Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Selfie Project Regulujący żel do mycia twarzy `Konopie`

malwi73
    20 marca 2022 o 13:50
    Wart uwagi.
    Produkt ciekawy i warty uwagi Żel nie jest gesty, ale nie spływa z dłoni, ładnie się rozprowadza na skórze. Dobrze oczyszcza skórę, nawet z resztkami cięższego makijażu sobie poradzi, i z codziennymi zanieczyszczeniami skóry. Nie zauważyłam natomiast tych efektów których obiecuje producent. Dodatkowe atuty to na pewno ładny zapach. Pojemność o wiele większa, niż standardowe żele do mycia buzi. Opakowanie z pompką, która świetnie dozuje produkt i z łatwością można ja obsługiwać jedna ręką. Ja zostawiam z niego opakowanie i przelewam do niego inny żel, który nie ma pompki. Z wielką chęcią bym do niego wróciła.
  • 12 marca 2022 o 7:13
    Na żel od Selfie Project skusiłam się podczas zakupów w R. Kosztował ok 9 zł za pojemność 250 ml, więc po przeczytaniu opisu postanowiłam go wypróbować. Zaciekawił mnie skład z węglem aktywnym i konopiami oraz właściwości seboregulujące. Żel przyjemnie oczyszcza, jest łagodny dla skóry, wspomaga walkę z niedoskonałościami i ma praktyczne opakowanie, jednak jest to przeciętny produkt. OPAKOWANIE Szata graficzna jest charakterystyczna dla serii z konopiami i węglem aktywnym - grafika z motywami roślinnymi na czarnym tle w otoczeniu napisów jest typowo dedykowana nastolatkom. Szczegółowy opis oddzielony hashtagami sprawia, że łatwo odnaleźć interesujące nas informacje. Butelka wykonana jest z przezroczystego plastiku, dzięki czemu na bieżąco widzimy zużycie. Pompka pozwala na precyzyjne i higieniczne dozowanie, nie zacina się a ilość jaką aplikujemy jest odpowiednia do pojedynczego mycia. ŻEL Żel do twarzy to mój must have. Nie wyobrażam sobie codziennej pielęgnacji bez tego kosmetyku. Stosuję go do porannego oczyszczania twarzy, po wieczornym demakijażu jako kolejny etap oczyszczania i jako kosmetyk odświeżający w ciągu dnia (choć to akurat zdarza mi się rzadko). Zależy mi na tym, aby produkt był łagodny dla skóry, ale jednocześnie zapewniał dokładne oczyszczenie. Żel posiada ciemnoszarą barwę, którą zawdzięcza obecności sproszkowanego węgla aktywnego, ale jego zapach jest taki nijaki, co może być plusem, bo konopie a w szczególności olej konopny ma specyficzny aromat. Ten aromat jest średnio przyjemny, mnie się nie spodobał, po czasie stał się męczący. Kosmetyk posiada dosyć rzadką konsystencję, jednak nie spada z dłoni podczas aplikacji. Bardzo dobrze się pieni wytwarzając piankę, która przyjemnie otula twarz. Piany nie jest dużo i nie jest ona jakoś specjalnie gęsta, jednak wystarczająco do codziennego oczyszczania twarzy czy jako drugi etap demakijażu. Dokładnie oczyszcza, ale przy tym nie wysusza skóry, nie powoduje uczucia ściągnięcia. Nie zauważyłam jego wpływu na zmniejszenie rozmiaru porów, za to z pewnością ograniczył powstawanie niedoskonałości, których pojawia się u mnie mniej odkąd zaczęłam go stosować. Co do regulacji wydzielania sebum – niestety nie przyniósł w tym aspekcie zauważalnej różnicy. Formuła kosmetyku została oparta na łagodnych substancjach myjących i ekstraktach (ekstrakt z konopi, węgiel aktywny). Produkt ma aż 250 ml pojemności i jest bardzo wydajny. Wystarczy niewielka ilość na jedno mycie, więc posłuży na dłuższy czas. Często dostępny jest w cenie promocyjnej, regularna nie jest też zbyt wysoka. PLUSY dobrze się pieni dokładnie oczyszcza nie wysusza dobra wydajność niska cena opakowanie z pompką duża pojemność (250 ml) MINUSY zapach nie reguluje wydzielania sebum, nie zmniejsza wielkości porów
  • 7 lutego 2022 o 23:51
    Średni
    Posiadam cerę trądzikową. Produkt delikatnie się pieni, jest to bardzo słaby efekt. Żeby dobrze umyć twarz z resztek makijażu trzeba umyć ją co najmniej 2 razy. Żel delikatnie ale bardzo ładnie pachnie. Nie zauważyłam redukcji wyprysków, lecz bardzo delikatne zmatowienie skóry. Produkt nie wysusza.
    Zalety:
    • nie wysusza
    • delikatne zmatowienie
    Wady:
    • brak redukcji wyprysków
    • słabo oczyszcza twarz
    • słabo się pieni
    PAUNI
    16 października 2021 o 14:51
    Super na codzień
    Żel mieści się w plastikowej butelce z pompką. Ma lekko gęstą konsystencję i przyjemny zapach. Aplikacja jest łatwa w codziennym użyciu. Dobrze się pieni i nie powoduje podrażnień. Żelu używam z pomocą szczoteczki sonicznej rano i wieczorem. Kosmetyk nie przesusza skóry, reguluje pracę sebum i niweluje niedoskonałości. Dobrze się spisuje przy cerach tłustych i mieszanych.
    ilaaak
    1 maja 2021 o 22:42
    Bardzo dobry
    Produkt dobrze oczyszcza twarz przy stosunkowo niskiej cenie. Jest idealny do cery problematycznej ze skłonnościami do trądziku. Na pewno kupię następne opakowanie