Olejki do ciała

Yves Rocher Monoi de Tahiti, Huile Nacree Hydratante Rozświetlający i nawilżający olejek do ciała i włosów

• 12 października 2022 o 10:24
    Wspomnienie lata
    Zakupiłam ten produkt przed rozpoczęciem sezonu letniego 2021 wraz z innymi produktami z oferty Yves Rocher celem podkreślenia opalenizny oraz rozświetlenia skóry. Produkt zamknięty jest w eleganckim szklanym opakowaniu z zakrętką, jego stosowanie i wydzielenie odpowiedniej ilości jest bardzo proste. Po otwarciu buteleczki ukazuje nam się przepiękny, kwiecisty, letni zapach olejku monoi, który czuć bardzo długo. Sama formuła produktu przywołuje na myśl luksus - mieniące się drobinki złota przepięknie podkreślają opaleniznę. Stosowałam olejek w letnie dni na ciało (nogi, ręce), wystarczy tylko malutka kropelka, by zapewnić rozświetlenie, nawilżenie skóry. Olejek świetnie się nosi, delikatnie otula, jednak nie do końca się wchłania, przez co przy dużym wietrze na plaży może sprzyjać przyklejaniu się drobinek piasku do ciała. W przypadku stosowania na moje włosy (cienkie, z tendencją do przetłuszczania się) niestety zbyt tłuści włosy, więc odstąpiłam od stosowania go do pielęgnacji włosów. Uważam, że stosunek ceny do jakości produktu jest pozytywny. Sam olejek jest czymś niezwykłym w porównaniu do innych tego typu produktów dostępnych na rynku, w szczególności ze względu na jego luksusową formułę ze złotymi drobinkami oraz niepowtarzalny, przepiękny wręcz zapach.
    Zalety:
    • przepiękny, długotrwały zapach przywołujący na myśl hawajskie wakacje,
    • formuła ze złotymi drobinkami zapewniająca rozświetlenie skóry i podkreślenie opalenizny,
    • opakowanie ułatwiające stosowanie i odpowiednie dozowanie produktu,
    • bardzo duża wydajność produktu, ponieważ wystarczy 1 kropla, by pokryć nią daną partię ciała
    Wady:
    • brak całkowitego wchłaniania się olejku może stanowić delikatną wadę, jeśli ktoś akurat spaceruje po plaży w wietrzny dzień
  • 28 września 2021 o 12:30
    Cudowna rzecz
    Cudowna rzecz na sesje zdjęciowe, wieczorne imprezy oraz na lato. Mieni się jak szalony, pachnie zabójczo . Pozostawia przyjemne wrażenie na skórze. Można się z nim poczuć jak bogini. Niezwykle odprężające uczucie :)
    • wrażenie na skórze
    • błysk
  • 2 listopada 2020 o 22:20
    Migocące i pachnące - jestem na tak!
    Po gigantycznym zakochaniu w oleju monoi klasycznym od Yves rocher postanowiłam wypróbować wersję błyszczącą. Moim zdaniem jest odrobinę gorsza (bo olej monoi jest rozcieńczony innymi olejami), ale to nadal dobry produkt, zwłaszcza na plażowe okazje :) Kupiłam wersję mini, i do niej się będę odnosić. OPAKOWANIE W mojej wersji jest to klasyczna mini buteleczka - plastikowa, poręczna. Ale duża wersja jest ze szkła, to prawdopodobnie ta sama butelka, co klasyczny olej monoi. Jeśli tak - na pewno jest wygodna i do otwierania, i do transportu :) ZAPACH Zapach jest po prostu monoi - cudny, słodki, ale z powiewem egzotycznej świeżości. Jest na pewno mniej intensywny, niż klasyczny olej, ale nadal czuć naturalne kwiaty. Zapach pięknie się przykleja do skóry, jest lekki sillage, Jednak zapach po wmasowaniu w skórę nie jest bardzo odurzający, nie wywołuje bólu głowy. Na pewno wielbicielkom monoi się spodoba! APLIKACJA i EFEKT Bardzo łatwo wmasować olej w skórę - jest lekko tłustawy, ale wystarczy zużyć mniej produktu na większą partię skóry. Po aplikacji skóra jest gładka, przyjemna w dotyku i rozświetlona. Drobiny są dość duże, ale nie wyglądają źle. Nie zaobserwowałam efektu podrażnienia lub alergizacji, więc produkt dał mi pełnię szczęścia :) Brokacik dość łatwo się zmywa żelem pod prysznic. Fajny olej, fajny wakacyjny gadżet - ale chyba nie potrafiłabym go nosić codziennie ze względu na ten brokat, który brokatem pozostaje i łatwo się wgryza w ubrania.
  • 18 sierpnia 2020 o 13:50
    Cudo
    Jak dla mnie rewelacja. Olejek w szklanek buteleczce, zakręcanej, Bez dozownika. Olejek świetnie się wchłania i dobrze nawilża. Chyba coś typu suchego olejku. Dodatkowo drobinki wyglądają rewelacyjnie na opalonej skórze. Nie są przesadzone. Dają bardzo eleganckie wykończenie. Zapach cudowny, długo utrzymujący się na skórze. Cała seria monoi to mój zapach lata. Nie podrażnia nawet opalonej skóry.
    Zalety:
    • drobinki
    • wchłanianie
  • 7 sierpnia 2020 o 9:25
    Dla mnie hit na lato.
    Wielki powrót u mnie tego produktu z Yves Rocher. Wcześniej kilka lat temu korzystałam z niego ale w innej odsłonie. Potem jakiś czas za każdym razem jak zachodziłam do stoiska tej firmy to Panie mówiły, że wycofali tą serię Monoi, w której był także suchy olejek do ciała. Ten suchy olejek też z resztą polecam gorąco! Dla mnie ten produkt z drobinkami nieodzownie kojarzy się z latem. Ten zapach to dla mnie zapach wakacji. Wakacji w dosłownym znaczeniu, bo jest u mnie zawsze w torbie podróżnej. Uwielbiam nanieść go rano na skórę, która już jest potraktowana delikatnym balsamem z filtrem. Ten zapach powoduje u mnie tak przyjemne skojarzenia, że nie jestem w stanie przypomnieć sobie nic innego co podobałoby mi się zapachowo bardziej. Można nim stopniować rozświetlenie. Nie klei się. Drobinki nie są chamskie i tandetne. Delikatnie nawilża skórę. Trzeba jednak uważać na ilość, ponieważ jak każdy olejek powoduje, że kurz chętniej się przyczepia do skóry-podobnie jak piasek. Wiem, że na rynku pojawiło się obecnie wiele produktów z drobniakami ale do tego mam szczególny sentyment i polecam każdemu choć raz go spróbować. Produkt przed użyciem należy wstrząsnąć, bo się rozwarstwia. Należy też nakładać go najpierw na rękę, bo jest dość leisty w konsystencji.
    Zalety:
    • zapach,
    • nawilżenie,
    • drobinki,
    • ekskluzywna i wytrzymała butelka,
    • dostępność,
    • cena,
    • oryginalność
    Wady:
    • przy dozowaniu trzeba uważać,