Chusteczki dla dzieci

Lula Baby, Chusteczki nawilżane dla dzieci z aloesem

• 9 sierpnia 2023 o 8:04
    Porządnie wykonane i wytrzymałe
    Jest to kolejny wariant Luli, które testuję (a właściwie moja córka ;)), poprzednio kupowałam warianty z alantoiną oraz z pantenolem. Chusteczki te zachwyciły mnie dobrym materiałem, a wariant aloesowy właściwie niczym od nich nie odbiega. Opakowanie to zielona paczka z bobasem, zamykana na przezroczysty lep. Trzyma się idealnie, nie odkleja, chusteczki nie wysychają. Ładne, lekkie i wygodne. Chusteczki są perfumowane, pachną bardzo świeżo, trawiaście, zielono. Lubię ich zapach, nie uczuliły mi dziecka. Fakt, tracą trochę na uniwersalności, bo nie wycieram nimi buzi, do tego używam bezzapachowych. Materiał, z którego wykonano produkt jest bardzo wytrzymały. Chusteczki mają dużą powierzchnię i tłoczenia, dzięki czemu są super chłonne i skuteczne. Dla mnie są świetne do przewijania, przy 1,5 rocznym dziecku już nie wszystkie chusteczki się spisują, a te radzą sobie dobrze. Są optymalnie nasączone, nie są zimne w dotyku i nie kapie z nich woda, a mimo to są wystarczająco wilgotne. Cena 5 zł jak najbardziej na plus w tych szalonych, inflacyjnych czasach. Skład jest ok, tylko warto zwrócić uwagę na jeden myk - te chusteczki są też pakowane w opakowanie zbiorcze, które wychodzi taniej. I te chusteczki mają już gorszy skład, m.in. fenoksyetanol i EDTA, których nie ma w chusteczkach w pojedynczych paczkach. Dostępność - widywałam tylko w Pepco, ale z racji, że mam Pepco pod nosem, dostępność uznaję za dobrą :D Polecam!
  • 28 czerwca 2023 o 23:10
    Chusteczki nawilżane marki Lula kupiłam podczas zakupów w Pepco. Nie wiem czy wiecie, ale jest tam bardzo duży wybór produktów tej marki. Akurat skończyły mi się moje chusteczki do torebki więc dobrze się złożyło, że natrafiłam przy kasie na te właśnie chusteczki. Są dobrze nawilżone,miękkie w dotyku, świetnie sprawdzają się w samochodzie, w domu i przy wykonywaniu makijażu. Chusteczki zapakowane są w ładne opakowanie w odcieniu błękitu z grafiką przedstawiającą słodkiego dzidziusia. Opakowanie to standardowo saszetka z naklejką, no niezbyt trafiona, bo klej szybko się zużywa a wtedy ciężko jest zamknąć opakowanie i chusteczki po prostu się marnują że względu na ich wyschnięcie. Chusteczki mają standardowy rozmiar, są bardzo dobrze nawilżone płynem u mają miły zapach, taki charakterystyczny dla produktów dziecięcych. Jednak ten aromat jest dość mocny, więc fanki mniej perfumowanych produktów mogą mieć z tym problem. Zapach utrzymuje się chwilę na skórze. Dla mnie te chusteczki mają uniwersalne zastosowanie: mam je w pracy i często używam do oczyszczania dłoni, w samochodzie kiedy potrzebuję odświeżyć dłonie czy na toaletce gdy robię makijaż. Są wydajne i mają korzystną cenę. Myślę, że kupię inne warianty. Plusy Dobre nawilżenie Ładny zapach Uniwersalne zastosowanie Wydajność Korzystna cena Minusy Naklejka zamykająca szybko traci klej Zapach jest dość mocny
  • 1 listopada 2022 o 18:22
    dobre
    Nawilżane chusteczki, jest to coś co zawsze muszę mieć w torebce. Przydają się w awaryjnych sytuacjach gdy konieczne jest umycie np. rąk bez użycia wody. Chusteczki Lula kupiłam w internetowej drogerii Natura za jakieś 3 zł więc nie drogo jak za opakowanie, w którym mieści się 20 sztuk chusteczek. Wybrałam je, ze względu na cenę i dla tego, że są przeznaczone dla dzieci więc od razu nasuwa się myśl, że będą delikatniejsze i z lepszym składem. Zawierają ekstrakt z aloesu, brak w nich m.in. parabenów więc mocno na plus. Chusteczki są zamknięte w dość dużym ale nadal poręcznym opakowaniu. Niestety nie mają plastikowego zamknięcia zabezpieczającego przed wysychaniem ale to zamknięcie, które jest dobrze chroni przed utratą wilgotności. Jeśli chodzi o same chusteczki, to są one bardzo dobrze nasączone. Można nimi z powodzeniem wytrzeć większe jak i mniejsze zabrudzenia z dłoni, czy innych części ciała. Raz nawet zdarzyło mi się ich użyć do higieny intymnej w awaryjnej sytuacji nie wywołały żadnych podrażnień. Chusteczki są całkiem duże więc spokojnie jedna na raz wystarczy. Dużym plusem jest to, że nie zostawiają takich białych kłaczków jak niektóre chusteczki nawilżane. Zapach chusteczek jest zupełnie neutralny. Nie można powiedzieć, że nie pachną wcale ale zapach ten w ogóle mi nie przeszkadza. Cena jest bardzo niska jak za taką ilość i jakość. Polecam.
    Zalety:
    • dobrze nawilżone
    • odpowiednia wielkość
    • tanie
    • nie zostawiają białych kłaczków
    Wady:
    • brak plastikowego zamknięcia
    • słaba dostępność
    Drogeria Natura
  • 10 września 2021 o 12:04
    chusteczki
    Chusteczki jak chusteczki tanie i dobre. łądny zapach, nie podrażniają. Jestem zadowolona i jak trafię na nie w sklepie ponownie to myslę że ponownie się na nie zdecyduję
  • 9 września 2021 o 7:19
    super chusteczki
    kupiłam je chrześniakowi - nie ukrywam były na promocji i sam fakt niskiej promocyjnej ceny skusił mnie i wpłynął na to, że po nie sięgnęłam. Opakowanie bardzo barwne i ładne przyciagajace wzrok. Chusteczki sa bardzo fajnie nawilżone i idealne do wycierania raczek i buzi małemu . Zapach mają bardzo przyjemny. Jestem bardzo zadowolona jak i mama dziecka.
    Zalety:
    • niska cena
    • bardzo ładne opakowanie
    • fajnie nawilżone