Dezodoranty i antyperspiranty

N.A.E. Idriatazone, Deodorant Dezodorant w kulce

Metka2
    15 czerwca 2022 o 14:09
    Słaba ochrona.
    Kupiłam na jakiejś wyprzedaży ponieważ przyciągnął moją uwagę skład i fajny zapach. Nie uczula i nie podrażnia. Niestety oprócz tego nie chroni w ogóle. Za słaby dla mnie, zdecydowanie potrzebuje mocniejszej ochrony.. Nie kupię ponownie.
  • 30 maja 2022 o 15:12
    Przyjemny przeciętniak z dobrym składem
    PODSUMOWANIE Kupiłam go bo chciałam się przerzucić na naturalne dezodoranty po przeczytaniu ile rakotwórczych składników jest używanych w popularnych dezodorantach. N.A.E. rzucił się w oczy w Rossie, gdyż był na promocji. Uwagę zwrócił również certyfikat naturalny i organiczny ECOCERT. [Dla celów certyfikacji kosmetyków, ECOCERT wyróżnia dwa rodzaje kosmetyków: 1. Kosmetyk naturalny (natural cosmetic) – minimum 95% jego składników musi być pochodzenia naturalnego, może zawierać maksymalnie 5% składników syntetycznych. 2. Kosmetyk naturalny i ekologiczny (natural and organic cosmetic) – minimum 95% składników musi być pochodzenia naturalnego oraz przynajmniej 50% surowców naturalnych pochodzi z upraw ekologicznych, zawiera maksymalnie 5% składników syntetycznych.] Dezodorant miał przyjemny zapach, i dobrze się rozprowadzał. Zapach nie utrzymywał się dłużej nic parę godzin, ale chronił przed przykrym zapachem latem w ciągu 3-5 godzin. Zimą/przy mniejszej aktywności trochę dłużej. Dezodorant nie barwił ubrań , a białe smugi na czarnych ubraniach łatwo schodziły po przetarciu wilgotnym ręcznikiem. Niestety nie jest zbyt wydajny - maks. 2 miesiące. Na szczęście jest tani i łatwo dostępny. Do tego raczej nie wrócę, ale wypróbuję inne zapachy.
    Zalety:
    • Dobry skład
    • Nie plami
    • Umiarkowanie wydajny
    • Ładnie pachnie
    Wady:
    • Zbyt krótko chroni (ale i tak dobrze jak na naturalne dezodoranty)
  • 26 maja 2022 o 13:09
    Kosmetyk z certyfikatem EcoCert
    Kupiłam to ze względu na super skład i certyfikat Eco-Cert, który przydzielany jest kosmetykom naturalnym (tym naprawdę naturalnym z dobrymi składami) i jest miarodajny. Prowadzę aktywny tryb życia, uprawiam sport, więc na co dzień dezodorant to dla mnie za mało żebym czuła się komfortowo. Tak samo było z tym produktem, ale nie oczekiwałam po nim cudów, których wcale nie obiecywał. Używam go głównie w leniwe dni i w weekend żeby moja skóra mogła odpocząć. Ponieważ ma skłonność do podrażnień to naprawdę starannie wybieram produkty używane w okolicy pach a dezodorant od NAE sprawdził się w tej kwestii doskonale, pełna łagodność, zero swędzenia. Pachnie pięknie przy aplikacji, ten zapach nie utrzymuje się długo, na pewno nie przez 24h i na pewno jest na tyle maskujący żeby nie było czuć potu gdy się bardziej spocimy. Kupiłam go na promocji w dobrej cenie, w cenie regularnej raczej do niego nie wrócę.
  • 17 maja 2022 o 8:31
    Niestety nie...
    Wielki plus za dobry, naturalny skład, wydajność i przyjemny zapach. Szkoda tylko,że ten zapach nie utrzymuje się pod pachami przez te obiecane 24h... Nawet 12h w przypadku naturalnego antyperspirantu byłoby super! Ale nie, zapach przebija już po kilku godzinach przy umiarkowanej aktywności. Raz popełniłam błąd i użyłam go na trening - szybko przeprosiłam kulkę od Garniera :D Nie miałam okazji stosować latem i nawet nie jestem ciekawa. A! No i brudzi ubrania. Szkoda, że firmie N.A.E. się nie udało.
  • 11 kwietnia 2022 o 18:49
    Naturalny produkt z wadami
    Niestety, nie sprawdził się on u mnie zbyt dobrze. Mimo cienkiej warstwy (czasem nawet wklepanej palcami) pozostawia smugi i osad na ubraniach, a jest to niezwykle uciążliwie jeśli w naszej garderobie znajduje się coś, co należy prać ręcznie. W dodatku przy większym wysiłku zapach się przebija, co jednak nie jest zbyt komfortowe, a ja nie jestem osobą, która skarży się na mocny zapach potu czy nadmierne pocenie. Produkt zużyłam do połowy i czeka na wykończenie w "domowe" dni, kiedy będę mogła sobie pozwolić na ponowna aplikację kiedy przestanie działać, no i kiedy będę miała na sobie ubrania które mogę bezlitośnie wybrudzić . Zakupu nie potwórzę.