Olejki i masła do demakijażu

Natura Siberica Oblepikha C-berrica Professional, Vitamin C Cleansig Face Foaming Gel Oczyszczający żel do twarzy z kwasami i witaminą C

• 26 sierpnia 2024 o 12:09
    Przyjemny żel do twarzy
    Żel posiada zdecydowanie kilka plusów: z mniej istotnych przepięknie pachnie, cytrusowo, dozowany jest pompką i ta ilość produktu jest zdecydowanie wystarczająca. Sam produkt jest wydajny, używany codziennie starcza na 1,5/2 miesiące. To co dla mnie było najważniejsze, to fakt, że po umyciu twarzy, skóra jest dobrze oczyszczona, ale nie wysuszona. Jest to jeden z tych żeli, które sobie cenię za brak uczucia ściągnięcia skory i wysuszenia jej na wiór, ale dobre oczyszczenie i pozostawienie uczucia świeżości. Zauważyłam, też poprawę wyglądu skóry, np. jeśli chodzi o zaskórniki (a był to jedyny nowy produkt, który w tym okresie używałam). Miałam już dwa opakowania i zdecydowanie jeszcze się na niego skuszę!
    Zalety:
    • Dobre oczyszczenie skóry
    • Brak uczucia spięcia skóry po użyciu produktu
  • 8 stycznia 2024 o 13:41
    Jest bardzo fajny, ale ja chyba coś robię źle
    Cenię sobie mocno działanie witaminy C w mojej rutynie pielęgnacyjnej. Mam skórę normalną, 30+. Postanowiłam wypróbować ten żel. Jest to produkt z zawartością witaminy C i kwasów. Bardzo delikatnie się pieni, pachnie cytrysowo, ma pomarańczowo- przezroczystą formułę. Dozuje się go pompką. Oczyszcza subtelnie, więc używam go rano. Niestety, chyba coś robię źle, ponieważ po nałożeniu następnych kroków pielegnacji, stare, sprawdzone produkty wywołują u mnie efekt raka, jestem cała czerwona i piecze mnie skóra. Z tego powodu, Prawdopodobnie już go nie kupię, aczkolwiek doceniam ten produkt, może komuś innemu spasuje mocniej.
    Zalety:
    • skład
    • delikatne oczyszczanie
    Wady:
    • u mnie nie współgra z innymi produktami
  • 4 stycznia 2024 o 12:08
    Całkiem ok
    Nie wywarł na mnie ten produkt efektu wow, ale jest całkiem dobry. Kupiłam przede wszystkim na zawartości kwasów, witaminy C i opakowanie z pompką. Produkt nie podrażnia, ale przy dłuższym stosowaniu zauważyłam, że wysusza twarz. Dobrze się pieni, oczyszcza i jest wydajny.
  • 18 października 2023 o 10:23
    Skuteczne działanie ale parę wad też się znajdzie
    Marka Natura Siberica jest mi dobrze znana,testowałam parę ich produktów przez pewien okres i sporo sprawdziło się w pielęgnacji,żel dawno zużyty także czas napisać recenzję. Moja cera:mieszana,dojrzała,rozszerzone pory,nierówny koloryt,powracające przebarwienia różnego pochodzenia jak posłoneczne,pozapalne,hormonalne,starcze i genetyczne ;),do tego wysoka tendencja do zapychania i wysypu niedoskonałości,często odwodniona oraz skłonna do nawracających przesuszeń. Opakowanie żelu to wygodna,plastikowa z widocznym zużyciem butelka z pompką dozującą o pojemności 175 ml,żel ma dziwny specyficzny zapach a to ze względu na rokitnik,ma gęstą konsystencję, nie przelewa się między palcami, bardzo dobrze się pieni, oczyszcza cerę po micelu,pory są dogłębnie oczyszczone,skóra jest matowa,świeża i aż skrzypiąca co niestety może powodować też przy częstym stosowaniu,przesuszenie i ściągnięcie. Ciekawe połączenie kwasów z witaminą c,nie żałuję że został przetestowany ale zapach nie umila codziennej pielęgnacji,także na jednym opakowaniu nasze spotkanie się skończyło.
    Zalety:
    • działanie,bardzo dobrze oczyszcza skórę po micelu,pory są odblokowane,skóra wygładzona bez nierówności
    • zapobiega nawrotom niedoskonałości
    • wydajność,konsystencja
    • nie podrażnił,nie uczulił,nie zapchał,nie spowodował wysypu niedoskonałości
    • bardzo dobrze się pieni,nie maże po skórze,dobrze się spłukuje,nie oblepia
    • skład
    • cena,zapłaciłam 8 zł
    • wygodne opakowanie z pompką
    • widoczne zużycie produktu
    Wady:
    • przy częstym stosowaniu potrafi wysuszyć oraz nadmiernie ściągać cerę
    • po zużyciu całego opakowania nie zauważyłam wyrównania kolorytu,rozświetlenia czy promiennego zdrowego blasku
  • 13 maja 2023 o 9:39
    Bardzo fajny żel do twarzy
    Żel ma pojemność 145 ml i jest wydajny. Jedna pompka wystarczy na umycie twarzy. Według mnie na śliczną etykietę. Zapach trudny do określenia. Trochę słodkawy, czuć cos ziołowego pewnie to rokitnik. Zapach jest delikatny i jest ok. Konsystencja żelowa w kolorze pomarańczowym fajnie się rozsmarowuje. Kosmetyk ładnie oczyszcza, odświeża, lekko się pieni, nie przesusza skóry. Nie mam po nim żadnych niedoskonałości. Uspokaja moja wrażliwą cerę, na policzkach. Używałam go przez kilka miesięcy. Po dłuższym czasie lekko wyrównuje koloryt skóry. Moim zdaniem najlepiej sprawdzi się przy cerze normalnej i tłustej. Bo jest to produkt dobrze oczyszczający. Ja oceniam go pozytywnie. W końcu Oblepikha to naturalna, wegańska i certyfikowana linia kosmetyków, a ja takie bardzo doceniam.