Balsamy do ust

Soraya Plante, Balsam do ust naturalnie odżywczy

• 17 marca 2024 o 10:55
    przyjemny kokosik na ustach
    Jedna z lepszych pomadek jakie miałam okazję testować od soraya. Pomadka pięknie pachnie kokosem i łatwo rozprowadza się na ustach pozostawiając lekką konsystencję na ustach. Świetnie łagodziła suche skórki oraz pęknięcia na ustach. Bardzo przyjemna pomadka która można jedynie jeszcze znaleźć w Internecie. Jesli lubicie zapach kokosa to z pewnością przypadnie wam do gustu.
  • 14 lutego 2024 o 13:54
    Natłuszcza, nie nawilża
    Zakupiłam ten balsam razem z czasopismem i nie miałam możliwości bliższego zapoznania się z jego składem. Oczekiwałam prawdziwie kokosowej poomadki odżywczej, jednak trochę się zawiodłam. Zapach kokosa sztuczny, nijak się ma do oleju kokosowego czy kokosowych słodyczy, które większość z nas zna. Co gorsza w większości to...olej rycynowy, który niestety nie jest żadnym nawilżaczem. Jedynie co zrobił z moimi ustami to je natłuścił. Nakładam pomadkę na noc, bo w nocy bardzo wysuszają mi się usta. Jednak rano po umyciu nadal jest słabo. Jako pomadka z efektem dodającym optycznie rozmiaru ust tak, ale w życiu to nie odżywia, na pewno nie zimą.
    Zalety:
    • niska cena
    Wady:
    • nie nawilża trwale
    • tandetne opakowanie
    autorma
    1 grudnia 2023 o 9:38
    Fajna od pierwszego użycia
    Spodobała mi się od pierwszego użycia, bowiem oczekiwałam od niej dobrego nawilżenia spowodowanego częstym użyciem wysuszających matowych błyszczyków i pomadek. Sprawdziła się w tym rewelacyjnie, Ponadto ładnie i delikatnie pachnie. Jak dla mnie istne cudo ;) .
  • 31 sierpnia 2023 o 12:30
    Naprawdę dobra pomadka
    Bardzo dobra pomadka, Dobrze NAWILŻA. Jeśli masz problem z przesuszonymi ustami jest dla Ciebie! u mnie sprawdza się doskonale. Polecam!!! Ja na pewno kupię ponownie.
    Drogeria Cocolita.pl
  • 27 stycznia 2023 o 15:21
    Kokosowe nawilżenie
    Od razu przejdę do rzeczy - bardzo lubię tę pomadkę. Ma świetny skład, ładny zapach, estetyczne opakowanie i przede wszystkim działa. Usta po użyciu pomadki są ładnie natłuszczone i wypielęgnowane. Mają ładny tłusty połysk, jak po błyszczyku. Smak przypomina mi olej kokosowy, więc całkiem spoko. Moje usta naturalnie mają dosyć czerwonawy kolor więc bardzo ważne dla mnie jest aby pomadka nie bieliła, bo taka biała maź na czerwonych wargach wygląda po prostu źle. Soraya tego nie robi i zachowuje mój naturalny kolor ust. Jeśli chodzi o wykończenie, to jest bardziej "olejowa" pomadka niż "woskowa" jak np Carmex. Z tego względu może nie być wystarczająca na ostre mrozy, na noc przy kaloryferach lub dla osób ciągle oblizujących usta. Łatwiej ją po prostu zetrzeć niż taką woskową pomadkę. Mi jednak absolutnie wystarczała w okresie jesiennym i wiosennym - miałam przez cały czas bardzo ładne usta, mimo, że lubię je często przygryzać. Zimą była w porządku, ale nie była w stanie zaleczyć już popękanych ust - tu wolę sięgać po preparaty z apteki. Z minusów to pomadka szybko mięknie gdy robi się cieplej i trzeba uważać aby jej nie wysuwać za bardzo ze sztyftu. Szybko też się zużywa. Ostatnio zniknęła z półek w Rossmannie i bardzo za nią tęsknię. Moim zdaniem przebija większość dostępnych na rynku pomadek.

Zobacz także inne Balsamy do ust