Cienie do powiek

Mexmo Mexmo x Andzia There, Cute but Psycho Eyeshadow Palette Paleta 18 cieni do powiek

• 5 sierpnia 2024 o 19:34
    Mało użytkowa, ale czasem przydatna
    Paletka "Cute but Psycho" to moja jedyna bardziej kolorowa paletka, po którą sięgam raczej rzadko. Chociaż jej kolory są interesujące, niestety są mało użytkowe i nietypowe, a formuła cieni nie do końca mi odpowiada. Cienie, szczególnie gdy nakładane są na sucho, są słabo intensywne i szybko tracą swoją moc (nawet brąz), co sprawia, że konieczne jest użycie bazy pod cienie, aby uzyskać lepszy efekt. Błyski w paletce są ładne i błyszczące, ale mają tendencję do migrowania po twarzy w ciągu dnia. Drobinki w cieniach, zwłaszcza te zielone i niebieskie, prezentują się lepiej niż metaliczne wykończenia (te dwa od lewej). Paletka jest również dość duża, co może być niewygodne, a tekturowe opakowanie nie jest zbyt solidne; jeden z cieni rozkruszył się podczas transportu. Ogólnie, choć paletka ma swoje atuty, to jej użytkowanie nie spełnia moich oczekiwań i można znaleźć lepsze opcje w niższej cenie.
    Zalety:
    • błyski w paletce są ładne i dobrze się błyszczą (polecam nakładać palcem)
    • kolory się nie powtarzają (poza dwoma różami
    Wady:
    • kolory są mało intensywne i szybko się wytracają w ciągu dnia
    • konieczna jest baza pod cienie
    • cenowo paletka wypada na tyle wysoko, że można oczekiwać lepszej jakości cieni
    • opakowanie mało solidne
  • 27 lipca 2021 o 9:58
    oh cudo
    Palety Andzi nie zawodzą. Kolory są nasycone, intensywne i cienie pięknie się blendują. Przyklejają się do powieki bez bazy i wyglądają na oku drogo, bogato i nie sucho. Jest aż 18 cieni i z każdym z nich dobrze się pracuje. Jedna z lepszych tak kolorowych palet na rynku w dobrej cenie.
    Zalety:
    • wysokiej jakości kolory
    • ładnie się budują i blendują
    • 18cieni w dobrej cenie
    • nasycone kolory
    Wady:
    • trudno ją kupić bo się szybko wyprzedaje
  • 1 lipca 2021 o 12:41
    Hicior!
    Mam tą paletkę stosunkowo od niedawna, ale zdecydowanie jest to hit tego roku! Gdybym miała ją do czegoś porównać, to powiedziałabym, że jest to taka tuningowana BPerfect Carnival XL :D BPerfect uwielbiam, ale ma słabe błyski a tu... no mucha nie siada :) Porównałabym je to TurboPigmentów- takie wielowymiarowe, turbo błyszczące cudo! Zdecydowanie czuję się zachęcona do wypróbowania innych palet Mexmo. + Bardzo wielofunkcyjna kolorystyka. Nadaje się do odjechanych makijaży dla prawdziwych papużek jak i do czegoś z wykopem na co dzień. Uwielbiam fiolety i zielenie... chociaż w sumie wszystkie kocham po równo :) + Mega przyjemna konsystencja zarówno błysków jak i matów. Fiolety są zawsze ciężkimi w pracy kolorami a tu wszystko działa idealnie! Błyski najlepiej nakładać tak jak Turbopigmenty- na klejącą bazę i palcem- wtedy wydobędziemy 100% ich potencjału. + Blendowanie jest bezproblemowe i cienie ładnie się łączą + Trwałość bez zarzutów + Stosunek cena/jakość to jakiś żart. Serio jak za tą jakość to jak półdarmo. Ale ciii... drogie Mexmo, błagam nie podwyższajcie ceny :D - Jedynym minusem jest dla mnie opakowanie- zupełnie nie przemawia do mnie ta grafika. Ja wiem, że to nie dla okładki kupuje się paletę, ale jednak gdy opakowanie nie pasuje nam pod względem wizualnym to trochę odejmuje z tego efektu wow... Widzę, że Andzia już tam pracuje nad poprawą szaty graficznej, więc mam nadzieję, że kolejne palety będą już tylko lepsze :)
  • 1 lutego 2021 o 19:05
    piękna ale czegoś jej brakuje
    piękna paleta dla osób które lubią kolor. toppery i błyski mają w sobie coś magicznego, nie są płaskie i nudne a wielowymiarowe i iskrzące. złoto z tej palety to najlepsze jakie miałam! niebieski odcień lubi plamić, ciężej się z nim pracuje niż w przypadku innch odcieni... ale jest o trudny kolor od zawsze. cienie potrzebują dobrze mokrej bazy aby dobrze się złapały. bardzo łatwo się je blenduje i buduje. mają całkiem spory pigment który skutkuje osypem. błyski nie potrzebują bazy aby ładnie złapać się powieki
    Zalety:
    • błyski
    • łatwość pracy
    • łatwo się budują
    Wady:
    • według mnie brakuje w niej chociaż jednego ciemniejszego brązu,
    • jest to paleta typowo uzupełniająca lub instagramowa
  • 6 września 2020 o 8:14
    Najlepsza!
    Jestem zachwycona tą paletką. Na poczatku podchodziłam sceptycznie, bo nie znam ani marki, ani Angeliki... Podobały mi sie jednak kolory cieni, wiec skusiłam sie na jej zakup. Kolory matów sią intensywne, kremowe w konsystencji, bardzo dobrze sie blendują, ładnie w siebie przechodzą i kleją się do siebie. Błyski to jest poezja! Angelika zaleca używanie ich na kleje, ale bez tego również nakładane palcem tworzą gladką taflę mokrego błysku. Jestem posiadaczką wielu turbopigmentow i ta formula jest dla mnie bez porownania lepsza (lepiej przykleja sie powieki, ma mniej 'tani blask' i nie.osypuje sie) Toper tez sa bardzo piekne. Mają dobrze zmielone drobinki przez co ładnie sie mienią. Samo opakowanie jest bardzo staranne, solidne i ładne. Plus za lusterko! Nie jestem fanką zdjęć na okładkach, ale w tym przypadku zdjecie jest zmienione w digitalowy obrazek przez co wyglada to ciekawie.
    Zalety:
    • kolory
    • łatwe rozcieranie
    • błyski (bez tandetnego efektu) o cudownej konsystencji
    • kolory matów różnią sie na powiece od siebie
    • Solidna paletka z lusterkiem
    • karteczka z informacjami o palecie zamiast plastiku w środku.
    • dobra cena jak za taką jakość i ilość cieni
    Wady:
    • brak czarnego/bardzo ciemnego brązu., Ale rozumiem, że szkoda bylo marnować na niego miejsce w paletce.