WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Mydła

Faberlic La Creme, Kremowe mydło do rąk zmiękczające

• 22 października 2020 o 20:28
    Cudownie pachnie
    Bardzo lubię mydła z Faberlica. Do tej pory używałam czterech ale planuję przetestować wszystkie. Mydło to tworzy bardzo miękką i przyjemną pianę, cudownie pachnie, a zapach utrzymuje się na dłoniach. Wg mnie nie nawilża, ale też nie wysusza bardziej niż inne drogeryjne mydła w płynie. Pompka trochę za dużo nabiera, a opakowanie jest niewielkie, dlatego jest niezbyt wydajne. Chyba żeby się pilnować i nie naciskać do końca :) Na pewno sięgnę po nie ponownie.
    iwonab1
    13 sierpnia 2020 o 16:51
    Pięknie pachnie.
    Dokładnie myje ręce pozostawiając piękny zapach. Uwielbiam mydła tej firmy mają piękne zapachy i niewiele kosztują. Początkowo myślałam, że za taką cenę będzie to jakiś bubel, jednak miło się zdziwiłam .
    Zalety:
    • Piękne pachnie, niewielka cena.
  • 11 czerwca 2020 o 20:02
    Całkiem dobre, codzienne mydełko
    Miałam już kilka produktów z serii La Creme i część mnie zachwyciła, część mocno rozczarowała. To mydełko jednak należy do grupy produktów, które jednak mają swoje plusy. W obecnym czasie kiedy higiena rąk jest bardzo ważna mydełek nigdy za wiele. To dobrze myje przyjemnie pachnie i ma praktyczne opakowanie. Czego chcieć więcej? OPAKOWANIE Mydełko zapakowane jest w opakowanie z pompką, które wykonano z półprzezroczystego plastiku w kolorze białym z lekko perłową poświatą. Podoba mi się grafika w pastelowych barwach przedstawiająca truskawki oraz mleko. Kształt jest charakterystyczny dla tej serii – okrągła, nieco spłaszczona butelka odróżnia się na tle innych produktów tego typu. Pompka jest bardzo wygodnym i praktycznym rozwiązaniem, które lubię w tego typu produktach – dozuje odpowiednią ilość kosmetyku i nie zacina się. MYDŁO Mydło jest typowym produktem kremowym, co zresztą sugeruje nazwa serii. Posiada białą barwę i nie jest ani zbyt rzadkie ani zbyt gęste, coś pomiędzy, jednak bardziej rzadkie niż inne kremowe mydła jakie miałam. Na szczęście nie przelatuje przez palce podczas mycia. Posiada przyjemny zapach, który przypomina mi truskawkowy jogurt lub truskawkowe karmelki, które jako dziecko uwielbiałam. Zapach jest przyjemny, choć lekko zbyt słodki, po myciu utrzymuje się przez chwilę na dłoniach. Bardzo dobrze się pieni otulając dłonie delikatną pianką. Nie wysusza mimo częstego stosowania, jednak jak każde mydło może powodować przesuszenie, więc niezbędne jest odpowiednie nawilżenie. Nie zauważyłam, aby jakoś szczególnie zmiękczało skórę dłoni, jest ona przyjemna i gładka, ale to nie jest zasługa tylko i wyłącznie mydła a codziennej pielęgnacji. Cena regularna to ok. 10 zł za jedyne 200ml , które śmiem twierdzić jest przeciętniakiem o ładnym zapachu. Wydajność to około 2 tygodnie codziennego stosowania, jednak liczę to, że teraz o wiele częściej po nie sięgam stąd szybko się kończy. Miła odmiana. Dostępne jedynie u konsultantek Faberlic, ale nie w każdym katalogu. Pojawia się jedynie raz na jakiś czas, często w promocji za ok. 7 zł i w takiej cenie je kupiłam. PLUSY: + ładny zapach + dobrze myje dłonie + praktyczne opakowanie z pompką + dobra wydajność (biorąc pod uwagę małą pojemność) MINUSY wysoka cena regularna mała pojemność