Kremy z filtrem do twarzy

Synchroline Sunwards Face, Face - Neck Cream SPF 30 Krem do twarzy z filtrem SPF 30

Terasaz
    21 września 2023 o 10:26
    Najlepszy jaki miałam
    Najlepszy SPF jaki używałam. Lekka konsystencja, łatwo się nakłada, nie klei się, ale ma specyficzny zapach, który nie każdemu może odpowiadać. Jedynym minusem jest pojemność, produktu jest naprawdę bardzo mało, trzeba będzie często kupować nowy.
  • 8 marca 2021 o 20:54
    Krem z filtrem od marki Synchroline z linii Sunwards dostałam jako jedną z nagród za zdobycie tytułu Recenzentki Lipca 2020, za co serdecznie dziękuję. Nie kojarzyłam żadnych produktów tej marki, więc z ciekawością podeszłam do testów. Zaczęłam go stosować jesienią (czemu nie latem? bo moja jasna skóra latem potrzebuje nieco większej ochrony i wtedy decyduję się na ochronę SPF 50, tutaj mamy SPF 30). Przyznam się bez bicia i może zostanę za to skarcona, że nie lubię stosować kremów z filtrem i wiem jakie mogą być tego konsekwencje, jednak uczucie pieczenia i zaczerwienienie oczu gdy minimalna ilość dostanie się do środka jest dla mnie bardzo trudne do zniesienia. Mimo wszystko nauczyłam się odpowiedniej aplikacji produktów właśnie na tym kosmetyku i z jego działania jestem zadowolona. Trochę mi zajęło zanim doszłam do wprawy, ale się udało i już na przyszłość mam wypracowany sposób aplikacji kremów z filtrem, co może mnie do nich przekona. Jednak wróćmy do oceny produktu: Jest to jeden z najprzyjemniejszych filtrów jakie dane mi było stosować. Przede wszystkim nie bieli tak jak inne, nie powoduje pieczenia oczu nawet nałożony blisko nich, świetnie się wchłania i zapewnia mi komfortową ochronę przed promieniowaniem UV. OPAKOWANIE Krem znajduje się w kartoniku o wyrazistej pomarańczowej barwie z granatowymi i białymi kontrastowymi elementami. Kartonik jest dobrze opisany, znajdziemy na nim wszystkie potrzebne informacje na temat produktu i składników aktywnych. Całość nie przytłacza i jest przyjemna dla oka.W środku znajduje się ulotka dotycząca produktu oraz informująca o działaniu promieniowania słonecznego na skórę. Opakowanie kremu to wygodna butelka z pompką, co jest praktyczne i wygodne kiedy chcemy szybko zastosować produkt. Grafika to kopia kartonika. Pompka typu airless zapewnia higieniczne korzystanie z produktu. Ogromnym plusem i jednocześnie zaskoczenie był dla mnie pasek pozwalający na określenie zbyt wysokiego natężenia promieniowania słonecznego. Pasek znajduje się na tylnej części butelki. Wystarczy wystawić opakowanie na 10-15 sekund tak aby słońce padało na pasek, aby zyskać pomiar w postaci zmiany koloru. Mamy pod nim też pasek referencyjny i jeśli pasek po nasłonecznieniu będzie ciemniejszy niż ten referencyjny, to lepiej nie wystawiać się na działanie promieni słonecznych, bo jest zbyt wysokie. To rodzaj alertu -  pomysłowe i bardzo przydatne, szczególnie podczas opalania! Przed otwarciem otwór dozujący zabezpieczony jest specjalną wkładką, którą usuwamy przy pierwszym użyciu.  KREM Krem ma białą barwę i lekka konsystencję, co zdziwiło mnie, bo większość filtrów jakie miałam była dosyć ciężka i zbita. Tutaj mam lekki krem, który łatwo się rozprowadza i bardzo dobrze wchłania. Co ważne dla mnie nie bieli jakoś znacząco, różnica jest jedynie minimalna. Pozostawia na skórze jedynie lekka warstewkę ochronną. Nadaje się zarówno pod makijaż jak i solo. Dobrze współgra z kolorówką. Uważam, że świetnie chroni przed promieniami słonecznymi, pozwala również na bezpieczne opalanie, jeśli chcemy pogłębić kolor skóry (sprawdzi się zarówno latem jak i na inne pory roku). Jest bardzo wydajny, choć wcale go sobie nie żałuję. Kilka razy nałożyłam go bliżej oczu, ale nie zrobił im krzywdy mimo, że są wrażliwe. Dla mnie to jeden z lepszych filtrów do twarzy jakie miałam, na lato planuję zakupić wariant z wyższym filtrem na lato. Jak na kosmetyk profesjonalny ma cenę, która jest do udźwignięcia.  Skład również jest przyjazny dla skóry, produkt nadaje się dla alergików, bezpieczny pod względem formuły dla stworzeń morskich i wody. PLUSY: + wygodne opakowanie +lekka konsystencja + szybko się wchłania + nadaje się pod makijaż + dobrze chroni + delikatny dla oczu + wydajny + dobra cena jak na produkt pro