Wcierki do włosów i skóry głowy

NaturalME Wcierka stymulująca porost włosów

NaturalMe - Wcierka stymulująca porost włosów 150ml

• 5 września 2024 o 9:17
    Niezła
    Wcierka daje mi trochę inne wrażenia sensoryczne od wcierek które stosowałam do tej pory. Zazwyczaj używając wcierek czuję dobry poślizg na skórze głowy, łatwo dostać mi się między poszczególne pasma bez plątania sobie włosów. W tym przypadku jest trochę inaczej. Wcierka wręcz trochę utrudnia masaż, używając jej mam wrażenie masowania skóry zmoczonej samą wodą a nie wcierką. Plusem jest natomiast to, że nie wpływa negatywnie na świeżość włosów u nasady, więc można ją wcierać w dowolnym momencie dnia, ewentualnie podsuszyć potem głowę suszarką i włosy wyglądają tak samo. Ciężko ocenić mi jej działanie, bo w ciągu ostatniego pół roku używałam kilku różnych wcierek, natomiast około miesiąca/dwóch po wykończeniu tego produktu, zaczęłam zauważać pełno nowych włosów, co zgadzałoby się mniej więcej z czasem potrzebnym na zauważenie efektów. Możliwe że dam jej jeszcze drugą szansę mimo że nie jest to do końca moja ulubiona formuła.
  • 6 stycznia 2022 o 16:51
    Dobra wcierka
    Do wcierki podchodziłam kilka razy. U mnie nie da rady stosować jej codziennie, bo obciąża mi włosy. Stosowałam ją dzień przed myciem i zostawiałam na noc. Wcierka zamknięta jest w plastikowym opakowaniu z pompką, który akurat bardzo przypadł mi do gustu. Moim zdaniem rozpyla idealnie wcierkę na skórze głowy. Po kilku tygodniach zauważyłam malutkie babyhair, a włosy wypadały w znacznie mniejszej ilości. Wcierka nie podrażniła skóry głowy i nie wywołała żadnych negatywnych reakcji.
    Zalety:
    • naturalny skład,
    • zagęszcza włosy,
    • nie podrażnia,
    • wydajna,
    Wady:
    • obciąża włosy
  • 29 grudnia 2021 o 15:20
    Budżetowa wydajna wcierka
    Wcierka fajnie nawilża skórę głowy, przynosi ukojenie jednak porostu włosów nie zauważyłam . Jest bezalkoholowa a w składzie znajdziemy choćby wodę kokosową czy hydrolat z rozmarynu, także coś nowego niż w typowych wcierkach. Opakowanie jest plastikowe i ma aż 150ml pojemności, więc jest to największa wcierka jaką dotychczas stosowała a biorąc pod uwagę cenę jest na prawdę opłacalna. Żeby nie było za idealnie gdzieś producent musiał przyciąć koszty a jest tym zdecydowanie atomizer który pękł i odpadł od butelki przy pierwszym użyciu. Generalnie trzymając butelkę w ręku czuć tą taniość. Na pewno do niej wrócę, ponieważ ma fajny skład i jest budżetowa, ale nie należy się po niej spodziewać jakiś cudów na głowie
    • duża pojemność
    • ciekawy skład
    • nawilża i nie podrażnia
    Wady:
    • brak porostu włosów
    • poza nawilżeniem nie ma innych efektów
    • tanie rozwalające się opakowanie
  • 5 czerwca 2021 o 8:44
    Okey
    Używałam jej prawie codziennie i opakowanie starczyło mi na miesiąc i tydzień. w składzie jest między innymi rozmaryn i woda z kokosa. Zapach jest dość ziołowy ale nie ma tragedii jest dość przyjemny. Atomizer jest całkiem fajny i przyjemny w używaniu. Po miesiącu widzę lekki wysyp baby hair ale szału nie ma i mam wrażenie że raczej więcej dał masaż skóry głowy niż ta wcierka.
    Zalety:
    • atomizer
  • 13 lutego 2021 o 16:38
    Jestem zadowolona z efektów
    Wcierkę z NaturalMe kupiłam razem z innymi kosmetykami z tej formy, ponieważ moje włosy potrzebowały porządnej regeneracji i pielęgnacji, jako, że zaczęły mocno wypadać co mnie trochę zaniepokoiło. Dodam, że mam włosy dość długie, gęste, proste, ciemne, nie mam łupieżu, tendencji do nadmiernego przetłuszczania czy ich oklapnięcia. #OPAKOWANIE Wcierka zapakowana jest w ciemną butelkę z pompką, która pozwala dozować kosmetyk w dość wygodny sposób, chociaż z perspektywy czasu opcja butelki z cienkim dziubkiem byłaby wygodniejsza przy moim sposobie nakładania. Etykieta jest prosta, z zielonymi wstawkami. Są na niej wszystkie informacje jak skład, stosowanie. Pompka się nie zacina. #KONSYSTENCJA Wcierka ma typowo wodnistą konsystencję, jest bardzo rzadka więc lubi przeciekać między palcami jeśli chcemy ja najpierw nałożyć na dłonie a potem wetrzeć w skórę. Nałożona na wlosy nie obciąża ich bardzo mocno choć widać subtelną różnicę w świeżości włosów kiedy nakładam a kiedy nie. Szybko wsiąka w skórę i nie obtłuszcza jej. #ZAPACH O ile pozostałe kosmetyki z Naturalme jakie mam pachną świetnie tak wcierka ma dla mnie taki specyficzny, ziołowy zapach, który choć jest delikatny to jednak nie jest tak ładny jak te inne produkty. Na szczęście nie zostaje jakoś strasznie długo na włosach, przynajmniej moich i da się przyzwyczaić, ale no szału dla mnie nie ma. #DZIAŁANIE Wcierkę nakładam codziennie na skórę głowy tak jak zaleca producent. Najpierw nakładałam na dłonie i wcierałam, ale, że konsystencja jest tak rzadka, że kosmetyk spływał w połowie z dłoni stwierdziłam, że będę robić przedziałki we włosach i dozować wcierkę bezpośrednio na skórę i od razu po tym wmasowywać ją palcami. Nie ukrywam łatwiejszy byłby dla mnie taki dziubek jak to mają płyny do soczewek by sobie wygodnie nakładać, ale przy tej butelce też nie ma z tym większego problemu. Używam kilka miesięcy, systematycznie bo o to chodzi w tego typu produktach i zauważyłam, że faktycznie włosy mniej wypadają. Owszem, używam jeszcze olejku i wody oraz zaczęłam brać witaminy, ale to wszystko w połączeniu naprawdę dało rezultaty w stosunkowo krótkim czasie. Fakt, włosy jeszcze lecą, ale nie tak jak przed, że na grzebieniu było ich multum i w oczach pojawiał się strach bo wcześniej nie miałam z tym problemu. Co do baby hair nie zauważyłam ich jakoś szczególnie choć też nie przyglądał się im i też nie chodzi mi o zagęszczanie włosów, a raczej o to by się nie przerzedziły te które mam. Myślę, że za jakiś czas jak będę systematycznie używać to efekt będzie jeszcze lepszy co w rezultacie da jeszcze mniejszą ilość wypadających włosów. Przyznam, że już planuję kupić drugie opakowanie. Osobiście moje wrażenia są bardzo pozytywne bo nie dość, że włosy tak nie lecą to kosmetyk ma naturalny skład i niską cenę. #NIEPORZĄDNE Wcierka nie spowodowała u mnie łupieżu, swędzenia skóry głowy, pieczenia, wysuszenia, ale też nie mam z tym generalnie problemów. Nie obtłuszcza, nie obciąża skalpu, nie zauważyłam żadnych problemów i reakcji alergicznych. Włosy nie są oklapnięte, choć ciut szybciej się przetłuszczają niż wtedy kiedy nie używam. #WYDAJNOŚĆ Przy codziennym używaniu od kilku miesięcy mam około połowy butelki, produkt schodzi szybciej niż wolniej, ale jeśli się używa go codziennie i nakłada w sporych ilościach to nie ma się czemu dziwić. #CENA Mi udało się kupić w promocji i cena wychodzi całkiem nieźle wtedy.