Odżywki do rzęs

Long4Lashes Professional, Kuracja intensywnie wzmacniająca rzęsy

Oceanic Long 4 Lashes Kuracja wzmacniająca rzęsy 3ml
Long 4 Lashes Long Lashes

• 20 lutego 2024 o 11:11
    Niesamowicie piecze, nie polecam osobom noszącym soczewki kontaktowe
    Skuszona reklamami kupiłam w Rossmanie tą kurację. Nie wiedziałam nawet, że w drogerii można znaleźć tyle produktów na porost rzęs. Po prawie 3 miesiącach używania tego eliksiru zaczęły się pojawiać nowe rzęsy w kącikach oczu, które zaczęły się kręcić. Więc ten kosmetyk na pewno coś tam działa, ale trzeba być cierpliwym i systematycznym i zużyć całe opakowanie. Używanie go, gdy ma się na sobie soczewki kontaktowe to koszmar. Mały cienki pędzelek sprawie, że ciężko nie trafić sobie tym serum w oko. A gdy już dostanie się to do oka, to jakbyś wsadziła sobie tam papryczkę chili! Mówię serio, niesamowicie piecze, oko łzawi, soczewki same wypływają z podrażnionego oka. Kolejnym minusem jest intensywny, chemiczny, przytłaczający zapach, jakby kleju sama do nie wiem czego: mebli czy butów. Aplikacja przez to staje się nieprzyjemna. Podobny zapach białego kleju kojarzy mi się z sąsiadką, która miała kiedyś zakład introligatorski w mieszkaniu. Pamiętam za dzieciaka jak zawsze wychodziłam gdzieś z koleżanką sąsiadką z domu, bo ten okropny zapach kleju wypływający z przyciśniętych kartek i okładek wydobywał się właśnie na całe mieszkanie. Opakowanie serum niewielkie, poręczne, 3 ml plastikowa biała tubka z odkręcaną złotą nakrętką z baaardzo cienkim pędzelkiem. Ciężko nim operować. Po otwarciu opakowania, całość należy zużyć w ciągu 6 miesięcy. Konsystencja kosmetyku mlecznobiała, nie za gęsta, nie lejąca się. Nie spływa z rzęs po nałożeniu. W moim odczuciu kuracja nie do końca warta swojej ceny. Drugi raz na pewno tego nie kupię ze względu na mocno drażniący moje wrażliwe oczy skład.
    Zalety:
    • niewielkie, poręczne opakowanie
    Wady:
    • niesamowicie piecze gdy dostanie się do oka
    • zbyt cienki pędzelek, ciężko nim operować
    • kuracja nie warta swojej ceny
    • chemiczny, przytłaczający zapach jakby kleju do nie wiem czego
  • 2 września 2023 o 18:22
    Zauważyłam lekkie wydłużenie rzęs ale nic bardzo spektakularnego
    Kurację wzmacniającą rzęsy od Long4Lashes dostałam w prezencie od mamy. Wcześniej nie miałam okazji wypróbować tego produktu, chociaż bardzo często widziałam go na promocji w Rossmanie. Long4Lashes używałam łącznie przez 10 miesięcy i właśnie niedawno wykończyłam opakowanie (moim zdaniem, jak na tak małą pojemność, to opakowanie jest bardzo wydajne). Produktu używałam tylko wieczorem. Przy nakładaniu trzeba trochę uważać, bo jeśli odrobina płynu spłynie do oka, to naprawdę nieźle piecze. Ale najważniejsze - czy zauważyłam jakąś poprawę po 10 miesiącach. Tak ale niewielką. Moje rzęsy są delikatnie wydłużone, nie zauważyłam pogrubienia rzęs, nie wydaje mi się, żeby też jakoś ta kuracja wpłynęła np. na ilość wypadanych rzęs. Oczywiście produkt nie jest najdroższy (na promocji można złapać za ok. 25-30 zł) ale jednak może lepiej dołożyć trochę więcej pieniędzy i kupić produkt, po którym efekty będą lepiej widoczne. Raczej już nie kupię ponownie.
    Zalety:
    • można kupić w atrakcyjnej cenie
    • bardzo wydajne opakowanie - wystarczyło na 10 miesięcy
    • praktyczne opakowanie z pędzelkiem
    • NEUTRALNE
    • brak spektakularnych efektów - niewielkie wydłużenie rzęs
    • trzeba uważać przy nakładaniu produktu, lubi spływać do oka i wtedy mega piecze
    Goya5
    7 maja 2023 o 14:22
    Kiepski efekt po 2,5 miesiącach stosowania
    Chciałam w szybki sposób poprawić jakość i długość moich rzęs, które są zdecydowanie za krótkie i zbyt rzadkie. Kupiłam więc ten odżywkę w Rossmannie i naprawdę systematycznie stosowałam przez 2 i pół miesiąca. Opakowanie jest ładne, zachęcające do kupienia i cena w promocji także była przystępna. Jestem rozczarowana efektem... może na początku moje rzęsy stały się nieco dłuższe, ale nie o taki efekt mi chodziło! Trochę moje oczy łzawiły, piekły, ale zazwyczaj stosowałam tą odżywkę na noc. W moim przypadku ten kosmetyk się nie sprawdził i dlatego ja go nie polecę.
    Zalety:
    • Ładne opakowanie, cena przystępna, aplikator wygodny
    Wady:
    • Brak efektów wydłużenia i wzmocnienia rzęs
  • 9 września 2022 o 16:30
    Zepsute opakowanie
    Białe opakowanie ze złotą zakrętką zakończoną pędzelkiem. Prawdę mówiąc miałam w planie kupić kolejne kultowe opakowanie serum przyśpieszającego wzrost rzęs i myślałam, że to jest to samo tyle, że nieco zmienili opakowanie. Niestety jest to całkowicie inny kosmetyk, którego na moje nieszczęście zbyt mocno nie przetestowałam. Nie wiem czy wpadłam na wadliwe opakowanie czy o co chodzi, ale połamało się niemal od razu tak, że cały kosmetyk się wylał. Biorąc pod uwagę fakt, że stosowałam tą kurację niecałe dwa tygodnie ciężko mi stwierdzić, czy produkt działał na jakiejkolwiek płaszczyźnie. Nie polecam.
    bast3t
    6 maja 2021 o 13:59
    Małe poniesione koszta za zaskakująco dobre efekty
    Jak większość produktów ma swoje wady i zalety. Kupiłam z ciekawości, aby się "odgruzować" po pandemii i zrobić coś dla siebie. Od początku nie liczyłam na efekty tak spektakularne jak przy "serum przyspieszającym wzrost rzęs" tego samego producenta, bo nie dość że nazwa wskazuje na wzmocnienie, to również cena jest znacznie niższa. A jednak jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Produkt stosuję na noc od miesiąca (przy czym czasami naturalnie zdarza się zapomnieć). Efekt? Na pewno rzęsy są wzmocnione - nie zauważyłam aby rzadziej wypadały, bo nie miałam z tym większego problemu. Samo to, że są o wiele dłuższe świadczy o ich wzmocnieniu, A SĄ ZNACZNIE DŁUŻSZE. Nie oczekiwałam takiego efektu po tańszym bracie popularnego serum. Jednak pisząc tą opinię muszę podkreślić, że moje rzęsy wydają się reagować na jakąkolwiek odżywkę, którą na nie stosuję i zauważyłam, że u większości osób jest tak, że albo reagują na wszystko, albo na nic. Jest jedna wada, ale rozważnie stosując da się uniknąć jej skutków ubocznych. Pewnego dnia obudziłam się z napuchniętymi powiekami. Dlaczego? Odżywka dostała się do oka pod powieki. Skąd o tym wiem? Miewałam już tak z serum od L4L. Nie uważam, że to przekreśla tą odżywkę. Wystarczy nakładać mniej na pędzelek i uważać, by nadmiar nie wlał się do oka. Oko to jednak oko i jak wpadnie do niego chemia, to nie może być to przyjemne.
    Zalety:
    • działa! rzęsy są o wiele dłuższe
    • działanie podobne do serum na porost L4L, a znacznie niższa cena
    Wady:
    • w przypadku nieuważnego stosowania (dostania się do oka) może spowodować napuchnięcie powieki

Zobacz także inne Odżywki do rzęs