Kremy pod oczy

Marion Kuracja wieku, Liftingujący roll-on pod oczy 60+

• 8 marca 2024 o 7:34
    Kuracja wieku nie działa na wiek ;)
    Wiadomo lepiej zapobiegać niż leczyć,tak jest w przypadku wszystkiego,kremy pod oczy nie towarzyszą mi dość często bo znajoma która jest dermatologiem stwierdziła że krem odżywczy do twarzy lepiej zadziała nałożony pod okolice oka niż ten dedykowany temu obszarowi,dawno temu niska cena czyli …3 zł skusiła mnie na lifting od Mariona…którego się nie doczekałam :D. Roll on został zapakowany w kartonik na który producent obiecywał nam dużo ;),mam skórę dojrzałą z widocznymi zmarszczkami mimicznymi,fioletowe zasinienia,cienie oraz często tzw poduszeczki,roll on jest wyposażony w srebrną kuleczkę za pomocą której aplikujemy kosmetyk pod okiem,przyjemnie chłodzi,lekko nawilża i to tyle z jego zalet,bo po zużyciu całego opakowania nie widzę aby kontur oka był wymodelowany,okolica pod okiem rozświetlona i rozjaśniona,zmarszczki jak były tak siedzą na swoim miejscu a poranne obrzęki nie mają zamiaru mnie opuścić. Podsumowując,roll on nie pomógł mi, więc tym bardziej nie sądzę że coś zadziała u kobiet 60+,co ważne krzywdy mi nie zrobił i nie pogorszył kondycji skóry jedynie uszczuplił portfel o 3 zł ;).
    Zalety:
    • wygodne,małe,poręczne opakowanie z metalową kuleczką,łatwe w transporcie
    • pojemność
    • polska marka
    • lekko nawilża,przyjemnie chłodzi
    • konsystencja,jest przezroczysty nie zostawia na skórze białej poświaty
    • nie podrażnił,nie uczulił,nie powoduje łzawienia,pieczenia,szczypania
    • dobrze współpracuje z różnymi korektorami pod oczy
    Wady:
    • nie odnotowałam działania liftingu, nie działa przeciwzmarszczkowo
    • nie rozjaśnia cieni, nie usuwa opuchlizny, nie odejmuje lat, nie pomaga na poranną opuchliznę, nie poprawia elastyczności i sprężystości
    • nie niweluje oznak zmęczenia
    • lekko klei się pod okiem
  • 20 sierpnia 2020 o 20:29
    Trudna ocena
    W sumie ciężko mi ocenić i zrecenzować kosmetyk, ponieważ de facto nie widzę specjalnych efektów z jego stosowania. Ogólnie lubię kosmetyki pod oczy w formie roll-on, m.in. pod warunkiem, że kulka chodzi dobrze po skórze pod okiem, nie zacina się, a więc aplikacja nie boli. I tu tak jest. Kuleczka obraca się elegancko, wypuszcza odpowiednią ilość żelowego, bezbarwnego całkowicie produktu. Bardzo przyjemnie chłodzi, szczególnie rano wyjęta z lodówki. Żel wchłania się dość szybko, chociaż leciuteńko się lepi po wchłonięciu. Mimo to ten fakt absolutnie nie przeszkadza w nałożeniu korektora pod oczy, nic się nie roluje. Jak mam ocenić efekt liftingujący, to nie mam pojęcia. Moich zmarszczek mimicznych żaden krem nie zliftinguje, są mocno pogłębione, taki mój "urok" od dawna. Natomiast wydaje mi się, że kosmetyk zmniejsza trochę poranną opuchliznę pod oczami, worki nie są tak duże. Albo to sugestia...