyjny krem, który skutecznie wspomaga odbudowę bariery hydrolipidowej mojej skóry. Nakładam go codziennie rano i wieczorem. Pomimo grubych warstw, nie zatyka porów i mam wrażenie, że zapobiega powstawaniu nowych wyprysków. Różnicę odczuwam już po pierwszym dniu, a teraz, po półtora tygodnia, moja skóra powoli wraca do normalności! Dodatkowo, zmagam się z bliznami po trądziku, które często pozostają czerwone przez długie miesiące. Zauważyłam, że krem delikatnie je rozjaśnia. Co ważne, nie ma w ogóle zapachu, co jest dla mnie dodatkowym atutem. Polecam z całego serca!
    Zalety:
    • Brak zapachu
    • Nie zapycha
    • Cena za 100 ml jest bardzo dobra
    Wady: