Olejki do twarzy

Garnier BIO Repairing Hemp, Multi naprawczy olejek do twarzy na noc

malazu
    13 kwietnia 2025 o 19:50
    Niestety zapycha
    Właśnie skończyłam opakowanie tego olejku do twarzy. Olejek ma lekką konsystencję, po nałożeniu czuć trochę uczucie lepkości na twarzy, dlatego stosowałam go tylko na noc, zgodnie z zaleceniami producenta. Ma mocny, ziołowy zapach, który mi akurat przeszkadzał. Zamknięty jest w szklanym opakowaniu z pompką. Generalnie olejek dobrze nawilża i buzia po zastosowaniu na noc jest rano gładka i ładna. Dobrze się wchłaniał i nie pozostawiał żadnej warstwy rano. Natomiast według mnie zapycha. Podczas stosowania co kilka dni, miałam na twarzy nowe, malutkie krostki. Raz użyłam jego większą ilość do masażu gua sha i miałam później duży wysyp malutkich krostek, ewidentnie z zapchania. Nie wrócę do niego ponownie.
  • 14 grudnia 2023 o 10:52
    Trafna opcja
    Świetnie sprawdza się do włosów wysokoporowatych, nawilża i dociąża. Sprawdza się także do stosowania na twarz, szczególnie pod oczy, rozświetla i napina okolice oczu.
    Bekace
    5 grudnia 2023 o 12:09
    No ogólnie polecam
    Przy dłuższym stosowaniu zapycha pory. Idealny dla osób borykających się z trądzikem. Roznego typu wypryski giną bez pozostawiania plam czy blizn. Pozostawia skórę napiętą i daje efekt Nawilzenia. Pod makijażem sprawdza się średnio. Ogólnie polecam.
    Machnie
    19 października 2023 o 17:48
    Totalnie się u mnie nie sprawdziło
    To serum kompletnie nie sprawdziło sie na mojej skórze. Po kilku dniach od pierwszego użycia na mojej tworzy pojawily się drobne krostki. Myślałam, ze to przejscuowe. Niestety jednak wypryski nasiliły się. Mimo ze czuję, że skora jest nawilżona, to przez te krosty musiałam z niego zrezygnowac.
    jkalka
    10 października 2023 o 10:04
    Uwaga - łatwo zapycha
    Niestety, baza którą jest oliwa z oliwek i olej słonecznikowy bardzo zapchała moją cerę a używam sporo olejków więc mam z nimi doświadczenie. Skusiłam się na to serum bo ma olej z konopi który idealny jest dla mojej cery ale niestety oliwki i słonecznik przebiły negatywnie jego wartościowe działanie. Wysypało mnie już po pierwszym użyciu. Probowałam go używać do masażu twarzy i zmywać ale nadal wysypywało dalej. Serum jest tłuste - olejkowe ale to wiadomo, zapach typowo olejkowy, przyjemny, nienachalny, akceptowalny pewnie dla wszystkich. Jest też dość wydajne, myślę że wystarczy na około 1,5 miesiaca, może dłużej. Ogólnie, trzeba przetestować na sobie ale uważać na potencjał zapychający.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    • komfortowy zapach
    • akceptowalna cena
    Wady:
    • bazą jest oliwa z oliwek i olej słonecznikowy które zapchały mocno moją cerę
    • trudna dostępność

Zobacz także inne Olejki do twarzy