Glinki i maseczki algowe

SKIN79 Skin Relaxer Algae Modeling Mask Moisturizing Nawilżająca maska algowa

• 5 lipca 2022 o 14:35
    Nie wrócę
    Maskę zamówiłam przy okazji innych zakupów na stronie internetowej. Wcześniej używałam podobnej maski ale z innej firmy i spodobało mi się. Zamówiłam dla próby ale raczej nie wrócę. Opakowanie - duże opakowanie ale pojemność zdecydowanie mniejsza. Zawiera 150g produktu. W tubie znajduje się woreczek z maską plus oczywiście miarka. Maska zamknięta na klik. Nie jest wygodna w użyciu. Ciężko mi się zamykało. Spadła mi 2 razy i opakowanie się otworzyło a zawartość wyleciała. Zdecydowanie na minus. Szata graficzna ok Zapach i konsystencja - zapach bardzo średnio wypadł.Duszacy, ciężki, mało przyjemny. Konsystencja proszku. Po dodaniu wody jest lekko galaretkowata, puszysta. Sposób użycia robiłam według uznania. Źle podane są gramatury. Działanie - maska po nałożeniu przejemnie chłodzi. Ma fajną puszystą konsystencję. Trzymam ją dłużej jak zaleca producent. Ciężko się ja ściąga. W miejscach gdzie są grubsze warstwy jest ok ale na skroniach, gdzie warstwy były cienkie cięgnie skórę. Taka depilacja :)więc polecam nałożyć grubsza warstwę. Skóra po aplikacji jest gładka i miła w dotyku. Koi i odpręża.
    Zalety:
    • puszysta konsystencja
    • wygładzona i miłą w dotyku skóra
    • koi i odpręża
    Wady:
    • opakowanie ciężko się zamyka
    • ciężko się ściąga w miejscach, gdzie jest nałożone mało maski - ciągnie za skórę, darmowa depilacja :)
    Gabyyy
    10 marca 2022 o 20:50
    Bomba nawliżająco-odżywcza
    Jestem posiadaczką cery tłustej i jak odkryłam algi tak się zakochałam w efekcie ❤️ Raz w tygodniu robię sobie domowe spa ❤️ I ta konkretnie maska sprawdza się super, działa nawilżająco-odżywczo. Twarz nabiera od razu takiego wypoczętego wyglądu, jest wyraźnie ukojona. Maska ma dobrą wydajność (około 6-8 razy), obfitego nałożenia razem z szyją. Alga się dobrze rozrabia, bez grudek. Ściąga się dużymi kawałkami, nie trzeba się męczyć ze zadzieraniem. Polecam szczerze, tą i złotą (odżywczą) maskę, kiedy tylko są na większej promocji, bo skóra na pewno to doceni ❤️
  • 23 lutego 2022 o 17:57
    Skin79 skin relaxer algae modeling mask moisturizing( nawilżająca maska algowa)
    Lubię maski algowe i to mnie też zachęciło do kupna tej. Jest to w sumie 3 opakowanie tej maski Pojemnik plastikowy w nim saszetka z różowym proszkiem i miarka Jeśli chodzi o proporcje od początku robię je plus minus na oko i za każdym razem jest dobrze Pachnie niby wiśnia tak na mój nos Bez problemu ja się rozrabia i nakłada jedyne trzeba uważać aby nie nałożyć zbyt cienkiej warstwy przy linii włosów to może boleć przy ściąganiu taka depilacja za darmo. W okolicach oczu jej nie stosowałam jakoś nie mam przekonania oko to oko żadnych masek na powieki nie nakładam a pod oko to są inne maski heh Fajne daje uczucie chłodzenia co za tym idzie koi Skóra jest gładka i miękka jakby bardziej napięta pory mniej widoczne Jak dla mnie fajna maska teraz pora skusić się na inną z tej marki i przekonać o jej jakosci
    xsiax
    29 maja 2021 o 12:56
    daje okejkę
    Szukałam jakiejś maski algowej na start i zakupiłam ją na stronie skin79. Była ona polecana w internecie. Opakowanie jest dosyć spore, zawiera woreczek plastikowy, który jest 10 razy większy niż zawartość, oraz miarkę. Trochę matematyki musiałam użyć żeby obliczyć ile dolać wody. Nakładała się maseczka przyjemnie, nie zlatywała z twarzy. Można ją również nakładać na usta oraz oczy. Przy zdejmowaniu jej u mnie na pewno nie odchodzi w jednym kawałku, dodatkowo może się zdarzyć przy końcówkach takie suche miejsca i najlepiej zmyć to wodą niż zrywać. Ale ogólne wrażenia to maska zostawia buzie gładką i przyjemną, fajnie wspomaga przy nawilżeniu skóry po stosowaniu wysuszających produktów.
    • działanie
    Wady:
    • za wielkie opakowanie
  • 17 marca 2021 o 13:51
    Patent na tę maseczkę!
    Zamówiłam ową maseczkę zanim przeczytałam o niej jakiekolwiek recenzje. Ogólnie wszystkie algowe maseczki skin79 tu na wizażu wypadają słabo, żeby nie powiedzieć tragicznie. Na opakowaniu podane są jakies dziwne gramatury, wiec ogólnie tak jak dziewczyny piszą przy pozostałych rodzajach tej maseczki wyszła mi konsystencja peel off ????. Co za tym idzie skończyło się dla mnie jednym wielkim podrażnieniem ( chociaż wydaje mi się ze gdybym jej nie zerwała tylko zmyła ciepła wodą nie byłoby tak źle). Ale, ale! Proporcje jakie proponuje Apis (15-20g na 40ml) i jest nieźle! Na początku konsystencja jest mocno lejąca ale sumiennie wyrabiam przez te trzy minuty, ewentualnie czekam aż jeszcze trochę zgęstnieje i to jest to. Fajnie wycisza i uspokaja, zero zaczerwienienia wiec jestem zadowolona. Pilnuje, żeby nigdzie nie nałożyć zbyt cieniutkiej warstwy by potem tego boleśnie nie zrywać i jest ok. Nie nakładam na oczy ale wydaje mi się, że przy tej konsystencji da radę jeśli będzie grubo i równo położona. Wielki minus za te proporcje z kosmosu na opakowaniu, ja kupiłam w promocji bodajże około 30zl i za tę cenę jest ok. Opakowanie z miarka (pełna miarka to około 20g) ale wypełnione do połowy, nie wiadomo po co.Może w promocji skuszę się jeszcze na inny rodzaj.
    Zalety:
    • Wycisza
    • Uspokaja
    • Chlodzi
    Wady:
    • Opakowanie wypełnione w połowie
    • Błędne proporcje na opakowaniu