Kremy i mleczka do włosów

Umberto Giannini Creme de Curl, Curl Control Cream Krem do loków

• 20 września 2023 o 13:03
    kupię ponownie
    na pewno nie jest to pierwszy raz kiedy kupiłam coś bez przygotowania ale rzadko zdarza się by to był zakup dobry. czasem zwyczajnie mnie ponosi i ten kolor tubki właśnie to sprawił że mnie poniosło. nie żałuję zakupu, bo loki po tym kremie są o wiele bardziej wzmocnione i ładniej się układają. trzymają się też całkiem długo. włosy są w dobrym skręcie i o to mi chodziło. zapach całkiem przyjemny, konsystencja fajna, no i ta tubka też robi robotę. nie wiem czy to będzie ulubieniec, ale gdybym miała kupowac ponownie to bym się na nią zdecydowała.
  • 29 listopada 2022 o 21:39
    Nie spodziewałam się, że tak pozytywnie mnie zaskoczy
    Przyznam, że kupiłam ten produkt na szybko bez większego internetowego researchu - na ostatnią chwilę potrzebowałam produktu, który w jakikolwiek sposób usprawni proces kręcenia loków, które muszę zaznaczyć w większości przypadków okazują się u mnie niewypałem i prostują po zaledwie paru minutach (ot taki charakter włosa) ale stwierdziłam, że zaryzykuję i niebywale pozytywnie się zaskoczyłam. Po pierwsze faktycznie włosy utrzymują swój skręt nawet długo po zakręceniu ich lokówką - oczywiście nie z taką samą intensywnością ale utrzymuje się efekt naturalnych fal, o których zawsze marzyłam, a na które zwyczajnie nie posiadam czasu. Na co dzień nie używam stylizacji na gorąco za pomocą lokówki/prostownicy ale suszę włosy z pomocą dyfuzora i splatam w warkocz np. na noc. Produkt nadkładam jeszcze na wilgotne włosy - i dzieje się (w moim odczuciu) magia - uzyskuję gładkie, świetnie układające się naturalne fale. W przypadku kręcenia lokówką zauważyłam, że faktycznie skręt utrzymywał się dłużej niż zwykle i tak jak powyżej, po rozczesaniu włosów, właściwie do kolejnego umycia uzyskuję efekt naturalnych fal. Po drugie produkt jednocześnie chroni włos przed działaniem wysokich temperatur więc mamy upieczone dwie pieczenie na jednym ogniu = stylizacja + ochrona. Jedynym "minusem" jaki zauważyłam to to, że produkt pozostawia na włosach jakby silikonowe uczucie - trzeba poznać ile produktu idealnie będzie nam odpowiadać ażeby włosy faktycznie były wygładzone a nie posklejane i tłuste - tu faktycznie trzeba trochę potestować, ja za pierwszym użyciem poszłam za sugestią z opakowania by na każde pasemko nałożyć produkt i wydaje mi się, że było go nieco za dużo. Osobiście przyznam, że moje umiejętności stylizacji włosów zakrawają o pomstę do nieba i wywołały by atak u niejednego fryzjera tak więc, jeżeli u mnie wykorzystanie tego produktu zakończyło się sukcesem to u osób bardziej wprawionych tym bardziej może uczynić rewolucję. Na pewno sięgnę po kolejne opakowanie !
  • 27 czerwca 2020 o 22:07
    Nie rozstajemy się
    Jest to krem do włosów z naturalną tendencją do falowaniu lub skrętu, dla ich stylizacji i podkreślenia skrętu, dodatkowo nawilża, a według mnie także nabłyszcza włosy (mimo, że producent nic takiego nie napisał, ale widzę znaczną różnicę po użyciu). Moje włosy są długości lekko za ramiona, fale typu 2B-2C i na nich sprawdza się znakomicie. Nakładam na włosy po umyciu, gdy już zaczną lekko schnąć i stylizuję okrągłą szczotką do włosów albo splatam warkocze albo zaginam aby uzyskać efekt pozornie niedbałych fal albo trochę każdej z tych technik po trochu. Kremu w ogóle nie widać i nie skleja włosów. Skręt włosów jest pięknie podkreślony, loki sprężyste i co zauważyłam moje suche i niekiedy sianowate włosy po użyciu tego produktu dodatkowo zyskują blask! Są gładkie w dotyku, zniwelowana tendencja do puszenia się, nie obciąża włosów i nawilża! Efekt do następnego mycia. Najbardziej przypadł mi do gustu ze wszystkich kosmetyków do stylizacji loków, których do tej pory próbowałam. Używam ponad rok i tubka 150 ml jeszcze się nie kończy, mimo że się z nim nie rozstaję. W dodatku estetyczne opakowanie - ostroróżowa tubka, bardzo lubię ostry róż. Nie wiem, czy ten produkt nie byłby za słaby na włosy dłuższe i czy nadaje się do wydobycia skrętu na wysokim poziomie we włosach naturalnie prostych, ale na moich jest bomba. Niestety dość wysoka zawartość alkoholu w składzie, ale mimo to, nie zauważyłam by akurat ten kosmetyk niszczył mi włosy - mimo, że są wysokoporowate ze skłonnością do rozdwajania końcówek i wysuszenia.