Maseczki klasyczne

Cien Maseczka do twarzy `Rajski banan`

• 23 września 2023 o 21:31
    Maseczka rajski banan, ale do raju daleko...
    Skusiła mnie niezwykle niska cena, bo jedyne 65 gr, więc zaopatrzyłam się w większą ilość tych maseczek. Niestety niepotrzebnie, bo oprócz ładnego zapachu ta maseczka nic mi nie dała. Wręcz po jej użyciu miałam wrażenie, że obciążyła moją skórę, zamiast ją zregenerować.
    Zalety:
    • Niska cena (65 gr na promocji)
    Wady:
    • Brak pożądanych efektów
  • 16 lipca 2023 o 11:27
    Bananowe nawilżenie za niewielką cenę
    Cien Maseczka do twarzy Rajski banan jest dostępna w lidlu za 99 groszy czyli śmieszna cenę, ma pojemność 10ml, więc spokojnie dwa użycia. W składzie ma kwas hialuronowy czyli składnik który jest przeze mnie porzadany w kosmetykach, cica oraz ekstrakty z kwiatu bananowca. Jej zapach jest bananowy, coś jak żelki pianki o smaku bananowym, czyli przyjemny dla nosa. Maseczka ma postać kremu o lekko żółtym korze, jest dosyć gęsta. Dobrze rozprowadza się po całej twarzy i nie ma problemu z jej życiem. Trzymałam ją odpowiedni czas, zalecany przez producenta. Nie podrażniła ona mojej wrażliwej skóry twarzy. Dala jej natomiast porządna dawkę nawilżenia I zdrowe rozświetlenie buźki. Nie zauważyłam regeneracji przy dwukrotnym użyciu. Całkiem dobra pozycja jak na te cenę.
  • 4 czerwca 2022 o 0:19
    Jest nieźle.
    Maseczki Cien znam bardzo dobrze. Nie kosztują wiele, a sporo z nich naprawdę dobrze mi się sprawdza. Niedawno podczas zakupów kupiłam te z kolekcji limitowanej i jako pierwszej użyłam tej bananowej. Zamknięta jest w saszetce o pojemności 10 ml. Opakowanie wygląda całkiem ładnie, jest kolorowe i od razu rzuciło mi się w oczy. Maseczka na lekką konsystencję i jasny kolor - kremowy, ale jak się przyjrzeć to widać, że też lekko żółty. Jeśli chodzi o zapach to jest ok, ale bez rewelacji. Czuć banana, ale to taki trochę sztuczny zapach. Słodki, kojarzy mi się z czekoladkami bananowymi. Nałożyłam maskę na twarz, szyję i dekolt na ok. 15 minut. Wystarczyła mi na dwa użycia. Za pierwszym razem czułam na policzkach lekkie pieczenie, ale nie było mocne i nie pojawiło się podrażnienie. Nie wiem czemu tak było, bo przy drugim użyciu tego pieczenia już nie odczuwałam. Wspomnę jeszcze, że mam cerę mieszaną, która często się przesusza, a na policzkach pojawiają się czasem zaczerwienienia i małe niedoskonałości. Myślałam, że maseczka spowoduje jakieś podrażnienia, ale tak się nie stało. Trzymałam ją ok. 15 minut. Po tym czasie można ją zmyć lub wmasować w skórę. Wybrałam tę drugą opcję, zostawiłam maseczkę na noc zamiast kremu. Rano moja skóra była nawilżona, ale nie był to efekt spektakularny. Testowałam już sporo masek i niektóre radziły sobie z tym lepiej. Zauważyłam też, że cera nabrała blasku, była bardziej wygładzona. Ujędrnienia raczej nie zauważyłam. Nie liczyłam też na tą obiecaną intensywną regenerację, bo użyłam maseczki tylko raz. Plusem jest też to, że nie spowodowała wysypu niedoskonałości, nic złego ze skórą się nie działo. W składzie z tych dobrych składników mamy, np. ekstrakt z owoców banana (odżywia, zmiękcza, koi podrażnienia), kwas hialuronowy (intensywnie nawilża), ekstrakt z wąkroty azjatyckiej (regeneruje, ujędrnia). Podsumowując, maseczka jest niezła, choć niczym też się nie wyróżnia. Nie jest droga, można ją wypróbować, ale ja nie wiem czy wrócę do niej ponownie. Inne wersje maseczek Cien sprawdzają mi się po prostu lepiej.
    Zalety:
    • Niezły zapach, choć trochę jednak sztuczny.
    • Lekko nawilża skórę i dodaje jej blasku.
    • Wygładza.
    • Nie podrażnia i nie uczula.
    • Cena.
    Wady:
    • Przy pierwszej aplikacji czułam lekkie pieczenie na policzkach.
    • Liczyłam na większe nawilżenie.
    • Niczym się nie wyróżnia, wolę inne wersje maseczek Cien.
  • 15 sierpnia 2021 o 9:35
    Owocowy koktajl
    Używa od:próbka
    Maseczka przecudnie pachnie bananem jak koktajl owocowy, świetnie nawilża i bardzo łatwo się spłukuje. Lekko nawet chłodzi skórę. Buzia jest mięciutka w dotyku i gładka. Ta saszetka starczyła mi na 2 aplikacje, jest bardzo wydajna. Kosztuje 0,99. Świetna propozycja na lato.
    Ariessa
    8 sierpnia 2021 o 15:10
    Zaskakująco przyjemna
    Używa od:próbka
    Skusiłam się kilka tygodni temu w Lidlu na zestaw limitowanych maseczek, które pojawiają się chyba wyłącznie latem: rajski banan, słoneczne mango i beztroski kokos. Na pierwszy ogień poszła wersja bananowa. Ładną graficznie, małą saszetkę nietrudno otworzyć bez pomocy nożyczek (a często wstępnie nacięte opakowania jednak tego wymagają). W środku znajdziemy obfitą porcję maseczki - popełniłam błąd wylewając od razu zbyt dużo na dłoń i dokończyłam dzieła nakładając na twarz, szyję i dekolt całą zawartość. Maseczka stosowana oszczędniej wystarczyłaby na dwa użycia. Tak więc paćki jest dużo, wysmarowałam się obficie, pomimo dość rzadkiej konsystencji nic nie spływa ze skóry. Zapach istotnie bananowy - czuć, że sztuczny i przesłodzony, ale i tak odbieram go pozytywnie. Producent zaleca, aby po 10-15 minutach kosmetyk wmasować lub zmyć wacikiem. I nastąpiło zaskoczenie, ponieważ po kwadransie trudno było o jakiś nadmiar. Maseczka wchłonęła się niemal całkowicie, co przy nałożonej ilości i mojej przetłuszczającej się cerze zakrawa na cud. Wmasowałam symboliczne resztki i zostawiłam. Buźka nawet po kilku godzinach wyglądała jak po porcji dobrego kremu, nawilżona, gładka w dotyku i rozświetlona. Nie zauważyłam natomiast wspomnianego w opisie ujędrnienia. Produkt ma taki sobie skład, ale po maseczce za 99 groszy trudno oczekiwać samej ekologii i natury. Mnie żadna krzywda się nie stała, jestem wręcz miło zaskoczona efektem i przyjemnością stosowania. Limitowanka Cien w tej grupie cenowej wydaje się nie mieć konkurencji, szczerze powiedziawszy kupiłabym nawet większe opakowanie, gdyby taki wariant był dostępny.