Serum do twarzy

Doctors Formula Brighten Up Ampouled for Age Spots & Hyperpigmentation Rozjaśniające ampułki na plamy starcze i przebarwienia

4 na 51 opinię

Iwona_C
    3 listopada 2020 o 23:25
    Siedem ampułek, siedem dni stosowania a działanie trwa długi czas i daje świetne efekty rozjaśniajace i niwelujace przebarwienia.
    Rozjaśniające ampułki otrzymałam w limitowanym boxie od Lookfantastic. Kosmetyk w moim typie i miałam co do niego duże oczekiwania ze względu na istniejące dość mocno widoczne przebarwienia na czole. Jak dla mnie jeden z lepszych produktów, który mimo krótkiego czasu stosowania daje mocno widoczne efekty działania. Opakowanie w postaci tekturowej otwieranej kasetki w pomarańczowym kolorze z dodatkami graficznymi i opisem ale bez polskiego tłumaczenia. Wspomagałam się stroną producenta bo ciężko było mi rozgryźć jak stosować ten specyfik. W środku opakowania znajduje się 7 szklanych fiolek wraz z plastikową nasadką ułatwiającą ich otwieranie i zabezpieczającą przed skaleczeniem. Pojemność na jednorazowe zastosowanie to 2 ml i jest ona wystarczająca na obfite pokrycie całej twarzy i szyi. Konsystencja jest wodnista ale delikatnie zagęszczona, bezbarwna i bezzapachowa. W składzie jest sporo substancji aktywnych ; mocznik, betaina, witamina C, ekstrakt z dzięgiela chińskiego, ekstrakt z korzeniary, wyciąg z peonii, wyciąg z korzenia rośliny Ku Shen, panthenol, alantoina, i dodatki w postaci zagęszczaczy, konserwantów, na końcu listy edta i barwniki. Nie jest źle, ale jak za taką cenę mogło by być bardziej naturalnie. Ampułki należy stosować przez okres jednego tygodnia aplikując codziennie wieczorem na oczyszczona skórę twarzy. Ja po zastosowaniu nakładałam jeszcze serum i krem na noc. Dzięki dołączonej plastikowej nakładce nie ma żadnych problemów z oderwaniem główki fiolki, również nie ma problemów z wylaniem zawartości. Płyn dobrze się rozprowadza na skórze, w miarę szybko wchłania ale pozostawia klejący film na dość długi czas, ja nie czekałam na całkowite jego wchłonięcie tylko wykonywałam po chwili od nałożenia dalszą pielęgnacje. Co do działania to jest widoczne po kilku zastosowaniach, cera staje się jaśniejsza z bardziej wyrównanym kolorytem, plamy w moim przypadku pozostały ale ich natężenie dość mocno uległo rozjaśnieniu, jednak nie zniknęły całkowicie. Po tygodniu stosowania ampułek były i to nadal widoczne, ale efekt działania obserwowałam przez następne dni bo mimo iż nie stosowałam już owego serum to przebarwienia traciły na mocy. Tutaj plus za działanie długofalowe. Produkt ma również widoczny wpływ na stan skóry, ładnie ją napina, nawilża i odżywia. Wygląda ona na zadbaną, zregenerowaną i odmłodzoną. Serum ma delikatne działanie po jego zastosowaniu nie występowało u mnie żadne szczypanie czy pieczenie, nie odnotowałam również żadnych niepożądanych reakcji alergicznych. Cena jest wysoka za 7 ampułek producent śpiewa sobie 250 zł, nie wspomnę już o dostępności bo możliwość zakupu znalazłam tylko na jego stronie, co razem z przesyłką daje jeszcze wyższa kwotę. Działanie jest widoczne i trwa nawet po skończeniu używania produktu. Do tej pory nie trafiłam na kosmetyk który w tak krótkim czasie zniwelowałby mocne przebarwienia na mojej twarzy i jestem zadowolona z efektu końcowego, cena trochę odstrasza ale produkt jest wart inwestycji finansowej.
    Zalety:
    • lekka konsystencja łatwa w rozprowadzaniu
    • bezzapachowa formuła
    • bezproblemowa aplikacja
    • dobrze łączy się z innymi kosmetykami
    • widoczne efekty działania w krótkim czasie
    • długofalowe działanie widoczne nawet po zakończeniu stosowania ampułek
    • rozjaśnia i wyrównuje koloryt cery
    • niweluje nawet mocno widoczne przebarwienia i blizny
    • nadaje cerze młodego i zdrowego wyglądu
    • regeneruje, nawilża i odżywia
    • napina i zwiększa elastyczność skóry
    • nie uczula i nie podrażnia
    • ilość odpowiednio odmierzona na jedno zastosowanie
    • poręczne opakowanie które dobrze zabezpiecza szklane ampułki
    Wady:
    • wysoka cena
    • ciężko z dostępnością
    • skład mógłby być bardziej naturalny