Kremy na noc

Nami Magiczne Mumio , Krem do skóry delikatnej

• 29 października 2020 o 14:12
    Lubię!
    Znam doskonale główny składnik kremu - mumio. Dotychczas stosowałam jako suplement i jak zobaczyłam że jest też wersja kosmetyczna bez wahania kupiłam. Krem ma bardzo dobry skład i cena uważam, że jest przystępna. kolor kremu to ciemny beż , konsystencja lekka i szybko się wchłania. Zapach jest specyficzny i dla kogoś kto nie miał do czynienia z mumio może być niezbyt... ja natomiast uważam że jak na zawartość tego składnika to jest dobrze i ładnie wkomponowano tu olejek bergamotowy, który nieco zneutralizował zapach mumio. Istotne jest , że jest to krem do zadań specjalnych - czyli bardziej leczniczo kojący. Wiadomo większość takich maści i kremów ma swoje "nutki zapachowe" i ten właśnie od nich należy ;) Ogólnie krem bardzo lubię, stosuję go gdy na skórze coś się pojawi niepożądanego, a także po ukąszeniach owadów-dobrze koi zaczerwienienia. Myślę ze warto go spróbować, ma dobry efekt łagodząco-pielęgnacyjny i dobrze nawilża.
    Zalety:
    • naturalny skład, dobra cena, skuteczność, dobrze nawilża
  • 7 października 2020 o 13:31
    Nie, dziękuję.
    Ja: Mam cerę suchą i odwodnioną. Naczyniową, wrażliwą i skłonną do podrażnień. Oczekiwania: Długotrwałe nawilżenie skóry, brak tłustego filtru na twarzy po zastosowaniu. Opakowanie: Niewielkie, poręczne, z pompką. Nabiera odpowiednią ilość kosmetyku, trudno skontrolować zużycie produktu. Z przodu minimalistyczna grafika, nazwa kremu i marki, z tyłu skład i data przydatności do użycia. W podróży nie otwiera się i nie uszkadza. Wrażenia: Opakowanie przyjemne dla oka, dobrze leży w dłoni. Aplikacja jest łatwa, pompka się nie zacina i nakłada odpowiednią ilość kremu. I tu kończy się dobre wrażenie. Wiedziałam, że krem nie pachnie najładniej. W moim odczuciu koszmarnie śmierdzi. Zapach jest mocny, nachalny, nieprzyjemny. Nakładanie na twarz to istna gehenna. Potem odrobinę wietrzeje, ale jest wyczuwalny cały dzień na skórze. Konsystencja jest lekka, szybko się wchłania, krem wygląda trochę jak błoto. Nie pozostawia na twarzy lepkiej warstwy, idealnie nada się pod makijaż. Efekty nawilżające są normalne, nie nadzwyczajnie dobre, nie jest też źle. Ja oczekiwałam czegoś więcej po obietnicach producenta o dogłębnym nawilżeniu. Wydajność jest uzależniona od użytkowania - mnie wystarczył na miesiąc z drobnym hakiem przy smarowaniu się rano i wieczorem. Na pewno nie wrócę po kolejne opakowania, bo zapach skutecznie mnie odstrasza. Plus za niewygórowaną cenę, naturalny skład i rodzimą produkcję. Dostępność głównie w sklepach internetowych.
  • 15 września 2020 o 12:27
    Niemożliwie śmierdzi
    Cokolwiek można by powiedzieć dobrego o tym kremie, blednie w obliczu wydzielanego przez niego aromatu. Woń można opisać jako miks moczu i zapachu stęchłego siana. W pierwszym momencie po wyciśnięciu nie czuć tego, ale po chwili przebywania na skórze, kręci w nosie. Co do samego działania - krem nawilża i (gdyby nie woń moczu) całkiem nieźle nadawałby się pod podkład czy krem bb, bo szybko się wchłania i nie zostawia tłustej powłoki. Trzeba jednak uważać z częstotliwością stosowania, bo może trochę zapychać. Ma też nietypowy, błotnisty kolor, którego na szczęście nie widać na twarzy po rozsmarowaniu. Nie zauważyłam jednak jakiegoś cudownego działania ani na niedoskonałości ani na zmarszczki, dla mnie to po prostu nawilżający, szybko wchłaniający się krem (raczej nie dla bardzo wysuszonej skóry). Skład jest nie najgorszy, w miarę naturalny, cena przystępna...ale jednak do niego nie wrócę.
    Zalety:
    • lekko nawilża
    • szybko się wchłania
    Wady:
    • ŚMIERDZI!!!
    • może zapychać

Zobacz także inne Kremy na noc