Eliksir przeciw niedoskonałościom marki Ala dostałam w prezencie i bardzo się ucieszyłam, gdyż poprzednie kosmetyki tej marki sprawdzały się u mnie wyśmienicie. Nie mogłam doczekać się aż wypróbuję tą kurację. Testy tego produktu zaczęłam 2 miesiące temu. Kuracja świetnie uzupełnia moją codzienną pielęgnację, a stosowana regularnie ogranicza powstawanie niedoskonałości oraz wydzielanie sebum.
OPAKOWANIE
Opakowanie jest zgrabną buteleczką o pojemności 100ml wykonaną z ciemnego szkła. Jest dość ciężka, jednak mimo wszystko dobrze leży w dłoni, trzeba zachować ostrożność używając go, aby nie stłuc butelki. Posiada zamknięcie na klik ułatwiające sprawne otwieranie. Otwór dozujący jest dosyć mały, więc nie ma obaw, że wylejemy zbyt dużo płynu. Dozowanie nie jest najwygodniejsze – lepiej sprawdziłby się tutaj spray, ale kiedy nauczymy się korzystać z tej butelki nie ma już problemu, do wszystkiego można się przyzwyczaić.
Eliksir
Eliksir ma za zadanie ograniczyć powstawanie niedosknałości, ograniczać ilość sebum, działać antybakteryjnie. Ma ciekawy skład, w którym znajdziemy: olejek z drzewa herbacianego,ekstrakt z zielonej herbaty , olejek z mięty pieprzowej z, olejek z pomarańczy, ekstrakt z kory wierzby , ekstrakt z aloesu, arniki, nagietka, rumianku, lukrecji, lawendy, kwas salicylowy, a więc mieszankę składników aktywnych sprzyjających działaniu jakie przypisuje mu producent.
Kosmetyk ma postać płynu o nieco dziwnym zapachu, nie umiem go opisać, ale niezbyt się z nim polubiłam, to typowo ziołowa woń z jakby lekko alkoholową nutą. Trzeba się do niego po prostu przyzwyczaić, potem już nie przeszkadza w codziennym użytkowaniu. Złoto-brązowa barwa wygląda dość intrygująco. Jest to preparat do stosowania punktowo na niedoskonałości. Eliksir stosuję zawsze po wieczornym demakijażu oraz przy porannej pielęgnacji jako drugi krok tzn. po umyciu twarzy żelem lub pianką. Nakładam go na płatek kosmetyczny i przecieram twarz w miejscach, gdzie pojawiły się niedoskonałości. Lubię to, że eliksir daje przyjemne uczucie odświeżenia i oczyszczenia. Szybko się wchłania i mogę praktycznie od razu przejść do kolejnego etapu pielęgnacji. Moja mieszana, wymagająca cera dobrze reaguje na ten produkt. Przy regularnym stosowaniu zauważyłam, że zmniejsza on wydzielanie sebum oraz ogranicza powstawanie niedoskonałości, na czym mi głównie zależało. Stan mojej cery poprawił się, z czego bardzo się cieszę, jednak najlepsze efekty zauważyłam po kilku tygodniach stosowania i zaznaczę, że aby to osiągnąć liczy się systematyczność oraz regularność. Kosmetyk jest wydajny i wystarczy na dłuższy czas. Polecam go szczególnie dla cery tłustej i trądzikowej.
PLUSY:
+ świetnie odświeża i oczyszcza
+ nawilża i łagodzi
+ ogranicza powstawanie niedoskonalości
+ jest wydajny
MINUSY
dość wysoka cena