Szampony do włosów

N.A.E. Riparazione, Shampoo Bar Regenerujący szampon w kostce do włosów suchych

• 5 stycznia 2022 o 23:21
    Mydli oczy, nie mydli włosów
    Szampon w kostce, z którym męczyłam sie baaardzo długo...zatem jeżeli chodzi o wydajność produktu, to nie mam tutaj nic do zarzucenia. Gorzej z używaniem i efektami. Kostkę standardowo namydlałam w dłoniach, a powstałą pianę nakładałam na mokrą skórę głowy. Całość należało powtarzać kilkakrotnie, bo namydlenie było wręcz znikome. Zatem zwykła czynność mycia włosów, a trwała ona, jak dla mnie stanowczo za długo. Efekt - włosy bez szału, jak po zwykłym szamponie, odświeżone i gotowe na przyjęcie odżywki/maski. Wygładzenie, regeneracja, ograniczenie wypadania... - chyba ktoś popłynął za daleko z opisem.
  • 13 listopada 2021 o 19:43
    Pozytywnie mnie zaskoczył :)
    Szampon w kostce firmy N.A.E. okazał się bardzo pozytywnym zaskoczeniem. Dotąd nie miałam styczności z szamponami w kostce, czytałam wiele opinii polecających szampony w kostce ale o tym szamponie nie słyszałam za wiele. Kiedy w Rossmannie znalazłam go na promocji (cena wyprzedażowa z tzw. żółtą metką) musiałam go kupić. Złapałam go za niecałe 5zł a normalnie kosztował ponad 20zł wiec musiałam go mieć. I nie zawiodłam się - szampon okazał się naprawdę dobrym produktem :) Zacznijmy od opakowania - tekturowe, grafika nawiązująca do składu czyli wyciągu z oliwek. Od razu rzucają się w oczy oznaczenia o tym że produkt jest wegański, pozbawiony plastiku i posiada certyfikat Eco Cert. Masa szamponu to 85g i wbrew pozorom jest to naprawdę dużo - szampon jest bardzo wydajny - stosując go codziennie wystarczył mi na prawie 3 miesiące. Jest to okrągła, bardziej pastylka niż "kostka" o jasnym, kremowym kolorze. Szampon ma bardzo delikatny zapach który jest zdecydowanie bardziej wyczuwalny podczas używania. Jeśli wpatrzymy się w ten produkt to można dostrzec delikatne drobinki. Jeśli chodzi o stosowanie szamponu to trzeba się przyzwyczaić do jego użytkowania bo o ile w przypadku klasycznego szamponu po nałożeniu go na włosy dobrze się pieni tak ten szampon w kostce trzeba najpierw rozmydlić w dłoniach i powstałą pianę nałożyć na włosy. Żadne eksperymenty typu bezpośrednie pocieranie włosów kostką szamponu nic nie da - jak nie zrobimy piany w dłoniach to nie damy rady dokładnie umyć włosów. Po rozmydleniu szamponu czujemy delikatny zapach i faktycznie kojarzy mi się to z produktami na bazie oliwek. Powstała piana dobrze się rozprowadza na włosach i skórze głowy, dobrze się spłukuje i nie plącze włosów. Włosy po umyciu są oczyszczone ale nie przesuszone / odtłuszczone. Dodatkowo szampon nie obciąża a włosy są sypkie, błyszczące, można wręcz powiedzieć że nawilżone i zregenerowane. Podsumowując, naprawdę dobry produkt. Trzeba się przyzwyczaić do jego stosowania ale naprawdę jest to bardzo dobry szampon który oczyszcza włosy jednocześnie je pielęgnując. Nie przetłuszcza włosów a do tego jest naprawdę wydajny. Myślę że kupię go ponownie. Polecam - godny wypróbowania :)
    Zalety:
    • nawilża, regeneruje włosy
    • nie obciąża, nie przetłuszcza włosów
    • dobrze oczyszcza włosy
    • bardzo wydajny
  • 7 listopada 2021 o 13:13
    wow
    Mega pozytywne zaskoczenie! Bałam się , że produkt będzie raczej obciążał bardziej moje włosy i będą się szybciej przetłuszczać a tu takie zaskoczenie! Włosy są świetnie oczyszczone, ale absolutnie nie przeciążone, nie są oklapnięte. Mimo naturalnego składu dobrze się pieni, co ja akurat lubię w szamponach. Oczywiście zawsze po szamponie używam jakiejś odżywki, ale włosy na długości nie są bardziej przesuszone czy coś. Dobrze się rozczesują, nie plączą się i bardzo chętnie używam tego szamponu.
  • 14 października 2021 o 21:27
    Bez odżywki się nie sprawdzi
    W moim przypadku bez odżywki włosy nie były miękkie, ale szampon bardzo dobrze oczyszczał je. Zaskoczyłam się bardzo wydajnością ponieważ producent piszę, że kostka odpowiada 500ml szamponu, a mi się wydaję, że ona tak naprawdę się nie kończy. Nie pieni się jakoś bardzo intensywnie jak to przy szampon ach bywa, ale jest to spowodowane składnikami naturalnymi.
    Zalety:
    • możliwość zabrania w podróż
    Wady:
    • wysusza włosy
    YukiT
    12 maja 2021 o 19:46
    Ulubiony
    Najlepszy szampon w kosctce jaki miałam. Ponim moje włosy są miekkie jak po żadnym innym z kostkowych. Mam wrażenie, że jest to też zależne od wody która myjemy włosy akurat z wodą łódzką jest u mnie ok. Jednak z wodą bardzo twardą już nie czułam takiego komfortu( było ok, ale szału nie było). Ja bardzo polecam :)
    Zalety:
    • wydajny
    • włosy są po nim gładkie, miękkie i lejące( mam proste włosy)
    Wady:
    • bez promocji jest drogi