Peelingi do ust

Nivea Caring Scrub Rosehip Oil + Vitamin E Pielęgnujący peeling do ust `Dzika róża`

Nivea Dzika Róża
Nivea Caring Scrub Peeling Do Ust Dzika Róża 4,8g
NIVEA Peeling do Ust Caring Scrub Super Soft Lips
Nivea Pielęgnujący Peeling do ust w Sztyfcie Dzika Róża 4.8 g

• 8 marca 2025 o 23:47
    Wysusza na wiór, a nie nawilża
    Niestety, mimo zachęcającej reklamy tego produktu, nie spełnia on swoich funkcji. Pomadka bardzo słabo nawilża, niemalże wcale. Peeling? Bardzo delikatny, ledwo wyczuwalne cząsteczki. Ani to nie złuszcza ani nie regeneruje. Szkoda, myślałam, że to będzie fajna pomadka. Nie polecam.
    Zalety:
    Wady:
    • Nie nawilża a wysusza
    • Bardzo słaby peeling
    • Nie regeneruje
    kashka
    23 lutego 2025 o 23:13
    To nie jest peeling!
    Jest to najzwyklejszy bezbarwny balsam do ust z niemalże niewyczuwalnym pyłem, który w najmniejszym stopniu nie peelinguje ust. Zastanawiają mnie te wysokie oceny innych recenzentek. Czyżbym trafiła na felerny egzemplarz?
  • 26 grudnia 2024 o 8:49
    Bardzo delikatny
    To mój pierwszy scrub do ust, kupiłam go w drogerii stacjonarnej gdy zachęcił mnie swoim różowym wyglądem. Jest umieszczony w plastikowym pojemniczku jak typowa pomadka tej marki. Ma przyjemny, delikatny zapach, i konsystencję pomadki z drobnymi drobinkami. Stosuję go kilka razy w tygodniu ponieważ jest to bardzo delikatny produkt, który nie podrażnia za to delikatnie ściera martwy naskórek. Po jego użyciu inne produkty od razu lepiej wyglądają na ustach. Drobinki szybko się rozpuszczają natomiast pozostała część nawilża usta. Jestem bardzo zadowolona.
    Miroku
    10 lipca 2024 o 21:46
    Przydatny, ale nie niezbędny
    Nie należę do osób, które uważają peelingi do ust za must have-miękka i mokra szczoteczka do ust, a następnie gruba warstwa balsamu odżywczego według mnie załatwiają sprawę. Peeling Nivei kupiłam na jakieś dużej promocji z ciekawości(kojarząc, że miał dobre oceny na KWC), z sympatii do pomadek Nivea oraz chęci czegoś podręcznego gdy najdzie mnie ochota na mocniejszą szminkę, a nie będzie chciało mi się biegać do łazienki podczas robienia makijażu żeby speelingować usta ww. metodą. Ja lubię taki peeling nałożyć grubą warstwą przed nakładaniem makijażu, gdy nakładam kolorówkę to on sobie działa, a na koniec tylko ścieram resztki produktu z ust czystą chusteczką i maluję je szminką. Z początku ten kosmetyk był świetny-miał dużo wyraźnie wyczuwalnych drobinek ścierających, które naprawdę bardzo dobrze złuszczały martwy naskórek wygładzając usta i przygotowując pod kolorówkę. Jednak zauważyłam, że wraz ze zużyciem peelingu tych drobinek jest coraz mniej, coraz gorzej spełniają swoją funkcję i obecnie dla mnie jest to bardziej odżywczy balsam z niewielkimi właściwościami złuszczającymi. Bo jeśli chodzi o właściwości pielęgnacyjne to tutaj jest naprawdę dobrze-kosmetyk nawilża, zmiękcza oraz nieco odżywia delikatny naskórek, działa łagodząco oraz regenerująco przy wysuszeniach czy spierzchnięciach. Sztyft jest dosyć twardy, ale pod wpływem ciepła warg delikatnie się topi i sunie gładko. Nie jest tłusty czy śliski, ale na ustach zostawia wyczuwalną solidną warstwę, zaś drobiny pod wpływem ciepła ciała rozpuszczają się częściowo. Opakowanie mega solidne oraz porządne, a mechanizm wysuwania/wsuwania działa bez zarzutu. Produkt pachnie ślicznie-typowo dla pomadek Nivea, czyli słodkim pudrem(coś podobnego do wersji Soft Rose), ja to bardzo lubię.
  • 20 stycznia 2024 o 14:34
    Fajny peeling i balsam
    Jestem dość sceptycznie nastawiona do produktów Nivea przez inne balsamy które nie robiły szału a wręcz szkodziły. Ta natomiast sprawdza się bardzo dobrze. Wygładza usta, wyrównuje je, spełnia wszelkie role peelingu do ust. Dodatkowo nawilża. Sprawuje się lepiej niż niejeden balsam. Jedyny minus to to ze szybko się zużywa.
    Zalety:
    • dobrze nawilża
    • spełnia funkcje peelingu
    • wygładza usta
    Wady:
    • małe drobinki które z czasem trochę zanikają
    • szybko się zużywa

Zobacz także inne Peelingi do ust