WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Żele do włosów

Boots Essentials, Styling Gel Żel do włosów

• 8 kwietnia 2021 o 12:33
    Polecam
    Żel do włosów Boots jest dla mnie jak dotąd najlepszym żelem jakiego używałam do włosów kręconych❤️❤️❤️. Mega definiuje skręt w połączeniu z aktywatorem Cantu avokado. Szkoda, że w Polsce nie można go już prawie nigdzie dostać. Jeśli ktoś ma dostęp do tego żelu BARDZO PROSZĘ o informację ????????
    Zalety:
    • Podkreśla skręt, neutralny zapach
    Wady:
    • bardzo słaby dostęp zakupu
  • 1 kwietnia 2020 o 18:38
    W porządku.
    ja: Mam dużo cienkich, kręconych włosów w typie wurly (zmieszanie fali i loka czyli typ 2c/3a). Średniporowate w kierunku niskoporowatych, długości do ramion. W okresie zimowym lubią się plątać nad karkiem i mają tendencje do wypadania. Często bywają matowe i szorstkie. Opakowanie: Plastikowe, przezroczyste. Dość proste, ale solidne. Produkt można wybrać do ostatniej kropli, widać zużycie. Skład: Emolient i humektant plus składniki, które mogą podrażnić skórę głowy. Wrażenia: Ten żel, to była moja pierwsza styczność z marką Boots. Poprosiłam kuzynkę z Anglii o kupno żelu Boots, mając na myśli kosmetyk do loków. Nie sprecyzowałam więc żel dostałam. Moje włosy na szczęście z żelami się lubią, więc się nie zmarnował. Klasyczna żelowa konsystencja, nie za zbity, ale tez nie zbyt lejący. Wystarczy niewielka ilość do stylizacji włosów, co przekłada się na dobrą wydajność produktu. Ja używam akurat do kręconych włosów, ładnie podbija skręt i nie obciąża. Jak nałoży się za dużo, skleja. Trzeba go wyczuć, jak większość żeli do włosów. Mąż używa do układania grzywki i jest zachwycony działaniem. Efekty utrzymują się długo, włosy są błyszczące, wyglądają zdrowo. Cena w Polsce jest mocno wygórowana - 30 zł za słoiczek, który w Anglii kosztuje raptem 9 zł. Moim zdaniem nie opłaca się w niego zaopatrywać, bo mamy dużo innych produktów, dostępnych na miejscu od ręki, w korzystniejszej cenie. Dlatego właśnie nie kupię kolejnego opakowania.