Maseczki klasyczne

Dermaglin Maseczka # Gwiżdż na pryszcz `Zielona glinka kambryjska + olej konopny + olej kokosowy `

ankaas
    7 marca 2025 o 11:51
    Świetna na niedoskonałości! Mój hit!
    Ta maseczka to serio hit, jeśli masz wypryski i chcesz szybko ogarnąć cerę. Zielona glinka super oczyszcza, a oleje w składzie sprawiają, że skóra nie jest wysuszona na wiór. Po zmyciu cera jest matowa, wygładzona i wypryski są mniej zaczerwienione. Najbardziej lubię to, że działa szybko – już po jednym użyciu skóra wygląda lepiej. Nie podrażnia, nie ściąga mocno, ale czuć, że robi swoje. Jeśli masz cerę skłonną do niedoskonałości, to warto ją mieć pod ręką! W jednym opakowaniu jest jej na tyle dużo że na spokojnie starczy jej dla 2 osób:)
  • 12 lutego 2025 o 14:25
    Najlepsza.
    Maseczek z firmy Dermaglin używam od wielu lat, zawsze jestem bardzo zadowolona z ich działania. Maseczka skutecznie pomaga mi w walce z niedoskonałościami, kiedy wszystko inne zawodzi. Nie raz uratowała moją skórę z opresji. Maseczka regeneruje, goi podrażnienia, zbiera nadmiar sebum, oczyszcza pory skóry, wygładza skórę i rozjaśnia. Przy tym nie uczula. Nie wiem co się stało z firmą Dermaglin, ponieważ maseczki zniknęły z drogerii i nie mogę ich nigdzie kupić. Kupiłam glinkę w proszku innej polskiej firmy, po czym wyrzuciłam do kosza na śmieci, obok glinek ten proszek nawet nie stał. Trudno mi znaleźć na rynku równie dobry kosmetyk z glinką w formie maseczki. Póki co zostają maski w tubce zagranicznych firm, których skład INCI nie jest już tak „czysty” i które są znacznie droższe.
    Zalety:
    • skutecznie oczyszcza pory skóry
    • wygładza
    • rozjaśnia
    • niweluje podrażnienia i zaczerwienienia
  • 11 stycznia 2025 o 11:40
    Skuteczność ok, ale ten zapach…
    Maseczka kupiona z polecenia Albicji „W krainie składów” no i tak… Pierwsza rzecz, czyli zapach – niestety bardzo brzydki, co dla mnie jest sporym minusem. I tutaj z jednej strony mamy fajną skuteczność, bo dzięki maseczce skóra jest mocno oczyszczona, na czym mi zależało. Dużą ilość produktu w opakowaniu, dla mnie wręcz za dużą i myślę, że dobrym pomysłem byłoby rozdzielenie tej pojemności do dwóch odseparowanych saszetek (np. Tołpa ma maseczki w takim formacie). A z drugiej strony ten zapach. Jednak chciałabym, aby pielęgnacja, która trwa pewien czas (tu trzymamy maseczkę 20 minut), była również czasem możliwością relaksu. Tutaj jest to zaburzone, a szkoda. Zauważyłam też, że maseczka potrafi nieco przesuszyć skórę, więc niezbędne jest zastosowanie po niej jakiegoś serum lub kremu nawilżającego – wtedy mamy bardzo ładny efekt.
    Zalety:
    • Skład
    • Skuteczność
    • Cena (w promocji 4,99 zł)
    • Dostępność
    Wady:
    • Potrafi przesuszyć skórę
  • 17 maja 2024 o 14:09
    Maseczka oczyszczając
    Idealna dla skór tłustych, mieszanych. Po użyciu jest zauważalne oczyszczenie, wygładzenie skóry. Pory skóry są obkurczone, skóra jest przyjemna w dotyku. Konsystencja maski jest przyjemna, zapach też.
    Zalety:
    • wygładzenie i oczyszczenie, skład - zielonka glinka
  • 22 marca 2024 o 22:58
    Działa, i to jeszcze jak!
    Maska już na półce w sklepie przyciąga uwagę. Posiada uroczą grafikę na opakowaniu, która przykuwa wzrok i zachęca do zakupu oraz ma zabawną nazwę. Saszetka łatwo otwiera się bez pomocy nożyczek. W środku jest aż 20 g produktu. Taka ilość wystarczyła mi na 3 obfite aplikacje. Maseczka ma ciemnozielony kolor. Jej konsystencja jest idealna. Gęsta, bardzo łatwo się rozprowadza. Jest dość mocno wilgotna, ale nie spływa. Bardzo szybko zaczyna zasychać, zmieniając barwę na jasnozieloną. Dlatego należy przygotować sobie butelkę z atomizerem z wodą lub hydrolatem, aby ją spryskiwać. Przy zmywaniu maski pomagałam sobie zwilżonymi płatkami kosmetycznymi, dzięki czemu ta czynność była bezproblemowa. Dodam, że mam cerę mieszaną - lekko przetłuszczająca się strefa T oraz suche policzki, a do tego jest wrażliwa, skłonna do zaczerwienień. Mimo że jest to maseczka oczyszczająca, skóra po jej użyciu nie była wysuszona, a z tego rodzaju maskami różnie u mnie bywa. Skóra była odświeżona, gładka i miękka w dotyku. Produkt świetnie działa na pory. Są oczyszczone i zwężone, niemal niewidoczne. Rzadko kiedy udaje mi się uzyskać taki efekt. Nawet nos z zaskórnikami otwartymi wyglądał lepiej, ale wiadomo, że tutaj to bardziej złożony problem i sama maseczka nie wystarczy. Fantastycznie sprawdziła się u mnie również w kwestii kolorytu skóry. Był ujednolicony i rozjaśniony. Robiąc maseczkę wieczorem, rezultat był widoczny następnego dnia i na tyle dobry, że mogłam tego dnia zrezygnować z podkładu. Co więcej, wydzielanie sebum w strefie T było ograniczone. Jeśli chodzi o niedoskonałości, po dwóch dniach były zauważalnie mniejsze, a następnego dnia zniknęły.
    Zalety:
    • oczyszcza oraz zwęża pory,
    • rozjaśnia i wyrównuje koloryt cery,
    • ogranicza wydzielanie sebum,
    • przyspiesza gojenie się wyprysków,
    • nie wysusza,
    • skład,
    • cena w stosunku do wydajności.
    Wady:
    • bardzo szybko zasycha, przez co trzeba często ją spryskiwać.