Serum do twarzy

OnlyBio Hydra Mocktail, Skoncentrowane serum nawilżające `Lewan & imbir`

• 12 listopada 2023 o 18:56
    Bardzo udane serum ale nie dla osób wrażliwych na zapachy - bardzo intensywny aromat imbiru
    Serum nawilżające to moja codzienność, na tym się nie zawiodłam, bo: + jest to uniwersalny produkt do codziennego stosowania, zarówno na dzień jak i na noc + dobrze się łączy z innymi kosmetykami + daje odpowiedni poziom nawilżenia + produkt wegański + 99% składników pochodzenia naturalnego + certyfikat Ecocert + bardzo wydajny + PAO 6 m-cy + stabilna szklana buteleczka z przyciemnionego szkła Co mógłby być lepiej: +/- bardzo intensywny zapach imbiru - pipetka nie radzi sobie z wydobyciem produktu do końca +/- lekko się lepi ze względu na obecność glukozy i fruktozy, ale i tak jak każde serum wymaga przykrycia, więc nie oceniam negatywnie
  • 7 września 2022 o 15:16
    Jest dobrze, ale mogłoby być lepiej.
    Jeśli chodzi o serum nawilżające nie jest to jakiś mój faworyt. Na razie jestem w trakcie poszukiwania mojego ideału. To serum nawilża, ale raczej przy terapiach z kwasami/retinolem poszukałabym czegoś bardziej odżywiającego. Konsystencja w formie lekkiego żelu, które szybko się wchłania. Zdecydowanie moje najmniej ulubione serum tej marki, bo nie daje żadnych dodatkowych efektów i w połączeniu ze stosowaniem kremu z tej samej serii niestety zaczęły mi się pojawiać prosaki latem, więc niestety może zapychać.
    Wady:
    • średnio spełnia swoje zadanie - nawilżanie
    • zapycha w połączeniu z kremem z tej serii (cera mieszana w kierunku tłustej)
    • brak dodatkowych efektów (rozjaśnienie, zmniejszenie krost, itp.)
    • cena w porównaniu do efektów, które daje serum
  • 14 lutego 2022 o 21:35
    Nie jest to skoncentrowane nawilżenie
    Opakowanie produktu to szklana buteleczka z ciemnego szkła z pipetką pozwalającą na bezproblemowe i higieniczne dozowanie serum. Zapach charakterystyczny dla całej serii - między ziołowym a nieco słodko-mdłym, natomiast mi osobiście nie przeszkadzał. Konsystencja dość rzadka, natomiast nie całkowicie wodnista - całkiem przyjemnie rozprowadzała się na twarzy i nie zostawiała nieprzyjemnego, tłustego filmu. Konieczne jest natomiast użycie kremu zaraz po aplikacji serum, ponieważ powoduje on uczucie ściągnięcia (a nie mam suchej skóry). Działanie - okej, ale szału nie ma. Nie zapycha, ale też nie wpływa na skórę w znacznym stopniu. Niestety nie spełnia obietnic producenta - nie jest to hiperdawka nawilżenia ani też nie widać żadnego wpływu na rozjaśnienie czy wyrównanie kolorytu skóry. Jest to przyjemne, powiedziałabym, podstawowe serum dla niezbyt wymagających cer, ale nie wrócę do niego ponownie bo działanie nie jest jakieś spektakularne.
    Zalety:
    • skład
    Wady:
    • nie spełnia obietnic producenta odnośnie nawilżenia i wpływu na koloryt skóry
    cora
    7 lutego 2022 o 1:33
    Serum jest bardzo dobre, czuję się z nim doskonale
    Serum nawilżające Only Bio hydra Mocktail jest naprawdę dobrym kosmetykiem. Rzadko jestem zadowolona z pielęgnacji w stu procentach, ale tym razem jest świetnie. Opakowanie z ciemnego szkła. Pipetka, nie przepadam, ale cóż. Los tak chciał. Serum jest gęste, nie skapuje irytująco, dodatkowy plus. Zapach jest delikatny, nieco ziołowy i słodki, podoba mi się, to unikat. Mimo że w pielęgnacji zapachy nie grają dla mnie roli. Na twarz i szyję wystarczy ilość jednej pompki. Aplikuję zawsze rano pod krem. Czasami aplikuję wieczorem pod krem nocny, zwłaszcza jeśli drugiego dnia chcę mieć lepszą cerę. Serum wspomaga nawilżenie skóry na cały dzień. Do wieczora cera jest nieściągnięta, nie przeszkadza jej ogrzewanie, tak samo makijaż nie wżera się w skórę, moim zdaniem to zasługa pielęgnacji, a więc i tego serum. Jeśli aplikuję wieczorami to serum pod krem, pielęgnacja jest znacznie wzbogacona i rano moja skóra jest bardziej nawilżona mniej ściągnięta (a zdarzało się ściagnięcie, jeśli miałam tylko tonik i krem lub masło pielęgnacyjne), bardziej elastyczna. Serum wyrównuje strukturę skóry, koloryt. Nie uczula. U mnie nie powoduje wysypów, ale generalnie nie mam problemów tego typu dopóki nie objem się słodyczami, czekoladą itp., to tak btw, widać u mnie co jem, natomiast kosmetyki udało mi się dobrać całkiem nieszkodliwe, to serum zaliczam do jednego z moich ulubionych produktów minionego roku. Jest to wydajne serum, dwa miesiące,dopiero jestem w połowie opakowania. Do tego wszystkiego plus, że w Hebe często jest w promocji.
    Zalety:
    • nawilżenie, wygładzenie,
    • zadbana, zrelaksowana skóra,
    • takie wow, że delikatne, a skuteczne
    • zapach,
    Wady:
    • pipeta, nie lubię
  • 22 lipca 2021 o 9:48
    Mało nawilżające, poza tym ok
    Serum kupiłam w drogerii Hebe. Jako posiadaczka cery mieszanej, okresowo przetłuszczającej się, celuję w kosmetyki, które ją nawilżą bez zapychania i natłuszczania. Markę OnlyBio znałam wcześniej, miałm ich szampon micelarny (świetny), balsam i krem do twarzy (niezłe). Opakowanie - ciemne szkło z pipetką. Pipetka działa do końca bez zarzutu. Resztki kosmetyku, tam gdzie już nie pipetka nie sięga można bez problemu wylać z buteleczki. Opakowanie jest z recyclingu, za to plus. Zapach - trochę jak męskie perfumy. Nie przeszkadzał mi bardzo, ale też nie uprzyjemniał aplikacji. Wolałabym brak zapachu lub coś bardziej lekkiego i świeżego. Konsystencja - dość rzadka, ale nie spływa z palców. Bez problemu daje się rozprowadzić na skórze. Używanie - używałam rano i wieczorem po toniku/esencji. Wchłania się bardzo szybko. Nie pozostawia tłustej ani lepkiej warstwy. Po wchłonięciu twarz jest napięta. Działanie - nie zapycha i nie tłuści, ale też nie nawilża za bardzo, dla mojej skóry niestety okazał się za słaby (po tym serum, kupiłam niebieskie, nawilżające Miya i różnica jest natychmiastowa). Obietnice producenta: Zalety produktu: LEWAN działa jak roślinny kwas hialuronowy i prebiotyk. Intensywnie nawilża, zatrzymuje i wiąże wodę w głębokich warstwach naskórka. Odmładza i regeneruje. Pozostawia na skórze delikatną warstwę wygładzającą, widocznie ją napina i ujędrnia. Chroni i wzmacnia jej naturalny mikrobiom. Nie nawilżył intensywnie ani nie zregenerował, ale faktycznie zostawia warstwę wygładzającą i napina skórę. IMBIR, dzięki zawartemu w nim zingeronowi, wspiera procesy odnowy komórek skóry. Rozjaśnia przebarwienia oraz poprawia koloryt skóry, przywracając blask i promienność. Nie rozjaśniło przebarwień, nie zauważyłam też poprawy kolorytu. Wydajność - mi wystarczyło na ok. 2 miesiące. Podsumowując - dobre, bezpieczne serum dla cery nie wymagającej mocnego nawilżenia. Nie zapycha, nie podrażnia. Ja do niego nie wrócę bo dla mnie niestety jest za słabe.