Wazelina do ust

Oriflame Tender Care Protecting Balm with Orange Seed Oil Krem uniwersalny z olejkiem z pestek pomarańczy

• 6 października 2022 o 20:46
    kultowy, uniwersalny kremik
    Nawilża, odżywia i chroni skórę, pozostawiając ją miękką i gładką. Mimo pojemności jest bardzo wydajny, gdyż konsystencja jest ubita. Ładnie, delikatnie pachnie owocowo. Używałam go na usta, suchy łokieć
    vtnj123
    24 lutego 2022 o 4:09
    Bardzo lubię
    Dostałam kilka razy w prezencie różne smaki tych balsamików, bardzo je lubie, ale mimo wszystko sama bym ich nie kupiła w sugerowanej cenie, myśle, ze spokojnie można znaleźć cos tańszego i równie dobrego. Tender Care Balm to jedyna rzecz do pielęgnacji z Oriflame, której nie boje się używać. Miałam już nieprzyjemny incydent z pewnym z nich. Ogólnie jestem sceptycznie nastawiona do tego typu firm. Przechodząc do opisu balsamu, to znajduje się on w elektryzująco pomarańczowym opakowaniu ze złotymi wstawkami, zapakowany w uroczy kartonik. Bardzo mi się podoba. Zapach ma bardzo energetyzujący, świeży, pomarańczowy. Kolor samego balsamu jest lekko żółtawy, jak chyba każdy w tej serii, konsystencja jest podoba do wazeliny, ale nie jest taka tłusta. Ten malutki balsamik jest wielozadaniowy. Taki produkt, to typowy must have. Na codzień używam go do ust, nakładam również na suche skórki, wokół nosa, czy punktowo na wysuszone krosty. ( Super się sprawdza jako okluzja, ale uważajcie, żeby nie zapchać skory.) Okazał się moim wybawieniem, kiedy podczas wyjazdu nie miałam ze sobą żadnego balsamu, a kremu do twarzy było mi szkoda do zużycia na ciało, bo miałam jedynie tyle, ile zmieściło się w słoiczku z zestawu pojemniczków do samolotu. Nie wyobrażam sobie nie użyć jakiegos nawilżacza po kąpieli, szczególna suchość odczuwam na stopach, dłoniach, łokciach ale ten maluszek rozgrzany w dłoniach świetnie się spisał, i przez cały wyjazd nie oszczędzałam go nakładając na spragnione nawilżenia ciało. Jak na takiego malca, ma sporą wydajność i świetne działanie nawilżające. Jedyny minusik to mało higieniczne opakowanie, ciężko tez z długimi paznokciami. Wiem, ze można użyć jakiejś szpatułki, patyczka czy czegokolwiek, żeby zachować czystość, ale chcąc go szybko użyć z torebki wątpię, żeby ktoś zabierał ze sobą cały zestaw do tego.
    • Design opakowania
    • Konsystencja
    • Świetnie nawilża i zabezpiecza skore
    • Spisał się super do nawilżenia suchych partii całego ciała, kiedy podczas wyjazdu nie miałam ze sobą żadnego balsamu
    • Nie podrażnia
    • Mało higieniczne opakowanie
  • 15 października 2021 o 18:05
    Torebkowy MUST HAVE
    Szybko się wchłaniający, nietłusty produkt do wszelakiego zastosowania. Przepięknie pachnie. Bardzo dobrze i natychmiastowo nawilża. Mocno odżywia i regeneruje, a dodatkowo ma właściwości wygładzające. Szczególnie dobrze sprawdza się na ustach.
    • skład
    • wielofunkcyjność
    Wady:
    • opakowanie (brak aplikatora)
  • 9 lipca 2021 o 12:44
    Smakowity, pomarańczowy zapach i świetne działanie!
    Od razu na początku wspomnę, że jestem zakochana w tradycyjnej, jasnoróżowej wersji kremiku Tender Care z woskiem pszczelim. Mimo to co jakiś czas próbuję innych ,,smaków". Tym razem sięgnęłam po ten krem w nowej odsłonie - z olejkiem z pestek pomarańczy. Zamknięty w przeuroczym opakowaniu kremik ma bardzo przyjemny i smakowity zapach pomarańczy. Słodki i świeży, a przede wszystkim taki naturalny. Ja go uwielbiam i mogłabym czuć non stop. Dodaje energii i poprawia nastrój. Działa podobnie jak klasyczna wersja. Konsystencja również ta sama - podobna do wazeliny, może nieco lżejsza.Bardzo fajnie się rozprowadza. Nawilża i nadaje delikatnego połysku. Można stosować nie tylko do ust. Doskonale natłuszcza i pielęgnuje inne suche miejsca na skórze. Przynosi ukojenie i zmiękcza skórę. Suche skórki po kilkukrotnej aplikacji znikają. Opakowanie jak dla mnie jest cudowne i bardzo urocze . Żeby było wygodniej i bardziej higienicznie, polecam aplikować za pomoca pędzelka. Opakowanie jest malutkie, ale mimo to produkt jest bardzo wydajny. Bardzo mi się podoba, że każdy kremik otrzymujemy zapakowany w śliczne pudełeczko. Zamówiłam w świetnej cenie w promocji (chyba 7,90) i jestem bardzo zadowolona. Chętnie po niego sięgam i na pewno zużyję z przyjemnością.
    Zalety:
    • cudowny zapach
    • delikatna konsystencja
    • nawilża , natłuszcza i pielęgnuje
    • pomaga pozbyć się suchych skórek
    • ma wiele zastosowań
    • produkt jest wydajny
    • cena w promocji
  • 22 lutego 2021 o 19:42
    Słynny balsamik do ust
    Używam go właściwie tylko do ust i moje izotekowe, przesuszone do granic możliwości usta całkiem się z nim polubiły. Nawilża je i do tego obłędnie pachnie! Kocham ten pomarańczowy zapaszek. Jest dosyć dobry, jednak nie należy spodziewać się, że zregeneruje całkiem przesuszone i zniszczone usta.
    Zalety:
    • Nawilża, pięknie pachnie. Jest mega wydajny.
    Wady:
    • Mało higieniczne opakowanie, bo trzeba za każdym razem maziać w nim paluchem więc zbierają się tam bakterie. Dlatego szczególnie teraz w czasach pandemii, kiedy gdzieś wychodzę to wolę wziąć pomadkę w sztyfcie.