Chusteczki dla dzieci

Dada Atopic, Chusteczki do skóry atopowej

• 2 sierpnia 2024 o 21:23
    Zużyć zużyje ale są lepsze i tańsze
    Kupiłam z ciekawości te chusteczki - były w promocji to pomyślałam że będą super, że dla wrażliwej skóry polecane ale niestety to ostatni raz. Chusteczki są w opakowaniu, ciężko wyciągają się pojedynczo - słabo są bardzo nasiąknięte i przez to ciężko się nimi oczyszcza brud przez co są mało wydajne . Nie podrażniają skóry. Materiał jest średniej grubości i nie zbyt delikatny. Dostępne w Biedronce.
  • 22 grudnia 2023 o 23:50
    Tragedia...
    Chusteczki kupiłam nie czytając opinii więc mój błąd ale byłam na zakupach "w biegu", a potrzebowałam dokupić na już, a Rossmann za daleko :)) akurat była promocja, przy zakupie 3 sztuk wychodziło coś ok 5 zł za paczkę. Cena nie jest wygórowana ale jak za 50 szt to i są tańsze. Te Dady mają nazwę Atopic, akurat u nas nie ma problemu atopii ale przy chusteczkach aż tak nie zwracam na to uwagi podchodzę tak, że są delikatniejsze. Opakowanie jest w kolorach bieli, na nim grafika uroczego bobasa, na czerwono napis Atopic. Zabezpieczone jest plastikową klapką co akurat jest wygodne i nie ma ryzyka, że chusteczki wyschną lub będą źle zabezpieczone. Na opakowaniu znajdziemy informacje o składzie oraz do czego służą oraz że są rekomendowane przez Polskie Towarzystwo Chorób Atopowych. Chusteczki są kiepsko nasączone, wręcz suche. Do tego zlepione są ze sobą w taki sposób że żeby wyciągnąć jedną sztukę to graniczy z cudem. Przekłada się to na wydajność bo jak już wyciągnę kilka na raz to ciężko je rozdzielić bo się ciągną. Materiał jest mocny i się nie roluje. No i największy minus to brzydki zapach, kojarzy mi się z płynem dezynfekującym do rąk. Podsumowując nie kupię ponownie, nie polecam, szkoda kasy ;))
    Zalety:
    • mocny materiał, nie roluje się,
    • klapka zabezpieczającą otwarcie,
    Wady:
    • słabo nasączone,
    • zlepione wszystkie razem, że ciężko wyciągnąć jedna sztukę,
    • zapach,
  • 28 listopada 2022 o 12:07
    Na tym etapie są dla mnie niewystarczające, dla noworodka sprawdzą się lepiej
    Przetestowałam już chyba większość wariantów Dady i niedawno nabylam wersję Atopic. Córka nie ma problemowych skórnych, nie jest atopowcem, dlatego większość chusteczek nie ma u nas zbyt wiele do zrobienia poza oczyszczeniem. Chusteczki przede wszystkim są bardzo suche. Widzę po recenzjach, że nie tylko ja to zauważyłam. Bardzo cienkie, suche, ledwo nasączone. Córcia ma 9 miesięcy - na tym etapie ten produkt po prostu się nie sprawdził. Potrzebujemy czegoś bardziej mokrego, wytrzymałego. Jednakże szkoda, że nie poznałam tych chusteczek kompletując wyprawkę - córka w pierwszych tygodniach życia bała się mokrych i zimnych chusteczek, więc szukałam czegoś mniej nasączonego, wtedy Dada Atopic myślę, że zdałaby egzamin. Tak poza tym, bardzo wkurza mnie to, że ciężko jest wyciągnąć chusteczkę, nabiera się ich wiele za jednym razem. Jak już ponarzekałam to i są oczywiście plusy - bezzapachowe, dzięki czemu są uniwersalne, przydają się nie tylko do przewijania, ale i wycierania buzi, rączek i przedmiotów. Opakowanie jest ładne, estetyczne, zamykane na plastikową klapkę, dzięki czemu nie wysychają. Cenowo wychodzi mniej korzystnie, niż Dada Everyday, ale często bywają w promocjach, a mniejszy format jest bardzo wygodny na spacery i do zabrania w torbę. Oceniam na 3 - dla noworodka sprawdzą się prawdopodobnie lepiej, większym dzieciakom polecilabym inne warianty Dady.
  • 19 listopada 2021 o 19:56
    Dada Atopic Chusteczki do skóry atopowej
    Chusteczki firmy Dada do skóry atopowej zakupiłam przy okazji zakupów spożywczych. Lubię mieć takie mokre chusteczki zawsze, ponieważ gdy się maluję to zawsze można coś przetrzeć czy zmazać. Zaciekawiło mnie w nich to że są do skóry atopowej, więc stwierdziłam, że pewnie będą delikatniejsze dla skóry. Niestety zawiodłam się. Chusteczki są prawie suche przez co są "tępe" gdy chce się ich użyć. Z trudem zużyłam to opakowanie do końca. Chusteczki nie nadają się nawet do wytracia rąk. Opakowanie jest ok, super że zabezpiecza chusteczki przed wyschnięciem chociaż w tym przypadku zupełnie niepotrzebne, ponieważ chusteczki same w sobie są bardzo suche. Więcej nie zakupię tych chusteczek.
  • 8 maja 2021 o 22:03
    Za suche
    Postanowiłam kupić te chusteczki, gdy moim ulubionych nie było akurat w sklepie. Zwróciłam uwagę, na fakt, że w środku jest mniejsza ilość chusteczek w tej samej cenie, ale pomyślałam skoro dedykowane skórze atopowej to pewnie dużo lepsze, delikatniejsze. Niestety okazały się beznadziejne. Może i nie podrażniają, są łagodne, ale są niemalże suche. Poza tym bardzo cienkie. Nieprzyjemnie się z nich korzysta. Będę omijać szerokim łukiem. Według mnie nie warte zakupu.
    Zalety:
    • delikatne
    • nie podrażniają,nie uczulają
    Wady:
    • cienkie
    • suche
    • mniejsza zawartość